AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri, Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası), Keşan TB (Ticaret Borsası)  ve İpsala TB yöneticileri ile bölge sorunları konusunda dün, bir istişare toplantısı düzenledi. Saat 09.00 sıralarında Şapçı Prestige Hotel’de yapılan kahvaltılı toplantıya; Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük, Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala TB Meclisi Başkanı Necati Görür ve yöneticiler ile oda ve borsaların bazı üyeleri katıldı.

PROJE ÇALIŞMALARINI STK BAŞKANLARI VE YÖNETİCİLERE ANLATTI

Proje çalışmalarını STK başkanları ve yöneticileri ile paylaşan Hüseyin Boyalık, kahvaltıyı ‘Ticaret ve siyaset el ele’ olarak adlandırdıklarını ifade ederek “Bu düzenlediğimiz bir hizmet kahvaltısıdır. Bu toplantı çerçevesinde konuştuğumuz konular Keşan’ın temel sorunlarıdır. Bu temel sorunları fikir birliği ile burada istişare edeceğiz. Kimse kimsenin fikrine yanlış demeden, doğruları konuşarak, Keşan’ımızın ne şekilde ele alınacağı, nelerin yapılacağı, Keşan ile birlikte İpsala ve Enez’in bütün olduğunu konuşacağız. Turizm, yol, organize sanayi bölgesiyle, tarım ve havyacılığıyla bölgemizin sorunlarını ele aldık. Ben başkalığı geldiğimden beri ‘projeler üzerinden siyaset yapacağız’ diyorum. Projesiz iş yapmayacağız. Bizim hedeflerimiz var ve bu hedefleri ortaya koyduk. Geçmiş dönemlerde de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Keşan’ın sorunlarını ilettik. Gümrük ve Ticaret Bakanımız ve milletvekilimize ilettik. Keşan’ın yapılması gerekenlerini biz bir dosya haline de getirdik.” dedi.

3 BUÇUK MİLYON TL OLAN OT PARASINDAN KURTULMAK İSTİYORUZ

Edirne ve Keşan’ın 1/25000’lik çevre düzeni plan değişikliğinin bir an önce yapılması gerektiğini savunan Boyalık, bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Turizmin gelişmesi için Çanakkale-Gelibolu-İpsala sahil yolu, Sazlıdere-Gökçetepe-Mecidiye-Erikli-Yayla-Vakıf-Karaincirli-Sultaniçe-Büyükevren-Enez sahil bağlantı yolunun duble yol olarak yapılmasını planlıyoruz. Bu yolun daha başlarken düzgün bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Organize sanayi bölgesi ile ilgili fikir birliği ile ortak düşüncelerimizi paylaştık. 3 buçuk milyon TL olan ot parasından kurtulmak istiyoruz. Bu konuda da oda ve borsalarımıza sonuna kadar destek olmaya hazırız. Keşan Ticaret Borsası’nın yapılması planlanan organize sanayi bölgesinin mütevelli heyetine katılması için ortada bir engel kalmadı. Keşan TB OSB (Organize Sanayi Bölgesi)’nin içerisinde olacak.” şeklinde konuştu.

BU PROJEDE İMAR PLANINI BEKLİYORUZ

Keşan’da sanayi kavşağının acilen yapılması gerektiğini belirten Boyalık, şunları söyledi: “Diğer kavşakların yapılıp bu kavşağın ortada kalması trafiği etkilemektedir. Bu durumu yaz aylarında daha çok hissediyoruz. Bu kavşağın Keşan’a en uygun şekilde yapılması için mücadelemizi veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın toplu konut konusunda 1 milyon yeni konut sözü vardı. Keşan da bu hedeften payını almalı. Toplu konutların insanların yaşam standartlarını yükselttiği ortadadır. Teşkilat olarak bu konuda talebimizi dile getirdik. Keşan’a huzur evi ve rehabilitasyon merkezi yapımı projemiz de var. Bu projede imar planını bekliyoruz. Belediye tarafından bölgede bir revizyon yapılacak. Ödenek hazır, imar planı çıktıktan sonra yapımına başlanacak. İçersinde engelle bakım evinin de bulunacağı huzur eve ve rehabilitasyon merkezi projesi Keşan için önemli bir ihtiyaçtır.”

YATILI BİR GÜZEL SANATLAR OKULU YAPMAYI PLANLIYORUZ

Keşan’da yaşayan roman vatandaşlara yönelik yapmayı planladıkları projeleri anlatan Boyalık, “Keşan’da müzisyenlik yapanların çoğu Roman vatandaşlarımızdandır. Onların bu işi eğitimli olarak yapması önemlidir. Yatılı bir güzel sanatlar okulu yapmayı planlıyoruz. Dezavantajlı bölgelerdeki insanlarımızın buralarda eğitim almalarımı istiyoruz.” şeklinde konuştu.

PROJENİN HAYATA GEÇMESİ SÖZÜNÜ ALDIK

Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin fiziki durumunun çok kullanışlı olmadığını söyleyen Hüseyin Boyalık, “Keşan’a yeni Halk Eğitimi Merkezi ve öğretmen evi yapılması konusunda bir girişimimiz oldu. Arsa konusunda ufak tefek sorunlar var ancak bunlar aşılacaktır. Arsa konusundaki sorunun aşılmasının ardından bu projenin hayata geçmesi sözünü aldık.” dedi. Yeni Mahalle TOKİ’de bir ortaokul sorunu olduğuna da vurgulayan Hüseyin Boyalık, “Bu ortaokul sıkıntısı uzun süredir dile getiriliyor. Bu sıkıntının da çözülmesi için gerekenleri yapacağız.” dedi.

KEŞAN’I EN İYİ ŞEKİLDE DÜZENLEMEK İSTİYORUZ

Keşan Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yörük ile görüşerek bölgeye lisanslı depoculuğun kazandırılması konusunda ilk çalışmaları başlattıklarına dikkat çeken Boyalık, “Keşan Ticaret Borsası yetkilileri, bir arsalarını satması sonucu ellerinde olan birikimlerini lisanslı depoculuk faaliyetinde kullanmak istediklerinden bize bahsettiler. Biz de kendilerine yer konusunda yardımcı olacağımızı beyan ettik. Burada, iktidar partisi, oda ve borsalarımız el ele vererek Keşan’ın 10 yılını ve partimizin 2023 hedefinin ortaya koymak istiyoruz. Keşan’ı en iyi şekilde düzenlemek istiyoruz. Çok kısa sürede ciddi bir yol alacağız.” şeklinde konuştu

BERABER ADIM ATACAĞIMIZI BELİRTMEK İSTİYORUM

Boyalık’tan sonra değerlendirmelerde bulundan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Bizler de oda ve borsalar olarak tüm platformlarda Keşan-Enez-İpsala bütünlüğünden bahsediyoruz. AK Parti İlçe Teşkilatı’na yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Keşan’ın sorunları noktasında beraber adım atacağımızı belirtmek istiyorum. OSB projesinin hızlı yol alması ve Saros bölgesinin 1/25000’lik planlarının hayata geçirilmesi bizim için öncelikli başlıklardır. En kısa zamanda Keşan oda ve borsa başkanları, STK’lar, AK Parti Keşan Teşkilatı, il başkanı, milletvekili ile sorunlarımızın çözümü için bir Ankara çıkarması yapmalıyız. Hem hayırlı olsun dileklerinde bulunduk hem de bölge sorunlarımızı dile getirdik. Oda, borsa ve STK’lar siyaset yapmayacaklar ama siyasetin içinde olmak zorundayız. Siyasetsiz hiçbir gelişmenin masaya yatırılamayacağını düşünüyorum. Toplantı sonucunun hayırlara vesile olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Son olarak söz alan Boyalık, en kısa zamanda, oda ve borsa başkanları, STK öncüleri ile birlikte bu konular ile ilgili Ankara’ya gitmeyi düşündüklerini belirtti.