Merhum Ahmet Yenice, adının yaşatıldığı Ahmet Yenice Ortaokulu’nda, dün düzenlenen program ile anıldı. Saat 10.30 sıralarında, Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Salonu’nda başlayan programa; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz, Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek, Ahmet Yenice’nin eşi Sevim Yenice, öğrenciler veliler ve davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmansın ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla program başladı.

TBMM ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Vedat Parlatıcıbilek, Yenice Ailesi’nin 2008 yılında TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) üstün hizmet ödülüne layık görüldüğünü belirterek, “Ahmet Yenice’yi ölümünün on birinci yılında anmak, kendisine bize böyle güzel bir bina bıraktığından dolayı teşekkür etmek, varlıklı diğer insanlara örnek olmak ve Tanrı’dan rahmet dilemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Biz bu günü, etkinlikler yaparak bu etkinliklerimizi öğrenciler arasında, futbol ve masa tenisi karşılaşmaları, resim, şiir ve kompozisyon yarışmaları şeklinde gerçekleştirip öğrencilerimizi ilçe ve ilde yapılan, yapılacak olan yarışmalara ve müsabakalara hazırlamaktayız. Ki bu çalışmaların semeresini de ilimizi bölge müsabakalarında temsil ederek görmekteyiz. Okul içinde yapılan yarışmalarda ilk üç dereceye giren öğrencilerimiz Sevim Yenice Hanımefendi tarafından birinci gelenler küçük altın, ikinciler gram altın, üçüncüler de gramın yarısı altın tarafından ödüllendirilmektedirler. Sevim Hanım, Eşi Ahmet Yenice ile birlikte karar verdikleri bu binanın yapılışından ötürü 2008 Yılında TBMM üstün hizmet ödülüne layık görülerek ödülünü almıştır. Bu da bizlerin gurur kaynağı olmuştur.” dedi.
DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLERİNİ ALDI

Program; Ahmet Yenice’nin hayatı slayt gösterisi, okul öğrencilerinin gitar ve flüt dinletisi sunumuyla devam etti. Okul Ailesi adına okulun öğrencilerinin Sevim Yenice’ye çiçek ve hediye takdim etmesiyle devam eden program, şiir, kompozisyon, makale, resim, masa tenisi dallarında ödül alan öğrencilerine ödüllerinin verilmesiyle sona erdi. Şiir dalında 6/B şubesinden Göksu Topdal, 7/C şubesinden kompozisyon dalında Dila Beyaz, Resim dalında 5/A şubesinden Ayşe Türkan Oral, Yıldız erkekler masa tenisinde 8/D şubesinden Muhammed Aras, Yıldız kızlar masa tenisinde 8/B şubesinden Dilhan Mutlu birinci olarak ödüllerini Keşan Kaymakamı Nuri Özder ve Sevim Yenice’den aldılar. Şiir dalında 6/B şubesinden Ferra Şavluk, kompozisyon dalında 8/F şubesinden Miray Kaya, Resim dalında 6/B şubesinden Göksu Topdal, Yıldız erkekler masa tenisinde 8/A şubesinden Mert Kayaalpli, Yıldız kızlar masa tenisinde 8/A şubesinden Yaren Dönen ikinci olarak ödüllerini Keşan Milli Eğitim Müdür Vekili İlhan Saz’dan aldılar. Şiir dalında 6/F şubesinden Dilruba Hökelek, kompozisyon dalında 7/B şubesinden Minelsu Akıncı, Resim dalında 6/C şubesinden Nazlı Gören, Yıldız erkekler masa tenisinde 8/A şubesinden Batuhan Çetin, Yıldız kızlar masa tenisinde 6/E şubesinden Buse Penbegül üçüncü olarak ödüllerini Ahmet Yenice Ortaokulu Müdürü Vedat Parlatıcıbilek’ten aldılar.

Ödüllerin verilmesinin ardından tören sona erdi.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ