** Ahırdan çalınan 80 adet küçükbaş hayvanı, yolları kapatıp geniş çaplı arama yaparak kısa sürede elegeçiren jandarma, hayvanları sahibine eksiksiz ve sağlam olarak teslim etti.

** Jandarma, hayvan üreticilerinden ahır ve ağıllarına ikaz ya da kamera sistemi konulması çağrısında bulunurken, şüpheli durumlarda ise ücretsiz olan 156 Jandarma İmdat Hattı’nın aranabileceğini belirtti.

 

 

Keşan İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanlığı ekipleri, Keşan-Siğilli Köyü arasındaki bir mevkide bulunan ahırdan çalınan 80 adet küçükbaş hayvanı kısa sürede elegeçirerek, sahibine teslim etti.

29 Haziran 2014 Pazar gününü 30 Haziran Pazartesi gününe bağlayan gece bilinmeyen bir saatte Ali Şahin Gavaz’a ait ahırdan 80 adet küçükbaş hayvan çalındığı ihbarını alan jandarma ekipleri, Keşan’a giriş ve çıkış yollarını tutarak önlem aldı. Daha sonra olay yerine giden jandarma, burada yaptığı incelemenin ardından, izlerden de yola çıkarak bölgede geniş çaplı arama başlattı. Jandarma ekipleri, yaptıkları araştırma sonunda 80 adet küçükbaş hayvanı olay yerinden yaklaşık 2 kilometrelik bir mesafe olan Siğilli Köyü Dere Yatağı mevkiinde buldu.

Keşan İlçe Merkez Karakol Komutanı Mehmet Öncel’in önderliğinde jandarma ekipleri, 80 adet küçükbaş hayvanı zarara uğramamış ve eksiksiz halde hayvan üreticisi Ali Şahin Gavaz’a teslim etti.

HAYVAN HIRSIZLIKLARINA KARŞI DA UYARDI

Öte yandan, Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, hayvan üreticileri tedbirli davranmaları konusunda uyarıldı.

Hayvan üreticilerinden ahır ve ağıllarına ikaz ya da kamera sistemi konulmasını isteyen jandarma, şüpheli durumlarda ise ücretsiz olan 156 Jandarma İmdat Hattı’nın aranabileceğini belirtti.
Hayvan sahiplerinden, hayvan barınaklarının kapısını sağlam kilit altına alması, alarm ve kamera sistemi konulmasını isteyen jandarma, hayvan hırsızlıklarının genellikle ikaz ve alarm sistemi kurulmayan ahır ve ağıllarda meydana geldiğini söyledi.
Jandarma’dan yapılan açıklamada; ağıl, çiftlik ve besihanelerin kenarlarının dikenli tel, kafes tel, çit ile çevrilmesi, giriş kapısı ve çevresine yeterli çevre aydınlatma sistemi kurulması ve geceleri bu ışıkların sürekli faal olmalarına dikkat edilmesi istenirken, “Hayvan hırsızlıkları genellikle; yerleşim alanları dışındaki ahır ve ağıllar ile arazide başıboş gezen hayvanları seçmesi nedeniyle mutlaka çoban köpeği bulundurulması faydalı olacaktır. Meydana gelen hayvan hırsızlıklarının çoğunda köpeklerin zehirlendiği tespit edilmiştir. Bu nedenle ahır ve ağılların etrafı mutlaka aydınlatılmalı ve belirsiz aralıklarla kontrol edilmelidir.” denildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada; vatandaşlardan, ahır ve ağılların bulunduğu alanlarda şüpheli araçlar konusunda da duyarlı olmaları istenirken, bu gibi durumlarda ücretsiz hizmet veren 156 Jandarma İmdat Hattı’na bilgi verebilecekleri kaydedildi.
Öte yandan, İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında geçen yıl 4 hayvan hırsızlığı olayı meydana geldiği ve faillerinin de yakalandığı bildirildi.