AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan ve AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel, beraberindeki AK Parti Keşan Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi adayları ile birlikte, dün Keşan TB (Ticaret Borsası) yönetimini ziyaret ederek Keşan için hazırladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

Saat 14.15 sıralarında, Keşan TB Toplantı Salonu’nda başlayan ziyarette; AK Parti heyetini, Keşan TB Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri karşıladı.

KEŞAN’I BÖLGENİN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ

Ziyarette söz alan Mustafa Mercan, Keşan TB’nin Keşan’daki önde gelen kurumlar arasında olduğunu dile getirerek, Keşan Belediyesi’nin yönetim anlamında tüm kurumlar ile iletişiminin kuvvetli olması gerektiğini söyledi. Keşan’da belediyecilik anlamında sıkıntıların olduğunu belirten Mercan, “Keşan için gece-gündüz çalışacak genç ve dinamik bir ekip oluşturduk. Bölgenin başkenti olacak bir şehir yapmak için projeler hazırladık ve bu projeleri tüm kurumlarımıza anlatacağız.” dedi.

BELEDİYEDE İSRAFIN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ

Keşan için hazırladıkları projeler hakkında bilgiler de veren Mercan, öncelikli işlerinin istihdamı arttırmak olacağını vurgulayarak, kurumlar arasında doğru iletişim yapılmadığı için bu sorunun bir türlü üstesinden gelinemediğini ileri sürdü. Organize Sanayi Bölgesi konusunda da önemli çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Mercan,  şöyle konuştu: “Keşan’ın havasını ve görüntüsünü değiştireceğimizi söylediğimiz bir çok projemiz var. En önemli projemiz de doğalgazı Keşan’a çok kısa bir sürede getirerek, vatandaşlarımızı kirli havadan kurtaracağız. Keşan’da israfa dayalı bir belediyecilik var. Birçok projeyle israfın önüne geçeceğiz. Engelli vatandaşlarımız için ‘Keşan Belediyesi Engelliler Merkezi’ yapacağız. Böylece engelleri ortadan kaldıracağız. Bu projelerimizi hayata geçirirken Keşan’daki tüm STK’lar ile iletişim içerisinde olacağız. Genç ve dinamik kadromuzla Keşan’ın tüm sorunlarını çözüme kavuşturacağız.”  

KAYMAZ: PROJELERİN ORTAK İRADE İLE ÇÖZÜLMESİ GEREK

Daha sonra söz alan Necmi Kaymaz’da ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Mercan’ın sorunlarını tespit ederek bunu katalog haline getirmesinin son derece olumlu olduğunu söyledi. Yerel yönetimlere aday olan herkesin Keşan’ın sorunlarını tespit ederek seçildikten sonra bölgeye olan hizmet borcunu ödemesini arzuladıklarını ifade eden Kaymaz, şunları söyledi:“Bu borcumuzu projeler üretip hayata geçirerek ödeyeceğiz. Projelerin ortak irade ile çözülmesi gerektiğine inanıyoruz. Biz meclis olarak buna hazırız. Seçimlerde başarılar.”   

ÇEVİKEL: HER KURUMUN DESTEĞİNE VE FİKRİNE İHTİYACIMIZ VAR

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hakan Çevikel de burada yaptığı konuşmada, Keşan TB’nin farklılık ve heyecan yarattığını, bunun nedenlerinin ise Mezbaha’nın yenilenmesi ve adeta kangren halini alan arsa sorununu akılcı bir yöntemle çözülmesi olduğunu kaydetti. Çevikel, şunları söyledi; Aynı değişimi bizler de Keşan Belediyesi’nde istiyoruz. Bu değişim ile birlikte ayağına pranga vurulmuş Keşanlı’nın bu prangalardan kurtularak, hızlı bir şekilde ilerleyişini göreceğiz. Derdimiz, bir ideolojinin kazanmasından öte, Keşanlı’nın kazanmasıdır. Maalesef gazetelerimizde de okuyoruz. Mevcut Belediye Başkanımızın 3’üncü dönemi olsa da, hala ‘Modern bir kent yaratacağım’ şeklinde söylemleri var. Fakat 10 yıldır yapılmayanlara bir dönem daha istemek, bizce abesle iştigaldir. Dolayısıyla, kavgacı bir zihniyetten öte yapılmayanları yapmak adına göreve talibiz. Keşan’a yakışır bir idare tarzını benimsiyoruz. Her kurumun desteğine ve fikrine ihtiyacımız var. Hem hükümet ayağında, hem yerel yönetim ayağında inşallah birlikte çalışma fırsatı buluruz.”

YÖRÜK: HEPİMİZ KEŞAN İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ 

Yusuf Yörük de ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, aday olmanın bile bir cesaret işi olduğunun altını çizdi. Hazırlanan projelerin, Keşan’ın değişiminde etkili olmasını dileyen Yusuf Yörük, seçim öncesinde, bilgilerin ve projelerin yarışması gerektiğinin altını çizerek, “Keşan TB olarak, Keşan Belediyesi ile fikir alışverişi yaptık ve birlikte çalıştık. Bundan sonraki süreçte de hepimiz Keşan için mücadele edeceğiz. Tarım İhtisas OSB çalışmaları anlamında, bir tarımcıyı, kuracağımız komisyonun içerisinde görmek istiyoruz. Ayrıca, Avrupa Birliği fonlarından destek alamıyoruz. Teşvik bölgesi de değiliz. Bu konuda duyarlı olmalıyız. Tarım İhtisas Endüstri Bölgesi olursak, teşvik bölgesi kapsamına gireriz ve bölgemizi kalkındırabiliriz. Bölgemizi geliştirmek istiyorsak, yabancı yatırımcılara açık olmalıyız. Bu nedenle teşvik kapsamına girmeliyiz.” dedi.