AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan, İl Genel Meclisi üyeleri Hüseyin Boyalık, Adnan Vural ve yönetim kurulu üyeleri dün Keşan’da yapım çalışmaları devam eden devlet yatırımlarını ziyaret ederek incelemelerde bulundu ve inşaat yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Saat 10.00’da Keşan İlçe Teşkilatı’nda buluşan AK Parti yönetimi önce kavşak çalışmalarını incelemek üzere bu bölgeye geçti.

KELEŞ: ENEZ YOLU KAVŞAĞI YILSONUNA KADAR BİTECEK

Enez Yolu Kavşağı’nda ve daha sonra da Mecidiye Kavşağı’nda incelemelerde bulunan Mustafa Mercan ve beraberindekiler burada şantiye sorumlusu Hasan Keleş’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmalar hakkında bilgi veren şantiye sorumlusu Keleş, her türlü iş ve işçi güvenliğini en ön planda tutarak aralıksız bir şekilde çalıştıklarını kaydetti ve Enez Yolu Kavşağı’ndaki çalışmaların bu yılın sonuna kadar tamamlanarak bitirileceğini, Mecidiye Kavşağı’nın ise 2015’in ilk 3 ayı içinde bitirilerek teslim edileceğini bildirdi.

İŞÇİ GÜVENLİĞİNE DE ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYORUZ

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Mustafa Mercan da burada yaptığı açıklamada Keşan’da başlatılan kavşak projelerinin hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, “Bu kavşaklar hem sürücülerin can güvenliği açısından hem şehrimizin görünen yüzü olması bakımından çok önemli yatırımlar. Bugün bu yatırımları yerinde incelemek istedik. Çalışmalar hızla devam ediyor. Bizler de işlerin bu şekilde hızlı ve güvenli bir şekilde devam etmesi için çalışmaların takipçisi olacağız” dedi.

Kavşak çalışmalarının maddi açıdan büyük ve ciddi yatırımlar olduğunu da ifade eden Mercan, “Bu içine girdikçe anlaşılıyor. Biz burada çalışan arkadaşlara kolay gelsin demek için buradaydık. Bugün Keşan’daki kamu yatırımlarının tamamını ziyaret edeceğiz” diye konuştu. Mercan, buradaki açıklamasının sonunda çalışmalar sırasında iş ve işçi güvenliği üzerinde önemle durulmasını çok önemsediklerini de kaydetti ve işçilerin baretli ve uygun çalışma kıyafetleriyle çalıştıklarını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

ÇOK ÖNEMSİYORUZ

Mercan ve beraberindekiler daha sonra hep birlikte Yenimuhacir Kavşağı’na gelerek burada yürütülen çalışmaları inceledi. Burada firma yetkilisi Sadık Karadoğan’dan çalışmalar hakkında bilgi alan Mercan, Yenimuacir Kavşağı’nın Keşan’ın giriş noktası olması anlamında çok önemli olduğunu belirterek, “Bu kavşak aynı zamanda etrafındaki TOKİ konutları nedeniyle de vatandaşların can güvenliği açısından büyük önem taşıyor. Çok önemsediğimiz bir proje. Ayrıca çalışmalar sırasında işçi güvenliğinin de ön planda tutulmasını önemsiyoruz” dedi.

2015’TE BİTECEK

Firma yetkilisi Sadık Karadoğan da firma olarak iş güvenliğini en ön planda tuttuklarını belirterek, iş güvenliği uzmanlarının halen eğitim verdiklerini söyledi. Karadoğan ayrıca Yenimuhacir Kavşağı’ndaki çalışmaların 2015 yılı içinde bitirileceğini de bildirdi. Kavşak hakkında bilgi veren Mercan, Keşan-İstanbul ana yolunun alttan geçeceğini, tali yollara araç ve yaya geçişinin ise üstten gerçekleşeceğini söyledi.

SONUNDA KAZANAN KEŞAN OLACAK

Mustafa Mercan ve beraberindekiler kamu yatırımı ziyaretlerine dün öğleden sonra da devam etti. Saat 14.30’dan sonra önce Yeni Keşan Hastanesi’ni ziyaret eden Mercan ve beraberindekiler daha sonra Keşan Adalet Sarayı’nı da ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında da bilgi aldı.

Ziyaretlerin ardından konuşan Mercan; Şunları söyledi: “Bugün Keşan’da yapılan kamu yatırımlarının devam eden inşaatlarına yatırımları bölgeye kazandıran AK Parti hükümetlerinin Keşan’daki temsilcisi ve takipçisi olma hasebiyle teşkilatımla ziyaretlerde bulundum. Bugün ilçe başkanlığının dışında Keşan’da yaşayan biri olarak çok heyecanlandım ve gurur duydum. Keşan gerçek anlamda bir şantiye durumunda bu kazanımların farkına varalım. Hastanesi, kavşakları, okulları, adalet sarayı tamamlanmış bir Keşan bambaşka olacak. Bu yatırımların bugüne getirilmesinde emeği geçenlerin tümüne şükranlarımı sunuyorum. Sayın Bakanımıza eski milletvekillerimize bugüne kadarki tüm ilçe başkanlarım ve teşkilatlarına tüm emeği geçen bürokratlara ve yerel yönetimde katkısı olan kim varsa Allah onlardan razı olsun, herkes adına bu yatırımların çoğalması için hızlanması için çalışacağız. Emin olun sonunda kazanan Keşan olacak”