Edirne İl Genel Meclisi’nin AK Partili üyesi Adnan Vural, dün yaptığı açıklamada, Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü hizmet binası ile ilgili girişimlerin sonuçlanma aşamasına geldiğini ve projesi tamamlanan işin ihalesinin de en geç önümüzdeki Aralık ayı içinde yapılacağını bildirdi.

BİNANIN KAPALI ALANI 900 METREKARE OLACAK

Keşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yeni hizmet binası işinin projesinin hazırlandığını ve ihale aşamasına geldiğini belirten Vural, “Bugün (dün) yapılan Köylere Hizmet Götürme Birliği Toplantısı’nda binanın yapımıyla ilgili karar alındı. Yakın sürede teknik elemanların görüşünün alınmasının ardından ihalesi yapılacak. Ay sonuna kadar ihale sonuçlanmasa dahi Aralık ayında kesinlikle ihale gerçekleştirilecek. Bina; bodrum kat, zemin, artı 1 kat olacak. Binanın kapalı alanı toplam 990 metrekare olacak. Binanın şuanda plan projesi hazır.” dedi.

VALİMİZ DEVREYE GİRDİ

Önümüzdeki yılın ilk aylarında yapımına başlanması planlanan binanın kaba inşaat ödeneğinin hazır olduğunu da ifade eden Adnan Vural, şunları söyledi: “Kaymakamlığımız ile Edirne Valiliği konuyla ilgili olarak protokol yaptı. İlçemize güzel bir hizmet binası kazandıracağız. Bina inşaatının gecikmesinin nedeni Kaymakamımız ile İl Tarım Müdürü arasında imzalanması gereken protokol konusunda ufak bir sıkıntısının yaşanması. Kaymakamımız ve Tarım İlçe Müdürümüzün gayretiyle sonuca varıldı. Tarım İl Müdürü’nün protokole yanaşmaması üzerine Valimiz devreye girdi. Yaşanan bu sıkıntı olmasaydı şimdiye kadar binanın kaba inşaatı bitmişti. Keşan’a hayırlı olsun. Çiftçilerimiz yeni binada daha iyi hizmet alacak. Mevcut binanın koşulları iyi değil. Yeni bina son derece modern olacak.”

SEYDİKÖY’ÜN KANALİZASYONU OLACAK

Açıklamasına Keşan’ın bazı köylerinde yapılacak hizmetler hakkında bilgi vererek devam eden Vural, şöyle konuştu: Ayrıca Çeltik Köyü İçme Suyu Tesisine güneş enerji sistemi kuracağız. Seydiköy’ün kanalizasyon işi 2015 yılı yatırım programına alındı. Sazlıdere’nin turizm köyü olması nedeniyle, kanalizasyon projesi Kültür ve Turizm Bakanlığı’na gönderildi. Bu konuyu takip ediyoruz.”