AK Parti Keşan İlçe Yönetimi dün Keşan TSO’yu (Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret etti.

Saat 13.00 sıralarında başlayan ziyarette, Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Mercan ile İlçe Yönetimi ve İl Genel Meclisi’nin AK Partili Üyeleri Adnan Vural ve Hüseyin Boyalık katıldı.

Ziyarette ilk olarak konuşan Alioğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra konuşan Mustafa Mercan, ilçe başkanlığına getirildikten sonra birtakım ziyaretlerde bulunduklarını dile getirerek, Keşan TSO’ya geciken bir ziyarette bulunduklarını söyledi ve kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti.

MERCAN: FAYDA HESABI YAPILMALI

Keşan’da birlikte yaşandığını, siyaseti ve ticareti birlikte yürüten, daha iyiyi arzulayan, hemşehrilik hukuk içerisinde iyiyi ve güzeli bulma gayretinde olduklarını belirten Mustafa Mercan, “Siyasette ve ticarette zenginliklerin olduğu bir dönem yaşıyoruz. Farkında olmamız gereken zenginliklerin bulunduğu bir dönemi yaşıyoruz. Burada siyasi ideolojilerin yanında fayda hesabı yapılması ve Keşan’ın öne çıkması ve Keşan’ın kazanması gerektiğini hep söylüyorum.” dedi.

SİYASİ FIRSATLARIN OLDUĞU BİR DÖNEMDEYİZ

Keşan TSO’nun da ilçenin en önemli dinamiklerinden ve Keşan’ı ileriye taşıyacak bir vizyon ortaya koyacak kuruluşların başında geldiğine inandıklarını kaydeden Mustafa Mercan, “Bu anlamda birlikte istişare etmenin, konuşmanın faydasını çok önemsiyorum. Birlikte hareket etme konusunda çok istekliyiz. Hamzadere Barajı sadece İpsala’da bir baraj anlayışından çıkıp Keşan’ın istikbali noktasındaki önemini ortaklaşa anlatma isteğimiz çok fazla. Ürün çeşitliliğinden planlamaya, gündem oluşturmaya ve destek olmaya kadar çok önemsediğimiz bir konu. Güçlü bir iktidarın yerel temsilcileri olarak burada hiçbir önyargımız olmadan gayretle mücadele etme taraftarıyız. Diğer bir fırsatın turizm olduğunu ve bu konuda iktidarın katkısını vermek ve çalışma arzumuzu iletmek adına geldik. Bu zenginlikleri anlatabilmek adına çalışıyoruz. Hiçbir önyargı olmadan siyasi fırsatların olduğu bir dönemdeyiz. Hamzadere ve turizmi doğru anlattığımızda Keşan farklı konumlanacak. Güçlü bir bakanımız var. Bundan ve iktidardan istifade etmeyi öğrenmeliyiz. İktidar eliyle hiçbir önyargı olmadan elimizi uzatacağımızın sözünü kendim, yönetim Kurulum ve teşkilatım adına veriyoruz. Doğalgaz platformu çabadır, mücadeledir ve güzel örnektir. Hepimizin canı yanıyor, olsun istiyoruz. Keşan kazansın sonra cenahlarımıza dönüp kendimizi anlatırız. Önce Keşan kazansın anlayışıyla ilçede güçlü bir Adalet ve Kalkınma Partisi artık var. Ülkede olan gerçeği Keşan da kanıksayacak. Bu kanıksamak kötü anlamda değil ama var olan bir şey. Bundan Keşan istifa etmeli. Herkesin siyasi görüşü var, siyasi mücadelesini sürdürecek ama bu iktidarın bize adil ve düzenli şekilde katkı vermesi için elimizden geleni yapacağız.” şeklinde konuştu.

HELVACIOĞLU: HERKESİN ELİNDEN TUTMALIYIZ

 

Daha sonra Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu söz aldı.

“Bugün bizleri onurlandırdınız, şeref verdiniz.” diyen Helvacıoğlu, şunları söyledi: Yönetimi oluşturdunuz ve Keşan’ın önemli dinamiklerinden biri oldunuz. Bu dinamikten yararlanmamız gerektiğine inanıyoruz. Siz de ifade ettiniz siyaset konusunda ‘Onun yanında durmayalım, bunun yanında durmayalım.’ diye bir şey yok. Biz ticaret dünyası olarak herkesin elinden tutmalıyız, herkes de bizim elimizden tutmalı. Ankara’nın da elinden tutmalıyız ama yerel siyasetin de elini bırakmamalıyız. Bu anlamda Keşan zenginleşecekse, Keşan önümüzdeki 5 yılının tasarımını ve yaşam planını yapacaksa ticaret, siyaset, bürokrasi el ele olmak zorunda. Seçim bitiyor. Seçimler kendi platformunda yapılıyor. Ondan sonra rozetler bırakılıyor. Sonuçta toplum kavramı çıkıyor ortaya. Eski Bakanımız Kemal Unakıtan’dan yeteri kadar yararlanamamıştık Eskişehir’den aday olmuştu. Şimdi Sayın Bakanımız da ona keza. Seçimlere 1 yıl kalmış. Bunu fırsata çevirelim. 1 yıl içinde 3-5 kez dosyalarımızı alıp Ankara yollarını aşındırmamız gerekiyor ama ufak tefek işler değil. Bu yıl içinde en az 2 kez, önümüzdeki yıl da en az 2 kez Ankara’ya gitmeliyiz. Sonu ne olursa olsun. Vatandaş sandıkta kararını veriyor. Biz bölgemizin faydasına ve zenginliğine bakmalıyız. Siyasetle el ele çalışmak zorundayız. O anlamda bizler oda olarak bu zinciri kırdık. Biz siyasetin yanındayız. Zengin olacaksak birlikte olmak zorundayız. Keşan Belediye Başkanımızın da elini tutacağız, sayın bakanımızın da elini tutacağız. Biz iş camiası olarak, bu bölgenin istihdam kaynaklı en önemli örgütlerinden biri olduğumuza inanıyoruz. İktidar partisine gelince… İktidar partisinin elinden daha fazla tutmak ve Keşan’a fayda getirmek için bu toplantıları sıklaştırmak zorundayız. Bunu gönülden söylüyorum. Niye? Faydayı biz alacağız çünkü. Artık Anadolu’nun bütün şehirleri böyle yapıyor. Seçimler ayrıdır ama seçim arasındaki çalışma performansımızı artırmalıyız.”

ANKARA’YA EN AZ 4-5 KEZ GİTMEMİZ LAZIM

Hamzadere’yi çok önemsediklerini ifade eden Helvacıoğlu, baraj bittiğinde bölge gelirinin dörde katlanacağını kaydetti ve Keşan’ın geleceğine olacak faydalarını örnekler vererek anlattı.

Saros Körfezi’nin 1/25 binlik planlarının hazırlanması konusunda Ekim-/Kasım-Aralık gibi Ankara’ya gidilmesi gerektiğini söyleyen Mustafa Helvacıoğlu, Saros’un nüfusunun çok fazla arttığını ancak çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi gerektiğini dile getirerek, altyapı, yol, su ve diğer ihtiyaçların gelmesini hızlandırmak adına planlar konusunda ziyaretin gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Organize Sanayi Bölgesi konusunda Vali Dursun Ali Şahin’in talimatları doğrultusunda Paşayiğit Mahallesi’nde 75 fabrikalık gıda organize sanayi bölgesi kurulması adına Tarım İl Müdürlüğü, Sanayi İl Müdürlüğü ve Valilik tarafından dolsa hazırlamak için kendilerine görev verildiğini de aktaran Helvacıoğlu, konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “Diğer kurumlar şu anda beklemede. Ne yapacağız? 10-15 günde dosya hazırlanacak. Komşu ilçelerden de raporlar alınıyor. Dosya hazırlandıktan sonra hep beraber bir komisyon oluşturacağız. Bu dosyanın üzerinde çalıştıktan sonra Sayın Bakanımıza hep birlikte gideceğiz. Tarım Bakanlığına dosyayı teslim edeceğiz. Dosya şu anda hazırlanıyor. Biz bu görevin sekreteryalığını yapıyoruz.”

DOĞALGAZ İÇİN MAHALLE MAHALE GEZECEĞİZ

Bölgenin gelişmesi için doğalgazın bir altyapı tesisi olduğunun bilindiğine işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Öncelikli derdimiz hava kirliliği. 4 bin 500 rakamını yakalamamız lazım. Keşan verilen bu avantajı lehine çevirmeli. Eğer OSB gelecekse, eğer sağlığımız için doğalgazın önemini biliyorsak, çocuklarımızı Keşan’a getireceksek bu konuda hedefe ulaşmalıyız. Son aldığımız rakama göre abone bağlantı bedeli yatıran kişi sayısı 265 olmuş. Bu konuda mahalleleri gezeceğiz ve herkesin desteğini bekliyoruz.” diye konuştu.

Vize ve Fuar Sorumlusu Tahir Demirel, daha sonra OSB konusundaki çalışmalar hakkında bilgi verdi ve dosyanın Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Yeniden konuşan Helvacıoğlu, Trakya’da 13 organize sanayi bölgesi bulunduğunu ifade ederek, bölgede olmayan gıda sanayi konusunda OSB kurulması gerektiğini belirtti.

OSB için Paşayiğit’te bin 800 dönüm yer olduğunu dile getiren Mustafa Helvacıoğlu, “İnşallah Paşayiğit’i de Ankara’dan gelen yer seçim komisyonu beğenir. Ona da olmaz denirse başka seçeneğimiz yok.” dedi.

 

OSB, doğalgazı, Hamzadere Barajı’nın bitmesi, Saros Körfezi’nin 1/25 binlik planlarının tamamlanması, Hamzadere Bölgesi haritasının çıkarılması halinde bölgede kazancın dörde katlanacağına kayıt düşen Helvacıoğlu, “Keşan’ın geleceği bizim elimizde. O yüzden ticaret dünyası, siyaseti, bürokrasisi el ele tutuşarak çalışmalıyız.” şeklinde konuştu.

BİR HAYIRSEVERİMİZ VAR TARIM LİSESİ YAPMAK İSTİYOR

 

 

Bölgede bir hayırseverin ısrarla Tarım Lisesi yapmak istediğini de paylaşan Mustafa Helvacıoğlu, hayırseverin “Ben bu bölgede tarım yapıyorum. Ara eleman bulamıyorum. O yüzden tarım lisesi yapmak istiyorum.” dediğini aktardı ve bölgenin tarım lisesi olması gerektiğine kanaat getirildiğini, bu konunun lobisinin yapılması gerektiğini kaydetti.

Tarım lisesinde; Bahçecilik bölümü, meyve yetiştiriciliği bölümü, peyzaj bölümü, süs bitkileri ve peyzaj, tarım alet ve makineleri bölümü, tarla bitkileri yetiştiriciliği bölümü olması gerektiğini de anlatan Helvacıoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Bir de gıda kontrol bölümü, hububat işleme, sebze ve meyve işleme bölümü ve süt işleme bölümü olmasını istiyoruz. Bu bölümlerin açılmasıyla ara eleman ihtiyacı giderilecektir. Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği bölümü açılması lazım. Bir de tarım laboratuvarı bölümü açılması gerekiyor. Kendimizi iyi anlatırsak tarım lisesi açılacak.”

Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili hazırlanan raporu takip etmesi için Mustafa Mercan’a verdi.