Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada, Keşan’a yapılması gündemde olan Yaratıcı Zihinler Atölyesi, genç çiftçilere verilecek hibe desteği ve birtakım konularda değerlendirmelerde bulundu. Keşan’a yapmayı planladıkları yaratıcı zihinler atölyesi için eksik ödeneği tamamlamaya çalıştıklarını belirten Vural, “Bununla ilgili bir çalışma içersindeyiz. Geçtiğimiz günlerde bu konu tekrar gündeme geldi. Bu eksik ödeneği tamamlayıp bu okulu bu sene içerisinde Keşan’a kazandıracağız. Bu ödenek tamamlandıktan sonra çalışmalarımız hız kazanacak. Okulu büyük ihtimal ile 2016 yılında hizmete sokacağız.” dedi.

HÜKÜMETİMİZ GENÇ ÇİFTÇİLERİMİZE 30 BİN TL HİBE DESTEĞİ VERİYOR

Genç çiftçilere verilecek 30 bin lira hibe desteği hakkında konuşan Vural, “Partimizin 1 Kasım seçimlerinde verdiği vaatler hemen hemen hepsi yerine geldi. Şimdi de hükümetimiz genç çiftçilerimize 30 bin TL hibe desteği veriyor. Bu projeyi faydalanmak isteyenler Tarım İlçe Müdürlüklerimizden bilgi alabilirler. Ben genç çiftçilerimize tıkandıkları yerde yardımcı olmaya hazırım. Bu kapsamda, 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında, kırsalda yaşayan genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimine yönelik projelere 30 bin liraya kadar hibe ödenecek. Hibe, nüfusu 20 binden az yerleşim alanlarını kapsayacak. Yapılacak ödemeler için gerekli kaynak, merkezi yönetim bütçe kanunu ile tahsis edilen ödenekten karşılanacak ve Ziraat Bankası aracılığıyla ödenecek. Proje başvuruları, ilgili yıl Bakanlık bütçesinde yer alan ödenek çerçevesinde değerlendirilecek. Belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde projesi kabul edilen genç çiftçilere ön ödeme yapılabilecek. Genç çiftçiler bu program kapsamında verilen hibeden sadece bir kez yararlanabilecek. Aynı proje konusunda, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın diğer hibe programlarından yararlananlar bu programdan faydalanamayacak. Haksız ödendiği tespit edilen destekleme ödemeleriyle ilgili alacaklar ilgili hükümlerine göre tahsil edilecek. İdari hata sonucu düzenlenen belgelerle yapılan ödemeler hariç, desteklemelerden haksız yere yararlandığı tespit edilenler, beş yıl süreyle destek alamayacak. Kararla; tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç kırsal nüfusun istihdamına katkı sağlayacak kırsal alandaki tarımsal üretime yönelik projelerin desteklenmesi amaçlanıyor.” dedi.

OKULUN KABA İNŞAATI BİTMEK ÜZERE

Yapımı devam eden Raşit Efendi İlkokulu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Parti’li üyesi Adnan Vural konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: “Konunun takipçisiyiz. Okulun kaba inşaatı bitmek üzere. Firma yetkilileriyle görüşmemizde okulun Eylül ayı sonunda biteceği söylendi. Ancak biz bunun daha erkene alınması gerektiğini vurguladık. Eylül sonuna kalınca eğitimde aksama olacağını ilettik ve 1 buçuk ay öncesinde bitmesine yönelik çalışmalarımız var. Okulumuz 2016-2017 yılında eğitim öğretimine başlayacak.”

 TOKİ Yeni Mahalle’ye 24 derslikli bir okul yapılmasının da gündemlerinde olduğunu aktaran Vural, “Türk Hava Yolları’nın buraya bir okul yapma çalışması vardı. Bu konuyu da yakından takip ediyoruz. Konuyla ilgili gelişmeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız.” dedi.