Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyesi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada, bölgeye Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi.

BU SORUN ÇÖZÜLECEK

Kanalizasyonu olmayan tek sahil köyünün Sazlıdere olduğunu aktaran Vural, “Bu köyümüzün kanalizasyonunun Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılmasını istiyoruz. Konuyla ilgili yazılar bakanlığımızda. Konunun takipçisiyiz. İnşallah bu sorun çözülecek. Ayrıca köyümüzde su sorunu da vardı. Konuyla ilgili olarak İl Özel İdaresi ve DSİ ile görüşmelerde bulunduk. Bu sorun çözülecek.” dedi.

PROGRAMA ALDIRMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYORUZ

Sahil köylerindeki içme suyu hattı sıkıntılara değinen Adnan Vural, şunları belirtti: “İstanbul’a yakınlığı nedeniyle hafta sonu ve tatil günlerinde on binlerce insanın geldiği yörede su ihtiyacı acilen giderilmesi gereken bir konudur. Bu bağlamda; Erikli yakınlarında Mecidiye ve Beyköy göletleri mevcuttur. Her iki havzadan da su temini yapılabilir. Konuya ilişkin DSİ 11. bölge Müdürlüğü içmesuyu arıtma tesisi, su deposu ve isale hattı için girişimlerde bulunmuş, Mecidiye Göleti’nin gövdesini 1.3 metre yükselterek debisi 0,075 metreküp olan içme suyu arıtma tesisi ile 8 bin 623 metre isale hattı ve sanat yapısını projelendirmiştir. Göletin gövde yükseltilmesi gerçekleştirilmiş olmasına rağmen, Erikli’nin adrese dayılı nüfusunun 362 kişi, Mecidiye’nin ise 899 kişi olması sebebiyle su arıtma tesisinin yapımı ile ishale hattının yapımı sonuçlandırılamadı. Bu konuyu programa aldırmak için çalışmalarımız devam ediyoruz.”

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ELİYLE YAPIMI İÇİN ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYORUZ

Keşan-Mecidiye Karayolu iyileştirme ve asfalt yapımı işinin Kültür ve Turizm Bakanlığı eliyle yapımı için çalışmalara devam ettikleri söyleyen Vural, “Keşan-Mecidiye-Erikli karayolu yaklaşık 38 kilometredir. Ayrıca yolun Çeltikköyü dönüş noktasından sonra alternatif güzergâh kabul edilen ve Beyköy üzerinden Erikli Köyü ve Erikli sahiline inen yol ise yaklaşık 12 kilometre. Toplamda 50 kilometre civarında olan yolun 35 kilometresi karayollarının uhdesindedir. Turizm sezonunda toplamda nüfusu iki yüz bini geçen Mecidiye, Erikli, Çeltik, Beyköy, Danişment, Koruklu köyleri ve sahilleri geliş-gidişinde bu yolu kullanmaktadır. Yolun standartları düşüktür. Standartları düşük olan bu yolun trafik yoğunluğu fazladır. Ayrıca Mecidiye bölgesindeki taş ocaklarından kaynaklı hafriyat kamyonları da trafik yoğunluğunu arttırarak, yolu çok riskli hale getirmektedir. Ayrıca yol güzergahında trafik açısından tehlike arz eden noktalar vardır. Bu nedenle yolda kesinlikle genişletmeye yönelik iyileştirmeler yapılmalı, Keşan-İzzetiye yakınlarındaki keskin viraj Mercan köyü yakınlarında ormana girişteki rampalı 2 viraj mutlaka düzeltilmelidir. Yine Dişbudak köyü içerisinden geçen yol güvenlik için köyün arka tarafındaki mezarlık üzerinden geçecek şekilden yeniden düzenlenmelidir. Hafriyat kamyonları için alternatif güzergâh bulunmalıdır. Yine toplamda 50 km. civarında 1. sınıf asfalt kaplanmalıdır. Bu yolun yapımı için bakanlığımızdan talepte bulunduk.” dedi.

ZAMANINDA CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI BU SORUNU ÇÖZEMEMİŞ

Çamlıca köyündeki içme suyu sorununun yıllardan beri devam ettiğini vurgulayan Adnan Vural, “Zamanında CHP’li belediye başkanları bu sorunu çözememiş. Biz de vatandaşlarımızın temiz içme suyuna kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Erikli ve Yayla köylerine de daha kaliteli su verebilecek için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bakanlık eliyle bu projeleri hayata geçireceğiz.” şeklinde konuştu.