Keşan Adliye Sarayı İnşaatı Şantiye Şefi Ali Gül, dün yaptığı açıklamada, hava şartları elverdiği takdirde binanın teslimini önümüzdeki ay gerçekleştirileceğini bildirdi.

Binanın dış cephe işinin tamamlandığını ifade eden Gül, “İçeride şu an boya yapıyoruz. Ahşap kapı montajları yapılıyor. Seramiklerimizi toparladık. İnce işlerde rötuşlara başlayacağız. İçerde geriye kalan mobilya işleri yapılacak. Geriye, dolaplar, masalar, kürsüler kalacak. Eğer bir sıkıntı olmazsa Ocak ayının ortasında toparlamış oluruz. Şu an % 85 seviyesine geldik. Kış aylarında olduğumuz ve mevkiinin merkeze göre daha soğuk ve yağışlı olmasından dolayı binanın rutubetini atması için biraz kendine gelmesi lazım. Çevre düzenlemesini de hava şartları elverdiği sürece devam ettireceğiz.” dedi.

  

DOĞAL AKSAKLIKLAR YAŞANDI

Ali Gül, Keşan Belediyesi’nin altyapı çalışmalarına başladığını dile getirerek, şunları söyledi: “Şu an bina çevresindeki ara sokakların altyapı bağlantıları yapılıyor. Telekomla, TREDAŞ’ın yapacağı çalışmalar var. Şu an alt yapı çalışmasını yapıyorlar. Daha sonra yan yollara asfalt yapacaklar. Biz binanın zamanında teslimi için çalışmalarımıza zamanında hız verdik. Öncelikle temel kazısında oldukça zorlanıldı. Çünkü zemin sert kaya. Normalde 20 günlük bir temel işimiz varken, zeminin kaya olmasından dolayı iş 3 ayda tamamlanabildi. Yoksa biz bu işi daha erken de toparlardık. Kaba inşaat yapılırken de, yağmur yağışı nedeniyle işe zaman zaman ara verildi. Bunlar doğal aksaklıklar. Tabi olası aksaklıkları biz göz önünde bulundurduk. Bizim testlim tarihimiz Ocak’ta doluyor. Yani tam zamanında binayı teslim edebileceğimizi söyleyebilirim.”