BÜLENT SAYLAM

Geçen yıl Keşan’ı ziyaret eden Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yalınkılıç, Keşan’a yapılması planlanan Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’yle ilgili incelemede bulunmuştu. Hastanenin kurulacağı Yeni Mahalle'deki alana gelen Yalınkılıç, burada AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleriyle, Keşan Devlet Hastanesi dönemin Başhekimi Recep Vural ile Başhekim Yardımcısı Rıdvan İbrahim'den bilgi almış daha sonra da Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı ziyaret etmişti.

ÇİFTE MÜJDE VERİLMİŞTİ

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile birlikte Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Servis İstasyonun da yer aldığı projenin yer tahsisi ile ilgili çalışmaların hızlandırılacağı ve yakın zamanda da temelinin atılacağı belirtilmişti. Arazinin uygun olduğunu söyleyen Yalınkılıç, “Projenin içerisinde 20 ünitelik bir ağız diş sağlığı merkezi içersinde sağlıklı yaşam merkezi ve 112 istasyonun olduğu bir sağlık kompleksi yapılacak. Proje çalışmalarını da en kısa sürede tamamlayıp bu yıl içerisinde temel atmayı planlamamız var. O yüzden sayın başkanımızın destekleri ile arazi konusunda bir yol alınmış, bakanlığa gittiğimizde de amirlerimize anlatacağız süreç hızlı ilerleyecek hastanemizde toparlanmak üzere birkaç eksiği kaldı onları da bitirdikten sonra çifte müjdeyi vermiş olacağız. Temelini atmış olacağız, Keşan ilçemize inşallah hayırlı uğurlu olur. Böylelikle buranın sağlık ihtiyacının önümüzdeki bir 30 yıl için tamamlamış olacağız.” diyerek Trakya bölgesinde birçok yerde yatırımlarının devam ettiğini, Keşan’da hem hastane hem de Ağız ve Diş Hastanesi hem 1. basamak sağlık tesisleri ile sağlık ihtiyacını kapatmış olacaklarını söylemişti.

BOYALIK HAYIRLI OLSUN DEMİŞTİ

Boyalık da insan sağlığının her şeyden önemli olduğunun altını çizerek “Bu alandaki yaşamın daha iyi olması için de bu tesisisin buraya yapılması Keşan içinde büyük bir avantaj Keşan’a hayırlı uğurlu olsun.” Şeklinde konuşarak Keşan’a hayırlı olması dileklerini sunmuştu.

 5 BİN METRE KARELİK KAPALI ALANI OLACAKTI

 Yalınkılıç, proje hakkında ise şu bilgileri vermişti: “Şu an ortada bir arazi var proje çalışmalarına onun da müjdesini vereyim. Yanlış hatırlamıyorsam Türkiye’de 7 tane proje bakımından proje satın alma çalışmaları tamamlanmak üzere, önümüzdeki günlerde proje çalışmasına da başlanır. Tahmini 4-5 ay sürer uygulamalı projeler çizilecek ondan sonra yer teslimi yapılarak inşaatların başlamasına da bir engel yok. Kapalı alan yirmi ünite olursa aşağı yukarı 5 bin metre karelik kapalı alan olur sadece Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi için ama içerinde sağlıklı yaşam merkezi 112 istasyonu aşağı yukarı 7 bin 8 bin metre karelik bir alana ulaşır.”

BAŞKAN ÖZCAN’DAN DESTEK

Yer keşfinden sonra AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Yalınkılıç, Keşan Belediye Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etmiş ve Özcan yapılacak projeye meclis olarak destek vereceklerini söylemişti. Özcan, Keşan’a 30 milyonluk yatırımın geleceğini kaydederek işbirliğine hazır olduklarını ifade etmişti.

BELEDİYE MECLİSİ YER TAHSİSİ KARARI ALMIŞTI

Yer keşfinden 1 gün sonra 5 Nisan 2018 tarihinde toplanan Keşan Belediye Meclisi, belirlenen yerin idari tesis alanında kaldığını, bunun sağlık tesis alanına dönüştürülmesi gerektiğini belirterek maddenin bu bölümü oy birliği ile Bayındırlık İmar komisyonuna havale etmiş ve belirlenen yerin hemen arkasında eğitici sağlık hizmetlerinin verileceği toplum sağlığı merkezi yapılmasının planlandığını belirten Başkan Özcan da maksadına uygun kullanılmak kaydıyla Sağlık Bakanlığı’na tahsis etmeyi planladıklarını anlatmıştı. Tahsis oybirliği ile karar verilmişti.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

* Keşan Belediyesi Meclisinin oy birliği ile yer tahsisi kararını verdiği Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgili proje hangi aşamada?

* 2018 yılında ekonomik kriz nedeniyle kamu yatırımlarının 2021 yılına kadar durdurulduğu göz önünde bulundurulduğunda Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi yatırımının akıbeti ne olacak?

Keşan için önemli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi, Sağlıklı Yaşam Merkezi ve 112 Acil Servis yatırımı hakkında kamuoyu bu soruların cevabını bekliyor.