AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık ve yönetim kurulu üyeleri, önceki gün yaptıkları basın toplantısında; Gıda İhtisas OSB’nin otlakiye bedeli sorununun çözümü anlamında yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, Keşan’da uzun süreden beri tartışılan huzurevi konusuyla ilgili de konuştu.

Boyalık, ülkenin geçtiği kötü günlerden sonra hızlı bir toparlanma süreci yaşandığını belirterek “AK Parti hükümetinin hızlı icraatları yeniden gündeme gelmeye başladı. Hizmetlere kaldığımız yerden devam ediyoruz. FETÖ terör örgütü darbe girişiminde bulundu ancak, hain düşüncelerini gerçekleştiremediler ve millet sokağa çıkarak, bu hainlere ‘dur!’ dedi. AK Parti hükümeti bunlara hiçbir zaman pabuç bırakmayacaktır.” dedi.

AK PARTİ AİLESİ OLARAK, ONUR VE GURURDUR

FETÖ terör örgütü mensuplarının Keşan’daki yapılanmalarını da çığ gibi çökerttiklerini kaydeden Boyalık,“İlk icraatımız; FETÖ terör örgütüne ait, Sema Kız Öğrenci Yurdu olarak bilinen binaya el konulmuştur ve bununla ilgili işlemler bitmiştir. Artık, yurt binası devlet malıdır. Bizim de bu devlet malının en iyi şekilde değerlendirilmesi çalışmalarımız var. Bu çerçevede; yurt binasının geçici huzurevi olarak kullanılması için önerilerimiz bulunmaktadır. Yeni huzurevinin imar işleri tamamlanıncaya kadar, bu yurt binası huzurevi olarak, yaşlı olan vatandaşlarımıza hizmet verecektir. Şuanda, Keşan’da bakıma muhtaç insanlarımız var ve onlarında rahat, huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için bir yuvaya ihtiyaçları var. Yaşlı vatandaşlarımız bizler için son derece önemli ve kıymetlidir. Geçici huzureviyle ilgili önerilerimiz, yetkililer tarafından olumlu bulundu. İnşallah bu çalışmaların devamı gelecektir. Yeni yapılacak huzureviyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. FETOŞ’ların milletten topladığı himmet adı altında zorla toplanan paralar, yine millete dönmüş olacaktır. Ayrıca, insanların kafalarının yıkandığı bu terör yuvalarının kapatılması ve Keşan’da hiç kalmaması, AK Parti ailesi olarak, onur ve gururdur.”

SORUNU ÇÖZECEKLERİNE YÖNELİK SÖZ VERDİ

Edirne’ye geçen Cuma günü gelen Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Faruk Özlü’yle, AK Parti Edirne İl Teşkilatı’ndan birebir görüştüklerini ve bölgenin sorunlarını aktardıklarını söyleyen Hüseyin Boyalık, “Keşan’da; Adnan Vural, Savaş Pekdemir ve ben olmak üzere oluşturulan heyet, Gıda İhtisas OSB’nin neden önemli olduğunu ve otlakiye bedelinin neden fazla olduğunu, Keşan’ın İstanbul’un arka bahçesi olması gerektiğini anlattık. Keşan’ın kalkınmasının tarım ve turizmle olacağını söyledik. Bakanımızdan bu konuda çok olumlu yanıtlar aldık. Torba yasanın içerisine, ot bedelleriyle ilgili madde koyacaklarını ve sorunu çözeceklerine yönelik söz verdi. Sorunun ise, eylül ayı içerisinde çözüleceği mesajını verdi. Keşan’a hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE GETİRECEĞİMİZE İNANCIMIZ TAMDIR

“Sorun aşıldıktan sonra, OSB’nin yapılmasıyla ilgili çalışmalar ne zaman başlayacaktır?” şeklindeki soruya cevap veren Boyalık, “İşler çok fazla hızlı yürümüyor ancak, Keşan’a bakıldığında ise, çalışmalar çok hızlı ilerlemektedir. Biz hükümet ve siyaset ayağı olarak oradaydık. Ayrıca, işadamlarımız, oda ve borsalarımız, Keşan Belediye Başkanımız, Keşan Kaymakamımız yine oradaydı. Keşan orada topyekûn oradaydı. Keşan’ın birlik ve beraberliğinden gurur duydum ve mutlu oldum. Bu birlik ve beraberlikle, OSB’yi çok kısa sürede getireceğimize inancımız tamdır.” dedi.

SORUNU HEP BİRLİKTE ÇÖZECEĞİZ

Dört yol kavşağının son durumu hakkında da, değerlendirmelerde bulunan Hüseyin Boyalık, “Burada istimlâk problemi var ancak, bu kavşağın açılmasına engel değil. Bölge İdare Mahkemesi’ne Keşanlı vatandaşlarımız, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Kendilerine göre haklılar. İnşallah bu sorunu hep birlikte çözeceğiz. Ama bu problem kavşağın açılmasına engel değil. Kavşağın üst yapıları tamamlandıktan sonra, Kurban Bayramı’yla birlikte üst geçitten trafik akışı sağlanacak. Sadece yan yol ve işyerlerine giriş çıkışlarla ilgili problem var. Sorunlar çözüme kavuşturularak, kısa sürede çalışmalar tamamlanacaktır.” dedi.

Hüseyin Boyalık, son olarak şunları söyledi:“Keşan’a ve bölgeye yapılacak yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bu konuda, bize destek veren hükümetimize teşekkür ediyoruz. 2019 yılında, Keşan’ın iktidarını değiştireceğiz ve ilçemize yeni bir çehre, yeni bir yüz, yeni yollar, yeni kaldırımlar kazandıracağız. Keşan’ı sil baştan yapacağız.”