Edirne İl Genel Meclisi'nin AK Partili üyesi Adnan Vural, Çelebi Köyü Camii minaresiyle ilgili olarak geçen Cumartesi günü yerel basında yer alan haberle ilgili olarak dün bir açıklamada bulundu.  Vural, Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından gerekli olan işlerin yapılması için Çelebi Köyü Muhtarlığı’na bundan 2 ay kadar önce 10 bin lira para çıkarıldığını ve hava muhalefeti nedeniyle başlamadığını sandığı çalışmalara biran önce başlanılacağını sandığını söyledi.

ÇELEBİ MUHTARLIĞI’NA 10 BİN LİRA ÇIKARDIK

Çelebi Köyü Camii’nin depremde zarar gören minaresinin yapılması için Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ile görüştüklerini ve 10 bin lira çıkardıklarını belirten Vural, “Hatta bu konuda Çelebi Köyü muhtarı ile de görüştük ve bize ‘10 bin liraya ihtiyacım var’ demişti.  Yerel basında yer alan haberle ilgili olarak açıklamada bulunan arkadaşın her halde köy muhtarlığına çıkarılan bu 10 bin liradan haberi yok.  Biz Keşan Köylere Hizmet Götürme Birliği olarak bundan 2 ay kadar önce Çelebi Köyü Muhtarlığı’nın hesabına 10 bin lira çıkardık. Aynı durumda olan Akhoca Köyü Camii minaresi vardı o köyümüze de para çıkardık” dedi.

HERHANGİ BİR SIKINTI YOK

Keşan’ın köylerindeki yol, cami, minare ve diğer sorunlarla çok yakından ilgilendiklerini ve gelen her talebi en kısa süre içinde yerine getirmek için çalıştıklarını da ifade eden Vural, “Çelebi Köyü Muhtarlığı’nın hesabına geçen bu 10 bin lira ile minarenin yapımına başlamamasını ben hava şartlarına bağlıyorum. Muhtar büyük ihtimalle bu işi yapan ustalarla görüşmüştür ancak ustalar muhtara havaların düzelmesini beklemek gerektiğini söylemiştir. Ben önümüzdeki birkaç gün içinde Çelebi Köyü Camii minaresiyle ilgili çalışmaların başlayacağını sanıyorum. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yok” diye konuştu.

RAŞİT EFENDİ OKULU İHALE AŞAMASINA GELDİ

Açıklamasının devamında Raşit Efendi İlkokulu Ek Binası ile ilgili bilgi veren ve geçen hafta içinde Edirne İl Özel İdaresi’nden bir teknik heyetin arsa üzerinde incelemelerde bulunduğunu belirten Vural,  şöyle konuştu: “Şu an bu okulumuz ihale aşamasında. Keşan’a yapılacak olan imam hatip lisesi de ihale aşamasında. Özellikle Raşit Efendi İlkokulu bugünlerde ihaleye çıkarılacak. Okulun kaba inşaatı 2015 yılı içinde bitirilir. 2016 yılında da eğitim-öğretime açılır diye düşünüyorum”

TÜRKMEN KÖYÜ’NDEKİ TOPRAKSIZ KÖYLÜLERİMİZİN 1 PARÇA TOPRAĞI OLSUN İSTİYORUZ

Bir soru üzerine Türkmen Köyü’nde yaşanan arazi sorunu ile ilgili değerlendirmede de bulunan Vural, köy muhtarı ile bu konuda devamlı olarak diyalog halinde olduklarını kaydetti. Vural şöyle konuştu: “Türkmen Köyü’nde gerçekten bir sıkıntı yaşanıyor. Köyün arazisi şu an için mahkemelik ve mahkeme halen devam ediyor. Mahkeme dışında kalan 2 bin 500 dekarlık bir alan var ve muhtar bu arazinin topraksız ailelere dağıtılmasını istiyor. Bu konuda Edirne’de devamlı olarak görüşmeler halindeyiz. En son olarak Edirne İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve Sayın Valimiz ile görüştük. Buradaki arazinin toprağı olmayan vatandaşlara dağıtılması için uğraşıyoruz. Ama öyle söylendiği gibi kişi başı 5 dönüm verilemiyor. Bu arazinin toplu bir şekilde köy muhtarlığına verilmesi ve muhtarlık aracılığı ile halka dağıtılması gerekiyor. Yoksa burada sözü edilen 2 bin 500 dönüm arazinin 5 dönüm, 5 dönüm olarak kişilere dağıtılması söz konusu değil. Biz de Türkmen Köyü’nde yaşayan topraksız vatandaşlarımızın en az birer parça tarlalarının olmasını ve buraya yapacakları ekim, dikimlerle gelirlerini sağlamalarını istiyoruz. Biz bu işin Türkmen Köyü’nde yaşayan vatandaşlarımızın lehine sonuçlanması için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz.”

2015 KEŞAN’IN KÖYLERİNDE YOL YILI OLACAK

Vural son olarak, köylerin asfalt kırığı ihtiyaçlarını karşılamaya devam ettiklerini ve bildirdi ve “Keşan’da 2015 yılı yol yılı olacak. Çobanşeçme-Altıntaş ve Çobançeşme yolu yapımı tamamlandı ve asfalt oldu.” dedi.