Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen toplantı ile “Ben Ailemi Seçtim” Projesi uygulamaya konuldu.

Kaymakam Bekir Dınkırcı’nın başkanlık yaptığı ve saat 14.00’te başlayan toplantıya Keşan’daki kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Dınkırcı konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Anne ve baba, çocukların rolmodelidir. Aileyi güçlü kılmak adına aileyi olumsuz etkileyecek her türlü unsuru ortadan kaldırmak ya da minimize etmek için ilçemizde “Ben Ailemi Seçtim” Projesi başlatılmıştır. Projede, erken yaşta evliliklerin önlenmesi, boşanma oranlarının azaltılması, erken yaşta gebeliklerin önlenmesi, madde bağımlılığı, aile bireylerinin çocuklar başta olmak üzere birbirlerine olan sevgi ve saygının arttırılması ve diğer aileyi olumsuz etkileyebilecek unsurların asgari tutulabilmesi, anne çocuk sağlığı, aile planlaması, ruh sağlığı, psikososyal destek, aileyi ayakta tutan moral değerinin yükseltilmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Proje’nin sekretaryası İlçe Sosyal Hizmet Merkezi tarafından yürütülecek. Oluşturulan çekirdek kadronun hazırlayacakları eylem planı ve devamında kısa, orta ve uzun süreli yapılacak olan planlama ile proje uygulanmaya başlanacak.

Aynı toplantının devamında Çocukları Koruma Kurulu ve İlçe Koordinasyon Kurulu Toplantısı da gerçekleştirildi.

Kaymakam Bekir Dınkırcı, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının insan odaklı ve koordineli bir biçimde çalışmasını istedi.