Ahmet Yenice ve Rasim Ergene Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencilerinden oluşan 117 kişilik grup, Keşan DOÇEK'le birlikte Kaletepe Mevkiine bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler.

TEOG Sınavı öncesi öğrencilerin sınav stresini azaltmak, doğa ile temaslarını sağlamak ve birlikte bir takım ruhu oluşturmayı amaçlayan doğa yürüyüşü, okul ders saati sonrası Ahmet Yenice Ortaokulunda okunan İstiklal Marşının ardından Okul Müdür Yardımcıları Hüseyin Boz ve Oğuz Kaan Dayan'ın öğrencileri uğurlamasıyla başladı.

Ahmet Yenice Ortaokulu Rehber Öğretmeni Sıdıka SAzlı ve Arda Arabacı eşliğinde Rasim ERGENE Ortaokulu Müdür Yardımcısı Okan Kurtoğlu, Tanzer Demir, Senem Hal Tazeler, Göker Duman ve Turgay Aydın tarafından koordine edilen Rasim Ergene Ortaokulu öğrencileriyle Bel-Koop Mevkiindeki buluşmanın ardından yürüyüş Keşan DOÇEK üyelerinin rehberliğinde Kaletepe Mevkii istikametinde başladı.

Ilık bir bahar havasında gerçekleştirilen yürüyüşte öğrenciler baharın ve güzel havanın tadını mola anındaki "İp Atlama, Uzun Eşek, Yakartop" gibi çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya çıkardılar.

DOÇEK üyeleri yürüyüş sırasında öğrencilere yaşadığımız bölge ve çevremizdeki doğal bitki örtüsü ve doğa yürüyüşleri hakkında bilgiler verdi ve öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını kutladılar.

DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, çocukların sınav stresinin doğaya giderek, doğa sporlarıyla uğraşarak azaltılabileceğini, gençlerin kötü alışkanlıklardan bu sayede uzak tutulabileceğini, sporun her çeşidinin öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimine katkısı olduğunu söyledi. Doğaya çıkan öğrencilerin yüzlerindeki mutluluğu görmenin memnuniyet verici olduğunu ifade etti. Eşme, öğretmen ve öğrencilerden alınan olumlu tepkiler sonucu önümüzdeki günlerde bu faaliyetlerin devam edeceğini de belirterek okul müdürleri Vedat Parlatıcıbilek ve Erdinç Erdemir ile bu tür faaliyetlere desteğini esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan'a teşekkür etti.

Doğa yürüyüşü faaliyeti, oynanan oyunlar ve çevre gözleminden sonra akşamüstü başladığı noktada sona erdi.