** Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar, “Meslek hayatım boyunca adil olmaya, hukukun üstünlüğü prensibine uygun davranmaya gayret ettim.” dedi.

** Ünüvar, “Keşan’a hak ettiği bir adliye binası kazandırdık. Bu hepimizin çalışması sayesinde gerçekleşti. Ortada bir başarı varsa, bu benim değil hepimizin sayesinde oldu.” şeklinde konuştu.

 

 

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Birinci Dairesi’nin 2014 yılı yaz kararnamesi ile Mersin Cumhuriyet Savcılığı’na atanan Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Tamer Ünüvar için, Keşan Adliye personeli tarafından veda yemeği verildi.

19 Haziran 2014 Perşembe akşamı Keşan-Gelibolu karayolu üzerindeki Kavaklık Restaurant’ta verilen yemekte Başsavcı Ünüvar, veda konuşması da yaptı.


TAMER ÜNÜVAR: “ZORLUKLARA BİRLİKTE GÖĞÜS GERDİK VE BAŞARILI ŞEKİLDE AŞTIK”

Konuşmasında, üç buçuk yıla yakın bir süredir Keşan’da görev yaptığını belirten Tamer Ünüvar, “Üç buçuk yıldır birlikte çalışmaktayız. Son kararname ile Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden ve Keşan’dan ayrılıyorum. Bu çalışma sürecinde zaman zaman keyifli, zaman zaman da sıkıntılı anları birlikte paylaştık. Çeşitli zorluklara birlikte göğüs gerdik ve bu zorlukları birbirimize destek olarak başarılı bir şekilde aştık. Keşan, birçoğumuz için ilk meslek deneyimimizi yaşadığımız bir yer oldu.” dedi.

“BAŞARILARINIZIN BÜYÜK BİR GURURLA İZLEYİCİSİ OLACAĞIM”

Ünüvar konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kendi adıma Keşan’ın sizler için bir okul ortamı olmasını, her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz pratik bilgilerle donatmayı, bildiğimi paylaşmayı görev olarak gördüm.

Nerede olursanız olun Keşan’da edinmiş olduğunuz bilgi birikimi ve tecrübe sizi her zaman bir adım öteye taşıyacaktır. Şunu da bilin ki, başarılarınızın büyük bir gururla izleyicisi olacağım.”

“KEŞAN’A HAK ETTİĞİ ADLİYE BİNASINI KAZANDIRDIK”

Keşan Adliyesi’nin bir parçası olmaktan her zaman gurur duyduğunu ve bunun böyle kalacağını ifade eden Tamer Ünüvar, “Keşan’a hak ettiği bir adliye binası kazandırdık. Bu hepimizin çalışması sayesinde gerçekleşti. Ortada bir başarı varsa, bu benim değil hepimizin sayesinde oldu.” şeklinde konuştu.

“MESLEK HAYATIM BOYUNCA ADİL OLMAYA, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ PRENSİBİNE UYGUN DAVRANMAYA GAYRET ETTİM”

Meslek hayatı boyunca adil olmaya, hukukun üstünlüğü prensibine uygun davranmaya gayret ettiğini de dile getiren Ünüvar, şunları ifade etti:

“Meslektaşlarımın çalışmalarını takdir ettim, kendimi de her zaman onlardan biri olarak gördüm. Adalet personelimizi de bizlerden farklı görmedim, kim işini iyi yapıyorsa onun takdir edilmesi gerektiğini hep vurguladım.

Bir kısım talihsizlikler yaşadık, bazı sorunları kucağımızda bulduk, yıllardır uygulanagelen yanlışların ceremesini birkaç arkadaşa yükledik. Ancak uygulamalarımızda hiçbir zaman hukukun dışına çıkmadık, keyfi davranmadık.

Aynı çatı altında birlikte çalışmak ve adalet dağıtmak gibi stresli bir iş yapmaktan kaynaklanan zaman zaman birbirimizi incittiğimiz zaman zaman da birbirimizden incindiğimiz anlar olmuştur. İşte bu veda programları da bu incinmişliğin sona erişinin bir başlangıcı olarak hafızalarda yer eder. Çünkü muhatabımız kim olursa olsun gidecektir, ayrılacaktır, başka yerlere diyarlara yelken açacaktır.

Yıllar boyu, uçsuz bucaksız yerlerde birbirine paralel şekilde, birbirine destek olarak uzayan giden rayları düşünün. Daima beraberdirler. Birbirlerine paralel şekilde, olmayacak yükleri taşırlar. Omuzlarında taşıdıkları yüklerden hiç gocunmazlar, hiç yorulmazlar. Üzerlerinde binlerce, yüzbinlerce yolcu, yük, hayal, sevinç, ayrılık, geçer durur. Her şarta birlikte karşı koyarlar. Ama hiç yılmazlar. Sonra bir kavşağa gelirler. İşte bu kavşak, onları ayıran kavşaktır. Ne yapsalar bunu engelleyemezler. Ben de sizlerle böyle bir yolculuk yaptım. Hiç unutmayacağım bir yolculuk bu...

Yolunuz, yolumuz hep açık olsun. Sevgiyle kalın.”

Konuşmanın ardından veda yemeği, sohbet şeklinde devam etti.