AYŞİN SEÇİL GEZER

Esetçe 2. Grubu Köyleri İçme ve Kullanma Suyu Birliği'ne bağlı 7 köyün Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredildiğini kaydeden Vural, “Bu birlik büyük bir problem oldu. 2-3 sene önce, bu Birliğin Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne devredilmesini söylemiştik. Bu işin böyle yürümeyeceğini ifade etmiştik. Tüm uyarılarımıza rağmen sonunda bıçak kemiğe dayandı. Yaklaşık 1 hafta süreyle 7 köyümüz susuz kaldı. Kaymakamımızla beraber gereken görüşmeleri yaptık. Birlik yöneticileri Birliğin feshedilmesi için geçtiğimiz Çarşamba günü olağanüstü bir toplantı yaptılar. Bu birlik şu an itibariyle feshedildi. Artık böyle bir birlik yok. Bu 7 köyümüz içme ve kullanma suyu konusunda artık Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği’nden hizmet alacak.” dedi.

VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYE KİMSENİN HAKKI YOK

Bu 7 köye su verilmesi için Çorlu’dan jeneratör getirdiklerini aktaran Vural, “Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye bu çalışmayı yaptık. Birliğin yüklü bir miktar elektrik borcu var. Böyle olunca yetkili firma elektriği kesmiş. Bu Birliğin borcu var ama alacağı da var. Bu ödemenin nasıl yapılması konusunda heyet oluşturulacak, inceleme yapılacak. Bu çalışmaların ardından bu iş bir sonuca varacak. Vatandaşı mağdur etmeye kimsenin hakkı yok. Bundan sonra bu köylerimiz susuz kalmayacak.” şeklinde konuştu.

DEVLET ELİYLE HİZMETLER DAHA İYİ OLUR

Keşan’daki 45 köyün içme ve kullanma suyu konusunda Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne bağlanmasını istediğini belirten Vural, sözlerini şöyle noktaladı: “Devlet eliyle hizmetler daha iyi olur. Devlet vatandaşlarını mağdur etmez. Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin aracı, personeli her türlü imkânı var. Böyle olunca işlerde aksama olmaz.”