AYGÜL KONAR

Son alınan karar doğrultusunda yaşanacak olan tam kapanma ile ilgili konuşan Köseler, devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Asgari ücretin yoksulluk sınırı altında kaldığını vurgulayan Ahmet Köseler, yüksek faiz sistemiyle ülkenin yönetilemeyeceğini söyledi.

Milletin derdinin geçim sıkıntısı olduğunu vurgulayan Ahmet Köseler, “Daha öncede Saadet Partisi olarak dile getirdiğimiz bir konu var. İttifaklar seçim dönmelerinde konuşulması gereken bir konu. Milletimizin tek derdi geçim ittifakı. Gelin geçim ittifakında buluşalım ve milletimizin geçinememe durumuna bir çözüm getirelim. İşsizlik hat safhada, enflasyon yüksek, gelir düzeyi düşmüş durumda ve gıda fiyatları belli bir oranda yükselmiş. TÜİK’in açıklamış olduğu rakamlar ortada” dedi.

“DAHA ÖNCE OLSAYDI VAKALARIN ÖNÜNE DE GEÇİLMİŞ OLUNURDU”

Olması gereken kapanmanın gerçekleşeceğini belirten Köseler:“17 gün kapandık. Bu daha önce olsaydı vakaların önüne de geçilmiş olunurdu ve kış aylarında kapalı kalmış oldurduk. Bu kapanma inşallah haziran ayı itibariyle bayramdan sonra farklı bir şekilde önümüze çıkar diye düşünüyoruz. Devletin bu konuda vatandaşın yanında olması lazım. Gerekli düzenlemeleri yapıp ihtiyaç sahiplerine Ramazan ayı da olması hasebiyle yardımların daha fazla yapılması gerekir” ifadelerini kullandı.

“BUGÜN BİN 500 TL’YE MAHKÛM EDİLEN VATANDAŞLARIMIZ VAR”

Asgari ücretin yoksulluk sınırı altında olduğunu vurgulayan Köseler: “5 kişilik bir ailenin geçimi için simit hesabı yaptığımızda bir kişi bir simit bir çay yediğinde 3 TL yapıyor. 5 kişide 15 TL yapıyor. Bunu da üç öğün ile çarptığınızda 45 TL gibi bir rakam çıkıyor. Bu durumda sadece simit ve çay için ayda bin 350 TL para vermiş oluyorsunuz. Bugün bin 500 TL’ye mahkûm edilen vatandaşlarımız var. Bunun sorumluları ekonomiyi yönetenlerdir. Elinizi vicdanınıza koyun ve vatandaşımızın düştüğü durumu rakamlarla görün. Yaşanan sorunlar sadece kişiler değil, aynı zamanda zihniyettir. Bu yüksek faiz sistemiyle bu ülke yönetilmez. Üretimi olamayan bir ülke tüketime yönelirse gerçekten o ülkeyi çok zor günler bekliyor demektir. Özellikle faizin yükselmesiyle paramız bir gecede %15 değer kaybetti. Bundan sonra yapılması gereken, millete üretime dönük bir şeyler ortaya koymak. Bölgemizde özellikle tarım alanında ön plana çıkıyor. Özellikle geçtiğimiz ocak ve şubat aylarında 46 TL yoksulluk sınırına eklenmiş. Yani yoksulluk sınırı 3 bin 313 TL oldu. Biz asgari ücreti 2 bin 825 TL’den bahsediyoruz. Bir insanın şu anda ailesiyle rahat geçinebilmesi için cebine 5-6 bin TL girmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIMIZA BİR ŞEYLER VEREBİLMEK DEVLETİMİZİN BORCU”

Kapanmayla beraber birçok alanda iş yapılmayacağını kaydeden Köseler, sözlerine şöyle devam etti:“Esnaf çok zor durumda kalacak. Biner TL yardımların devam etmesini istiyoruz. Bayram ikramiyesinin de en azından bin 500 TL olmasını istiyoruz. Vatandaşımıza bir şeyler verebilmek devletimizin borcu. Vatandaşımız bir tarafta sağlık bir tarafta geçim sıkıntısı arasında bırakılmamalı.”

“SOYKIRIM DENİLDİĞİNDE BİZİM AKILIMIZA ZALİM ABD, ONUN KİRLİ GEÇMİŞİ VE ONLARIN ATALARI GELİR”

ABD Başkanının soykırım açıklamalarını eleştiren Köseler: “ABD’ nin yapmış olduğu açıklamaya çok değer vermemek gerekiyor ama küçük bir şey söylemek işitiyorum. Biz şerefli, adil ve merhametli bir milletin evlatlarıyız. Zulüm ve soykırım denildiğinde bizim akılımıza ancak zalim ABD, onun kirli geçmişi ve onların ataları gelir” şeklinde konuştu.

“YERYÜZÜNÜN TÜM MAZLUMLARI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Diğer Müslüman ülkelerde yaşanan sıkıntıları da dile getiren Ahmet Köseler sözlerini şöyle tamamladı: “Özellikle Doğu Türkistan, Filistin, Keşmir, Suriye, Arakan, Myanmar ve yeryüzünün tüm mazlumları için elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Gerçekten zor bir süreçten geçiyorlar. Bu durumu Saadet Partisi olarak her zaman dillendireceğiz. Ama bunun fiiliyata dönüştürecek olan iktidardır.”