Yapımı devam eden ve yaklaşık % 70 seviyesine gelen Keşan Adliye Sarayı inşaatının, 2015 yılı Ocak ayında teslim edilmesinin planlandığı bildirildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Ali Gür, hava şartlarının elverişli olması halinde binanın Ocak ayında teslim edileceğini ifade ederek, “Hava şartları olumsuz olursa bu bize sıkıntı yaratacaktır. Ama şu an hedefimiz yılbaşı. Genel anlamda çoğu imalatlarımız bitti, seramik, alçı boya aşamasına geldik. İçeride o imalatlarımız devam ediyor. Dışarıda da camla kapatma işlemleri sürüyor. Burası silikon giydirme cephe olacak. Onlar da bu ay sonu itibariyle büyük bir ihtimalle hazır olacak. Bu ay sonu itibariyle iskelemizi sökeceğiz. Genel olarak baktığımızda % 70’e yaklaştık.” dedi.

BÖLGEYE GÖRE ÇOK MUAZZAM BİR BİNA OLACAK

Binanın genel yapısı hakkında konuşan Gür, şunları söyledi: “Bina iki blok halinde 4’er sayfadan oluşuyor. 4 bin 500 m2 alan üzerine kuruldu. Bodrum kat, arşiv ve nezarethanelerden, diğer katlar ise hakim ve savcılar, memurlar, avukatlara ait olacak. Duruşma salonları mevcut. Ekstra bir tadilat istenmezse ve hava şartları elverirse Ocak ayında bina hazır olacak. Binanın 2 cephesinde açık otopark alanları mevcut. Bölgeye göre çok muazzam bir bina olacak, örnek teşkil edecek. Binada kullanılan malzemeler oldukça kaliteli. Birçok binada kullanılmayan malzemeleri burada kullandık.”

Ali Gür, inşaatta devam eden çalışmaları aktararak, “Dış cephede boya astarlamasına başladık. Ayrıca silikon cephe giydirme olarak adı geçen boy camların montajı devam ediyor. Bir taraftan da dış cepheye astar atılıyor. Onun üzerine dekoratif sıva, onun üzerine de son kat boya imalatı yapılacak.”