BÜLENT SAYLAM

“YOLUN YAPILMASININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIM”

Enez-Keşan Karayolu’nun durumu hakkında değerlendirmelerde bulunarak, sözlerine başlayan Aksal, “Enez-Keşan Karayolu hiçbirimizin arzu ettiği durumda değil. Partimizin her zaman dile getirdiği bir yoldur. Ama orada toplulaştırma çalışmaları var. Toplulaştırma çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. Tarım ve Orman Bakanımızı geçen hafta ziyaret ettiğimizde, Edirne’deki toplulaştırma çalışmalarını gündeme getirdik. Toplulaştırma hızlı şekilde DSİ’ye geçti. Edirne’de personel anlamında çok sıkıntı yok. Toplulaştırma çalışmalarının hızlı şekilde tamamlanıp, yolun yapılmasının takipçisi olacağım.” dedi.

“SIKINTIYI EN İYİ BİLENLERDEN BİRİYİM”

“Enez-Keşan Karayolu’nun yapılması konusunda sözler verilmişti ama yapılamadı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Fatma Aksal, sözlerini şöyle sürdürdü: Yolun yapılması konusu biraz uzadı. Ama bu yolun en çok kullanan bizleriz ve sıkıntıyı en iyi bilenlerden biriyim. O yolun yapımı konusunda elimizden geleni yapacağız.”

“GÜBRE FİYATLARINDA %15’LERE VARAN İNDİRİM YAPILDI”

Gübre fiyatlarında yapılan indirim hakkında da, konuşan Aksal, sözlerini şöyle tamamladı: “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarım Kredi Kooperatifleri ile yaptığı çalışma neticesinde en önemli tarımsal girdilerden birisi olan gübre fiyatlarında %15’lere varan indirim kararı alınmıştır. Örneğin, DAP gübresinin tonu 3 bin 250 TL’den 2 bin 900 TL’ye düşürülmüştür. Gübre ile ilgili alınan bu indirim kararının yanı sıra uzun yıllardır artmayan buğday ve arpa pirim destekleri de arttırılmıştır. Arpa ve buğdayda 5 kuruş olan pirim desteği  %100 artırarak, 10 kuruşa çıkarılmıştır. Çiftçimize hayırlı, uğurlu ve bereketli olsun.”