Saat 14.45 sıralarında başlayan toplantıda Boyalık, Keşan’da yapımı devam eden ve yapılacak kavşakların isimlerinin, şehitlerimizin isimleriyle değiştirilmesi önerisi ve birçok konu hakkında konuştu.

Boyalık, ülkemizin içerisinden geçtiği durum göz önüne alındığında yaklaşık 25 gündür basın toplantısı düzenleyemediklerini belirterek “AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak bizim asli işimiz hükümetimizin yanında olmak ve demokrasimizi savunmaktır. Bu 25 günlük süreçte tüm teşkilat olarak bir sınavdan geçerek demokrasimizi en iyi şekilde savunduk. Diğer partilerin temsilcileri de zaman zaman demokrasi nöbetlerimize katıldılar. Birlikte olduk, tek yürek, tek vücut olduk, siyaset gözetmedik. Ülkemizin milli iradesine hep beraber sahip çıktık. Egemenlik milletindir. Bu egemenliğimize sahip çıkan tüm Keşan halkına şükranlarımızı sunuyoruz. Bu yolda şehit olan gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Demokrasi şehitlerimiz, demokrasi gazilerimiz var. Bu darbenin bastırılmasında en büyük kahramanlar sivil halktandır. Askerin karşısına asker çıksaydı Allah korusun ki hiç ummayacağımız şeyler olurdu. Bizim askerimiz hain değildir. Bizim silahlı kuvvetlerimiz son derece vatansever insanlardan oluşan bir kadrodur. Bu kadronun içerisine sızmış, art niyetli, FETÖ denen hainin uşakları silahlı kuvvetlerimizde kalkışma hareketi yapmıştır. Allah bize bir daha böyle bir şey yaşatmasın. Vatanımızda, birlik ve beraberlik içerisinde, demokrasimize sahip çıkarak, gayet güzel olan sivil irademizle yolumuza devam edelim. Ülkemizin ekonomi açısından, her türlü rahat olması açısından bugün buna ihtiyacı var. Bu yüzden bizler AK Parti ailesi olarak bunlara sahip çıktık.” diye konuştu.

HALKIN DA BUNU UYGUN GÖRECEĞİNE EMİNİM

Keşan’da yapımı devam eden ve yapılacak kavşakların isimlerinin değiştirilmesi önerisini, Kaymakam ve Karayolları Bölge Müdürlüğü’ne sunduklarını söyleyen Boyalık, “Keşan Dörtyol kavşağı, Migros Kavşağı gibi isimler Keşan’a yakışmıyor. Migros, özel bir şirket ismidir. Buranın isminin böyle anılması AK Parti ailesini son derece tedirgin ediyor. Dörtyol Kavşağı’nın isminin ‘15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavşağı’, Enez Kavşağı’nın isminin de Şehit Polis Ahmet Can Kavşağı’ olarak değiştirilmesi önerisini sunduk. Konuya ilişkin kaymakamımız ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile görüştük. Keşan halkının da bunu uygun göreceğine eminim. İzzetiye yolunda bulunan Destek Kıtaları Kavşağı’nın da güzel bir isme ihtiyacı var. Buraya da ‘Şehit Ömer Halis Demir Kavşağı’ isminin verilmesini önerdik. İnşallah bu isimler demokrasimiz devam ederken sürekli anılır, unutulmaz. Ülkemizde bu kanlı darbe girişimden bulunanları lanetliyoruz. Bunlar kesinlikle vatan hainidirler. Şehitlerimizin mekânı cennet olsun, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.” dedi.

EKONOMİMİZE DE KATKIDA BULUNACAK

Geçen bu süre zarfında yerelde, İl Genel Meclisi’nde olan çalışmalarının devam ettiğini belirten Hüseyin Boyalık, “Vakit yoksunluğundan dolayı sizlerle beraber olamadık. Demokrasi nöbetlerimize bu akşamdan (dün) itibaren noktayı koyuyoruz. Bundan sonra basında daha fazla yer alacağız. Keşan ve köylerimizin sorunlarıyla daha fazla alakadar olacağız. İl Özel İdaresi’nin programlı asfalt yol yapım çalışmaları sona erdi. Buradan artan malzemelerimiz vardı. Bugün (dün) Danişment sahil yolunun yapımına başlandı. Bu yol çok kötü durumdaydı. Bir hafta içinde bu yolun yapımı bitecek. Kozköy yolumuz da kötü. Burasını geçen yıl sürdürmüştük. Bu yolun yapımını da bir ay içerisinde halletmiş olacağız. Altıntaş-Karacaali-Çobançeşme ana bağlantı yolunda da kaymalar oluşmuş. Bu yolun asfaltı da bir içerisinde bitmiş olacak. Keşan mezbahasının oradan Boztepe, Türkmen, Esetçe, Akçeşme’ye giden tali yol da 2017 asfaltlama programına alınacak. Bu yol sayesinde herkes güvenli bir şekilde o yoldan gidip gelecek. Yapılacak yol tasarrufu sayesinde ekonomimize de katkıda bulunacak.” şeklinde konuştu.

ÇÜRÜK ELMALAR AYIKLANMAYA BAŞLANDI

Son olarak Boyalık, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak büyük bir sınavdan geçtiklerini savunarak, “Her kademedeki arkadaşımız sonuna kadar çalıştı. Akşamları uyumadılar, ailelerinden, işlerinden feragat ettiler. Sayın kaymakamımız, sayın emniyet müdürümüz, sayın tugay komutanımızın dik durmasıyla hiçbir olay yaşamadan 25 günlük darbe sürecini atlattık. Bürokrasinin içindeki çürük elmalar ayıklanmaya başlandı. Zaman içerisinde bu süreç sapla saman karıştırılmadan sonuca varacaktır. Ülkemizde bir daha FETO’cu denen olayı görmeyeceğiz. Bu terör örgütlerinin devlet içerisine sızmış ne kadar hain üyesi varsa bunların temizlendiğini hep birlikte göreceğiz.” diye konuştu.