ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şubesi tarafından bu yıl 5.’si düzenlenen dayanışma yemeği, geçtiğimiz cuma akşamı Keşan Belediyesi Köşk Düğün Salonu’nda verildi.

Saat 20.30’da başlayan yemeğe; CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Keşan Belediye Başkan Vekili İlhan Boz, İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz, CHP Keşan İlçe Başkanı Ufuk Kanışkan, ADD Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Rami Uluz ve yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve diğer konuklar katıldı.

ULUZ: “YALNIZ TAŞ, DUVAR OLMAZ”

Sunuculuğunu Hayriye Kahraman’ın yaptığı gecenin açılış konuşmasını yapın Rami Uluz, konuşmasına “Yalnız taş, duvar olmaz” atasözünden yola çıkarak, insanların birarada yaşamak ve dayanışma içinde olmak mecburiyetinde olduğunu söyleyerek başladı. Uluz, şöyle devam etti: “Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk de bu sözü, < Milletimiz, davranışlarında ve gayretlerinde sarsılmaz bir bütünlük gösterdiği için başarılı olmuştur.> sözüyle perçinlemiştir. Salonu dolduran şu coşkulu kalabalık, Atatürkçü Düşüncenin yaşaması ve yaşatılması için oluşan birlik ve beraberliğimizin bir göstergesidir. Bu gösterge aynı zamanda, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet düşmanlarına karşı oluşacak duvarın gerektiğinde yüzlerce, binlerce hatta milyonlarca taşın biraraya geleceğinin kanıtıdır. Atatürkçü Düşünceye gönül veren milyonların oluşturacağı taş duvarlar, gücü ne kadar fazla olursa olsun, Cumhuriyet düşmanlarının heveslerini kursaklarında bırakacaktır.” 

GELECEK ATATÜRKÇÜLERİN OLACAK

Konuşmasının devamında, Mustafa Kemal Atatürk’ün, Gençliğe Hitabe’sinde ileride gelebilecek tehlikeleri ve bu tehlikelere karşı kullanabilecekleri gücün nerede olduğunu apaçık belirttiğini ifade eden Uluz, hitabenin okunup algılandığında ve gereğinin yapıldığında Cumhuriyet için herhangi bir tehlikenin söz konusu olmayacağını söyledi. Rami Uluz konuşmasının sonunda şunları söyledi: “Mustafa Kemal’in sözünü Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti, Türk Halkı, Türk Bayrağı sözlerini vurgulamaktan çekinenlere karşı benimseyip yaşama geçirdiğimizde, karşımızda duracak hiçbir güç olmayacaktır. Birlik, beraberlik ve dayanışmanın göstergesi olan bu gecemizde hepinize saygılar sunuyorum ve gelecek Atatürkçülerin olacaktır diyerek sözlerimi noktalıyorum.”

10 MİLYON VATANSEVER İSMİNİN BAŞINA T.C. RUMUZU KOYDU

Rami Uluz’un konuşmasının ardından söz alan CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, 1993 yılında ADD henüz Bakanlar Kurulu kararıyla kamu yararına dernek kabul edilmeden önce Edirne’de 8 kişi toplanıp ADD’yi kurduklarını ve ADD’nin Türkiye genelinde 1560’ıncı üyesi olduğunu söyledi. Gürkan konuşmasının devamında şunları söyledi: “ADD’nin şu anda yaklaşık 300 bin üyesi var. Atatürkçü düşünceyi benimseyenleri, Atatürk’ün aydınlanmasını yüreğinde hissedenleri sayılarla sınırlayamayız. Bu rakam sadece aktif olarak mücadele edenlerin rakamı. Böyle bir sınırlandırma yapsak, Batı Trakya’da doğan ve 30 yaşında kendisine bir vatan arayıp, hani şu meşhur T.C. ifadesinin olduğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçmek isteyen, kendi deyimiyle Meriç Nehri’ni kaçak olarak geçen ve 2011’de bizimle beraber Edirne’den Milletvekili çıkan bir sağlık bakanımız var. Maalesef bir Edirne Milletvekilinin bakanlığı zamanında Sağlık Bakanlığı’ndan T.C. rumuzu kaldırılmak istendi. Ama on milyon vatansever sosyal paylaşım sitelerinde isimlerinin önüne T.C. rumuzu koydu ve bu rumuz öyle bir sel ve dalga oldu ki Sağlık Bakanı da Hükümet de geri adım atmak zorunda kaldı. Bunun sonucunda da uğruna mücadele ettiğimiz T.C. rumuzu da yeniden bakanlığın kayıtlarına girdi. Demek ki bu ülkenin gerçek Cumhuriyetçileri, yeri ve zamanı geldiğinde ortaya çıkarak o karşı duruşlarını cesaretle sergileyebiliyorlar.”

GÜRKAN: GÜN CUMHURİYETİN KORUNUP YAŞATILACAĞI GÜNDÜR

Konuşmasına siyasetle ilgili konuşmak istemediğini ancak önemli bir noktayı geceye katılanlarla paylaşmak istediğini belirterek devam eden Gürkan şu ifadeleri kullandı: “CHP’lilerin; Cumhuriyet’i, Atatürk’ü, O’nun ilke ve inkılaplarını ağızlarından düşürmediklerini söyleyenler var. Büyük bir cesaretle, Cumhuriyet’e, Cumhuriyet’in devrimlerine, aydınlanmaya ve Atatürk’e yapılan saldırılara karşı ses çıkarmayacak mıyız, bizi böyle mi görmek istiyorsunuz? Tabii ki biz her ağzımızı açtığımızda öncelikle bu ülkeyi yoktan var eden Atatürk’ü, Atatürk’ün silah arkadaşlarını ve Cumhuriyet’i anacağız ve hatta Cumhuriyet’in kendisi olacağız. Bundan şüphe duyulur mu? Siz kalkacaksınız bir avuç aklıevvel, kendini bilmez, yedi düvelin yıkamadığı, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve onun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihten silmeye çalışacaksınız. Biz sesimizi çıkarmayacak mıyız? Atatürk, iktidara sahip olanlar, gaflet ve delalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler diyor ya, işte bu gün o gündür. Ama bugün Atatürk’ün bir başka sözünde daha buluşmak mecburiyetindeyiz, gün o gün dostlar < Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır > sözündeki gibi o sathın her tarafında buluşmak zorundayız.  O kadar savaşta atalarımızın, ecdatlarımızın canlarıyla kanlarıyla vatan yaptıkları bu toprağı, Atatürk ve silah arkadaşlarının gecesini gündüzüne katarak, canlarını hiçe sayarak bize armağan ettiği bu vatanı üç beş çapulcuya bırakmayacağız. O yüzden artık siyaset yok, gün Cumhuriyetin, devrimlerin, Atatürk’ün korunup ışığının yaşatılacağı gündür. Bu ülkenin Cumhuriyetçileri, Atatürkçüleri oldukça bu ülkeyi kimseye teslim etmeyeceğiz. Yolumuz aydınlık olsun, yolumuz Cumhuriyetin yolu olsun. Ne mutlu Cumhuriyetin çocuklarına, ne mutlu Atatürkçülere, ne mutlu Türküm diyene.”

GECE MÜZİKLE SONA ERDİ

Konuşmaların ardından, müzik öğretmenleri Çiğdem Saylam Kırcıoğlu ve Hüseyin Tansu Kırcıoğlu çifti klasik müzik dinletisiyle konuklara müzik ziyafeti sundu. Kırcıoğlu çiftinin ardından sahne alan Grup Aheste geceye katılanlara keyifli anlar yaşattı. Daha sonra, ADD Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korosu elemanlarının solo şarkılarıyla gece sona erdi.   

İbrahim BAYIR