ADD (Atatürkçü Düşünce Derneği) Keşan Şubesi’nin 2007 yılından bu yana geleneksel olarak düzenledikleri “Dayanışma Yemeği”, geçen cuma günü yapıldı.

Zirve Konutları’ndaki Troya Restaurant’ta gerçekleştirilen ve saat 20.30 sıralarında başlayan yemeğe ilgi büyük oldu.

Yemeğe; Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Çamlıca Eski Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Salim Şevik, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile davetliler katıldı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Rami Uluz, “Sınırlarımızın yanı başında sıcak savaşın devam ettiği bir bölgede yaşamaktayız. Dünyanın birçok yöresinde de her gün soğuk savaş rüzgarları esmektedir. Ülkemizde de ayrımcı söylemlerin toplumu etkilediği bir dönemden geçmekteyiz. Dünyadaki bu kaos, Atatürkçü düşünce gönüllülerini üzmektedir. Çünkü Atatürkçü düşüncenin temel ilkesi yurtta barış dünyada barıştır. Bu duygu ve düşüncelerle dayanışma yemeğimize katıldığınız için teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından ADD Türk Halk Müziği Korosu’nun türküleri dinlendi. Daha sonra Sanatçı Ekin Öztürk, sazı ile dinleyicilere müzik ziyafeti çekti. Program, oyun havaları ile son buldu.