AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri, bazı Keşan Mahalle muhtarlarıyla dün, Şapçı Prestij Otel’de kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya; AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Pekdemir ve bazı mahalle muhtarları katıldı.

NELER YAPABİLİRİZ BUNLARI KONUŞACAĞIZ

Toplantıda ilk sözü alan Hüseyin Boyalık, Mahallelerin sıkıntılarının bazılarını bildiklerini, bazılarını bilmediklerini belirterek,  “Bu sıkıntıları öğrenmiş olduk. Muhtarlarımızla kaynaşma içerisinde olmak istiyoruz. Çünkü muhtarlar mahallelerin temel taşlarıdır. Muhtarlar mahallelerin sessiz kahramanlarıdır. Benim muhtarlarımdan istediğim biraz daha seslerini yükseltmeleri, mahallelerinin haklarını biraz daha iyi savunmalarıdır. Bu kahramanlık, bu ses yükseltme kesinlikle kanunlara aykırı olmayacaktır. Muhtarlarımız mahallelerinin hakları olan, ihtiyacı olan konuları yüksek sesle söylemeliler. Bizlerde sonuna kadar muhtarlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. AK Parti ailesi olarak muhtarlarımızla sürekli bir ayara gelip, istişarelerimizi arttıracağız. Neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Bir de Muhtarlarımızın özlük hakları var. Bu konuda da iktidarımız zamanında bir güncellenme oldu. Bir de bunun sosyal boyutu var. Muhtarlarımızın sigortalarının ödenmesi ve bir maaş olayına dönüştürülmesi ki, Cumhurbaşkanımızın bu konuda verdiği bir söz vardır. Eminim ki bu bir yoluna konulacaktır.” dedi.

DERE ISLAĞI PROJESİNİ DSİ ELİYLE YAPMAYA BAŞLADIK

İki tane köyün yeni mahalle olduğunu söyleyen Boyalık, “Paşayiğit ve İzzetiye köyleri. İzzetiye’ye geçtiğimiz günlerde dere ıslağı projesini DSİ eliyle yapmaya başladık. İzzetiye içinde aynı projenin belli bir kısmını yapmak istiyoruz. En çok hizmet alması gereken Yeni Mahalle’dir. Diğer mahallelerinde tabi ki ihtiyacı var. Ama Yeni mahallenin ayrı bir konumu var. Hızlı bir kentleşme hızlı bir inşaat yapımı var. Orada bazı sosyal projelerin ivedilikle yapılması gerekir. Yenimahalle için TOKİ konutlarının yanına ilave bir TOKİ istedik. Buranın içerisinde bir düğün salonu olmasını, oradaki sosyal imkânların bir kısmını iktidar eliyle yapmak adına bunu istedik. Öte taraftan yine biliyorsunuz fakir vatandaşlarımızın yaşadığı yine bir TOKİ alanı var. Bu alanda da yine ek bir ilave istedik. Bu alana da spor kompleksiyle beraber, düğün yapılabilecek gibi sosyal alanlar yapılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİNİN YAPILMASINI İSTİYORUZ

Hüseyin Boyalık, Büyük Camii Mahallesi ve İspat Camii Mahallesi’nin bir kısmının da imar sıkıntısı olduğunu dile getirerek şöyle devam etti: “Sokakları çok dar eski tarihi binalar var. Tarihi olmayan binalarda, orada tarihi bina duruma gelmiş. O yüzden orada bir an önce 1/25000’lik planların ortaya çıkması ve iktidarında desteğiyle orada bir kentsel dönüşüm projesinin yapılmasını istiyoruz. Ufacık ufacık 200 m2 arsalar üzerine derme çatma binalar bu doğru değil. Orada daha derli toplu bir şehrin kurulmasını istiyoruz.”

AŞAĞI ZAFERİYE MAHALLESİNE YENİ BİR ENERJİ KATACAK

Aşağı Zaferiye Mahallesi’ne yeni bir hastane yapıldığını kaydeden Boyalık, “Bu hastane Aşağı Zaferiye mahallesine yeni bir enerji katacak. Etrafında alışveriş merkezleri olacak. Bunların getirdiği bazı sosyal sıkıntılar olacaktır. Biz bunları çok hızlı ve iyi bir şekilde takip ediyoruz. Bu sorunların oluşması da mutlaka engellenecektir.” ifadelerine yer verdi.

MUHTARLARIMIZLA İSTİŞARELER HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEĞİZ

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık son olarak şunları söyledi; “Muhtarlarımızla istişareler hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Muhtarımız bizim peşimizi bıraksa da biz bırakmayacağız. Karşılıklı bu çalışmalar devam edecek. Bende muhtarlarımızı tek tek yönetimimle birlikte ziyaret edeceğim. Zaman içerisinde göreceksiniz bu kaynaşma devam edecek.”

Sonrasında muhtarlar adına söz alan Yeni Mahalle Muhtarı Şenay Bayır, bir araya geldikleri için Hüseyin Boyalık’a teşekkür ederek şunları söyledi; “Yenimahalle içinde çok önemli ve doğru şeyler söylendi. İnşallah daha ileriki günlerde de birlikte oluruz. AK Parti olarak ziyaretlerinizi bekliyoruz. İhtiyaçlarımızı size birebir kendi makamımızda da güncel şekilde iletiriz.”

Toplantı sohbet eşliğinde devam etti.