Dernek Yönetim Birimi’nde gerçekleştirilen ve saat 12.15 sıralarında başlayan genel kurula 255 üyenin 52’si katıldı. Çoğunluk aranmadan gerçekleştirilen genel kurulda, yeni yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri ile genel merkez delegeleri belirlendi.

Toplantıda ilk olarak divan heyeti oluşturuldu. Verilen önergeler doğrultusunda, divan başkanlığına Yılmaz Başol, katip üyeliklerine ise Yılmaz Erdem ve Zati Kara’nın getirilmesi oylanarak kabul edildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, diğer gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 4’üncü maddesinde, ADD Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Rami Uluz tarafından faaliyet raporu okundu. Uluz, faaliyetlerini, dernek yönetim birimi faaliyetleri, burs çalışmaları, komisyonların faaliyetleri, etkinlikler ile toplantılar olmak üzere 5 ana bölümde özetledi. Dernek yönetimi olarak, faaliyetlerin yürütüldüğü lokali, belli saatler dahilinde açık tutmaya çalıştıklarını belirterek, koro çalışmaları ve kurslar nedeniyle, gece saatlerinde de kapatmadıklarını söyledi. 12 yıldan beri üniversite ve lise öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu verdiklerinin altını çizen Rami Uluz, bu eğitim - öğretim ve akademik yıl içerisinde 61 üniversite, 11 lise olmak üzere toplam 72 öğrenciye 79 bin 375 TL karşılıksız eğitim bursu sağladıklarını ifade etti. TSM ve THM koroları, anma faaliyetleri, geziler ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini de vurgulayan Uluz, faaliyetlerin gelecek yıllarda da süreceğini sözlerine ekledi.

Gündemin 5’inci maddesinde denetim kurulu raporunu ise Rıza Dinçer okudu. Dernek faaliyetlerinin tüzüğe göre yürütüldüğünü, defterlerin düzenli tutulduğunu ve harcamaların usulüne uygun yapıldığını belirten Dinçer, derneğin 2012 -2013 yılları arasındaki gelir ve giderinin 126 bin 450.35 TL olduğunu ifade etti.

Gündemin 6’ncı maddesinde gelir - gider sunumunu ise Dernek Saymanı Ahmet Pangal yaptı. 126 bin 450.35 TL’lik denk bütçe hakkında ayrıntılı bilgi veren Pangal, özellikle derneğe yapılan bağışların her geçen gün azaldığına vurgu yaptı.

Gündemin 7’nci maddesinde raporlar üzerine söz alan Mustafa Özyılmaz da dernek gelirlerinin azalmasına atıfta bulunarak, zekat ve fitre gelirlerinin ADD’ye bağışlanabileceğini söyledi.

Daha sonra söz alan Rami Uluz, yeni yasa gereği bu yıl derneklerin de ilk kez bilanço usulü defter tuttuklarını belirterek, bunun derneklere maddi külfet getirdiğini söyledi. Bunlardan birinin, dernek yönetim kurullarında bir muhasebeci mali müşavirin sayman olarak görev yapması gerektiğini kaydeden Uluz, bu uygulamanın, hükümetin, dernekleri kapatmaya zorlamak için hazırladığı bir oyun olduğunu söyledi. Derneğin ayda 500 TL gibi sabit bir gideri olduğunun altını çizen Rami Uluz, 255 üyeden 50’sinin gün 20 kuruş bağışta bulunması gerektiğini kaydetti.

Gündemin 8’inci maddesinde yönetim kurulu ve gelir gider tabloları tek tek oylanarak ibra edildi.

Ardından 9.’uncu maddesine geçildi. Bu maddede 2013 - 2015 yılları tahmini bütçesi 56 bin 100 TL olarak belirlendi.

Gündemin 10’uncu maddesindeki dilekler bölümünde Ekrem Öngün, Seyit Ahmet Özlüer, Yılmaz Erdem ve Muharrem Ürkmez söz aldı.  Kendilerinin enerjilerinin tükendiğini ve artık dernek yönetiminde gençlerin görev alması gerektiğine atıfta bulunan Öngün, gençleri ve kadınları, dernek çatısı altında aktif görev yapmaya çağırdı. Özlüer ise maddi sorunların daha çok bağışta bulunmakla çözülebileceğini dile getirdi. ADD’lere ülke genelinde büyük baskı yapıldığına dikkat çeken Erdem de bu nedenle okullardan yapılan bağışlarda azalma olduğunu belirtti. Ürkmez ise yıllık aidatların üzerinde yapılan ödemelerin bağış olarak kaydedilmesini istedi.

Gündemin 11’inci ve son maddesinde ise yönetim kurulunun 7 asıl 7 yedek, denetim ve disiplin kurullarının 3’er asıl ve 3’er yedek ile genel merkez delegelerinin 5 asıl ve 5 yedek üye seçimlerine geçildi. Bu bölümde söz alan Rami Uluz, genel kurulda seçilecek yönetim kurulu başkanının, aynı zamanda genel merkez delegesi de olacağını belirterek, 4 asıl ve 4 yedek için seçim yapılacağını ifade etti. Daha sonra seçime geçildi. Kapalı zarf usulüyle yapılan seçimde, yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyeleriyle, genel merkez delegelerinin asıl ve yedek üyeleriyle aldıkları oylar şöyle:

YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Asıl Üyeler:

Rami Uluz 48, Hasan Bölükbaşı 43, Reyhan Baysal 42, Zeki Sunar 40, Naim Yavaş 35, Yusuf Kılıç 33, Yılmaz Başol 26.

Yedek Üyeler: Ürfet Ürkmez 22, Berrin Bozkurt 21, Neval Karaatlı 20, Selahattin Badem 9, Zeki Engin 7, Saner Özdilek 4, Seyit Ahmet Özlüer 3.

DENETİM KURULU

Asıl Üyeler:

Ahmet Pangal 41, Mehmet Uslu 36, Rıza Dinçer 30.

Yedek Üyeler:

Ahmet Fıçıcıoğlu 19, Sami Deniz 13, Birol Akgül 9.

DİSİPLİN KURULU

Asıl Üyeler:

Rıdvan Irmak 49, Ekrem Ali Öngün 47, Aziz Öztaş 19.

Yedek Üyeler:

Reha Güler 17, Erdoğan Çimen 13, Kadri Gültekin 12.

GENEL MERKEZ DELEGELERİ

Yılmaz Erdem 43, Yusuf Kılıç 33, Zeki Sunar 31, Hasan Bölükbaşı 28, Rami Uluz 24, Zati Kara 17, Recep Şahin 14. 

Genel merkez delegelerinin asıl üyeleri, yönetim kurulu başkanının belirlenmesinden sonra belli olacak.  

Yeni yönetim kurulunun bir hafta içerisinde toplanıp görev bölümü yapması bekleniyor.

Sonay Can