Hüseyin Ünsal Yücel

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Tolga Saltık, geçtiğimiz Cumartesi günü bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Dörtyol Kavşağı’ndaki çalışmaları yerinde inceleyerek, gazetecilere açıklama yaptı.

Saat 12.30 sıralarında, Dörtyol Kavşağı’nda başlayan açıklamada konuşan Saltık, öncelikle, tüm ülkeye, yeni yılını kutlayarak, sağlıklı, sıhhatli, çatışmaların bittiği, hendek siyasetinin bittiği, tamamen hizmet siyasetinin ön görüldüğü bir yıl diledi.

Dörtyol Kavşağı’ndaki çalışmaların soğuk hava koşullara rağmen sürerek, kavşaktaki direk yapımların devam ettiğini ifade eden Saltık, “Kavşak imalatının Haziran ayı sonuna kadar biteceğini müjdelemek istiyoruz. Burada yoğun bir yaz trafiği başlamadan önce bu kavşak hizmete girmiş olacak. Karayolları 1. Bölge Müdürümüz Sayın İbrahim Halil Akgündüz ile yaptığımız görüşmeden aldığımız bilgi bu yönde.” dedi.

TRAFİK CİDDİ ORANDA RAHATLAYACAK

Tolga Saltık, kavşağın tamamlanmasıyla özellikle yaz ayları ve tatil dönemlerinde oluşan yoğun trafiğin ciddi oranda azalacağına vurgu yaparak, şunları söyledi: “Kavşak çalışması tamamlandıktan sonra herhangi bir trafik ışığına takılmadan geçişler sağlanacak. Bu da yoğunluğu hafifletecek. Ayrıca, Keşan’ın gündemine oturan bir diğer konu da Sanayi Kavşağı’ydı. Bu kavşak ile ilgili şimdiye kadar ortaya birçok söylenti çıktı. Bazı insanların engellemeye çalıştığı, sanki bir proje varmış da sonradan iptal edildiği gibi konuşmalar yapıldı. İşin aslı öyle değil. Biz, yatırım programında olmayan Sanayi Kavşağı işini yapmaya çalışıyoruz. Yatırım planında olmayan işlerin aynı yıl içinde başlayıp bitmesi gerekiyor. 2016 yılının ilk 3 ay içerisinde ihalesi yapılacak ve Sanayi Kavşağı problemi de yaz sezonu bitmeden ortadan kalkacak. Edirne istikametinden gelip Gelibolu’ya giden yolun yükseltilerek yapılacak çalışma ile Sanayi Kavşağı’nı da sinyalizasyondan kurtaracağız. Böylece insanların kazaya maruz kalmayacağı bir yol çalışması gerçekleşmiş olacak.”

KENT KONSEYİ, KEŞAN BELEDİYESİ’NİN ARKA BAHÇESİDİR

Gündem dışı olarak, Keşan Kent Konseyi’nin hava kirliliği konusunda yaptığı açıklamayı hatırlatan Saltık, “Ne zaman Keşan Kent Konseyi Belediye aleyhine de bir şeyler söyleyecek ve eleştirilerde bulunacak, bizim aklımızdaki ‘Kent Konseyi, Keşan Belediyesi’nin arka bahçesidir’ intibahı dağıtacak. Bunların aleyhinde bir şey söylemediği sürece, Kent Konseyi’nin söylediklerini çok da dikkate almamak lazım. Tamamen belediyenin istediklerini söyleyen bir yaklaşımı var ve bu yaklaşımı doğru bulmadığımı belirtmek isterim.”