Keşan’ın en deneyimli ve başarılı eğitimcilerinden biri olarak gösterilen Ahmet Altın, 36 yıllık devlet memurluğu görevinden geçen Mayıs ayı içinde dilekçesini vererek emekliliğe ayrıldı ve Keşan Aden Koleji’nde müdürlük görevine başladı. Altın, yeni görevini de çok hırslı,  inançlı ve disiplinli bir şekilde yerine getireceğini söyledi.

Devlette öğretmen ve idareci olarak tam 36 görev yaptığını söyleyen Altın, “Bu hizmet sürem içinde bölgemizde yaptığımız çalışmalarla Yekta Baydar İlköğretim gibi bir okulu ortaya çıkardık. Bu okulumuzun yıllarca Seviye Belirleme Sınavları’nda en başarılı okul olması bana gurur vermiştir. Bu başarıyı tabi ki tek başıma elde etmedim. Bu başarıyı burada çalışan tüm öğretmen arkadaşlarımla birlikte, bize inanan, güvenen, destek veren velilerimizle birlikte başardık. Büyük bir aileydik Ben bu büyük ailenin sadece organizatörlüğünü en iyi şekilde yapmaya özen gösterdim. Liderliğini en iyi şekilde yapmaya çalıştım ve yaptığıma da inanıyorum” dedi.

DEVLETLE HİÇ BİR İLİŞKİM KALMADI

2010 yılında rotasyonla şu anki Dr. Ali İhsan Çuhacı İlkokulu’na geçtiğini oradaki sistemli, düzenli, planlı, programlı ve disiplinli çalışmalarla başarılı olduklarını da ifade eden Altın, şöyle konuştu: “Geçen Mayıs ayı itibarı ile yasal süre içinde emeklilik başvurumu yaptım. Şu günlerde emeklilik dilekçemin gelmiş olması lazım. Devlet ile hiçbir ilişkim kalmadı. Şu an emekliliğe gururla ayrılmanın mutluluğu içersindeyim.”

BEZBAŞ’I KIRAMADIM

Aden Koleji ortaklarından Mustafa Bezbaş’ın Keşan’da dershanecilik ve eğitim alanında çok büyük başarısı olan biri olduğunu ve kendisine hem bu başarılarından hem de böylesine güzel bir ortamda eğitim-öğretime hizmet edeceği için teşekkür ettiğini de ifade eden Altın, “Bana bu görevi teklif etti. Ben de kendisini kırmadım, tamam dedim.  Şu an için Aden Koleji’ndeki çalışmalarıma başlamış bulunuyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLARIMIZDAN İLGİMİZİ, SEVGİMİZİ, ŞEVKATIMIZI ESİRGEMEYECEĞİZ

Keşan Aden Koleji’nin eski tabirle tam bir ilköğretim okulu olduğunu, okul öncesi, anaokulu, ilkokul ve ortaokuldan oluşan kademelerinin olduğunu belirten Altın, şunları söyledi:  “Çok hırslıyım ve inançlıyım. Hedefimiz tüm okullarımızı  çalışanlarımızla, patronlarımızla hep birlikte bölgenin en iyi okulları haline getirmektir. En iyi okul olacağız. Aden Koleji’nden bu yıl mezun olan öğrencilerin çok büyük bir çoğunluğu direk olarak fen liselerine ve daha üst okullara girme hakkına sahip oldu.  Bu da okulumuzun eğitim kalitesinin ne kadar yüksek olduğunu gösteriyor. Bu okulun başarısı için herkes mücadele ediyor.  Bundan sonra da aynı inanç ve aynı düşünce ile öğrenci merkezli bir eğitim vereceğiz. Eğitimde basit ama kalıplaşmış bir söz vardır. ‘Eğitim çocuğu sevmekle başlar’ der. Çocuklarımızdan ilgimizi, sevgimizi ve şefkatimizi hiçbir zaman esirgemeyeceğiz. Bunu çocuklarımıza verdiğimiz müddetçe eğitimciler olarak çocuklarımıza vermek istediklerimizi çok daha kolay bir şekilde verebileceğimize inanıyorum.  Öğrenemeyen, anlayamayan çocuk yoktur. Mutlaka ve mutlaka öğreneceklerdir.  Biz de sabırla, inatla ve inançla çocuklarımıza kişiye özgü eğitim metotlarını bire bir uygulayarak onların başarılı olması için bütün tedbirimizi aldık ve almaya devam edeceğiz.  Disiplinden asla taviz vermeyeceğiz.  Disiplin demek sistemli, planlı, programlı çalışmadır. Disiplin öğrenciye baskı uygulayan bir sistem değildir. Bunu ayırt etmek gerekir. Onun için biz bugüne kadar disiplinli, planlı, programlı çalıştık diye başarılı olduğumuza inanıyorum ve bunu düşünüyorum.  Bundan sonra da Aden Koleji çatısı altında bütün ekibimizle, bütün çalışanlarımızla burada güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum”

SADECE EĞİTİM ÖĞRETİM DEĞİL SOSYAL AKTİVİTELERDE DE EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRİLECEKLER

Aden Koleji’nde çocuklara sadece eğitim-öğretim verilmeyeceğini sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler yönünden de en iyi şekilde yetiştireceklerini de söyleyen Altın, Anne babalara da bazı tavsiyelerde bulunarak şöyle konuştu: “Evlatlarından sevgilerini hiçbir zaman eksik etmesinler. Her zaman çocukları ile beraber olsunlar. Evlatları ile birlikte kitap okuma alışkanlığı edinsinler.  Birlikte kitap okumaya özen göstersinler. Tatilde çocuklarıyla bol bol dinlensinler, eğlensinler ama yine de kitap okumaktan vazgeçmesinler.”