Edirne İl Genel Meclisi AK Parti üyesi Adnan Vural, dün ülkemizde yaşanan terör olayları, çeltik hasadı ve Siğilli Köyü’nün su sorununa ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ALLAH TERÖRÜN BELASINI VERSİN

Açıklamasının başında son günlerde yaşanan terör olayları nedeniyle ülkemizin çok zor günlerden geçmekte olduğunu kaydeden Vural, “PKK tarafından yapılan bu alçakça saldırıları nefretle kınıyorum. Terörün Allah belasını versin. Menfur saldırılar sonucu hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize acil şifalar, acılı ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum” dedi.

TMO’NUN ÇELTİK ALIMI YAPIP YAPMAYACAĞI 10 GÜN İÇİNDE BELLİ OLUR

Sözlerine bölgemizde yer yer başlayan çeltik hasadına değinerek devam eden Vural, şöyle konuştu:  “Şu an için İpsala’nın bazı bölgelerinde çeltik hasadı başlamış durumda ama bu sınırlı bir bölgede devam ediyor. Önümüzdeki hafta içersinde biçimlerin büyük bir hız kazanacağı ifade ediliyor. Şu an için piyasada oluşan çeltik fiyatları 1.650 ile 1.800 lira arasında değişiyor.  Toprak Mahsulleri Ofisi çeltik fiyatlarının iyi olması nedeniyle 3 yıldır alım yapmıyor. Bu yıl da alım yapıp yapmayacağı önümüzdeki bir hafta 10 günlük süreçte belli olacak. Eğer fiyatlar hızla aşağı doğru düşerse TMO’nun piyasaya müdahale etmek için alım yapmaya başlayabileceğini düşünüyorum. Çeltik hasadı çiftçilerimize ve bölgemize hayırlı uğurlu ve bol kazançlı olmasını temenni ediyorum

SİĞİLLİ’NİN SU SORUNU BİTTİ

Son olarak Siğilli Köyü’nde açılan yeni su kuyusu hakkında bilgi veren Vural, “Siğili köyümüz 2 yıldır çok büyük su sıkıntısı çekiyordu. Yeni vurulan sondajda yeteri kadar su bulundu ve alınan numune tahlil için ilgili yerlere gönderildi. İnşallah açılan bu yeni kuyu Siğilli’nin su ihtiyacını uzun yıllar karşılayacaktır. Bu işin yapılmasında AK Parti Edirne Milletvekili Şemsettin Emir’İN, Sayın Valimiz Dursun Ali Şahin’in ve Özel İdare Sekreterimizin çok ilgi ve alakalarını gördük bu nedenle kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.