AYŞİN SEÇİL GEZER

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesine başlattığı “Zeytin Dalı” Harekatı devam ederken, ülke genelinden de her alandan destekler gelmeye devam ediyor. Çamlıca köyünde ikamet eden Seydi Güroğlu ve oğlu Umut Güroğlu, hem operasyona destek olmak hem de gönüllü olarak görev almak için ellerinde Türk bayrakları ile Askerlik Şubesi’ne giderek, başvuruda bulundu. 

TÜRK MİLLETİ DOĞUŞTAN ASKERDİR

Suriye’de devam etmekte olan Zeytin Dalı operasyonunda orduya destek amacıyla Keşan Askerlik Şubesi’ne gönüllü asker olabilmek için başvurduklarını belirten Seydi Güroğlu, “Tüm dünyanın  gözleri önünde Amerika Birleşik Devletleri’nin kurduğu ve silahlarla donattığı terör örgütlerinin nihai amaçlarının Türkiye olduğu gün ışığı gibi ortadadır. Oradaki Mehmetçiklerimize katkı yapmak, çağırıldığımızda savaşa gitmek amacıyla, gönüllü olarak bu görevi üstlendik. Fakat Amerika’nın Ortadoğu’da adım attığı her ülkede ölümler oldu, ülkeler bölündü. Bu nedenle Amerika Birleşik Devletleri’nin terörü destekleyen bir ülke olduğu konusu Birleşmiş Milletlere taşınmalı ve tescillenmesi gerekir. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Uluslararası Adalet Divanı’na Amerika Birleşik Devletleri’nin bu tutumunu götürmelidir. Ele geçirilen silahların Amerikan menşeli oldukları dünyanın gözleri önüne serildi. Bu duruma daha fazla seyirci kalınamaz. Gerek Amerika Birleşik Devletleri gerekse Türkiye’ye karşı tavır alan diğer devletler şunu iyi bilsinler ki; Türk milleti doğuştan askerdir. Yaşlısı genci, kadını kızı, hepimiz vatan için göreve hazırız.”  dedi. 

DÜNYAYA DUYURMAYA HAZIRIZ

Umut Güroğlu ise, “Zeytin Dalı operasyonunda gerek baba-oğul, gerekse silah arkadaşı olarak aynı silahtan çıkacak mermi ile şehit olmaya, doğuştan asker olmaya hazır olduğumuzu, tüm dünyaya duyurmaya hazırız.” şeklinde konuştu.

Baba ve oğul birlikte yaptıkları başvurunun gurur verici olduğunu ifade etti.