AK Parti’nin adayları, dün Keşan TSO (Ticaret ve Sanayi Odası)’yu ziyaret etti. 

Saat 12.30 sıralarında gerçekleşen ziyarete AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel, Yönetim Kurulu üyeleri, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, Belediye ve İl Genel Meclisi üyesi adayları ile bazı partililer katıldı.

Keşan TSO Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile yönetim ve meclis üyeleri, komite başkan ve üyelerinin karşıladığı AK Parti heyeti, konferans salonuna geçti.

Ziyaretin açış konuşmasını yapan Keşan TSO Meclis Başkanı Alioğlu, ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, AK Parti’nin ekonomi anlamında Keşan’a neler katacağını duymak istediklerini söyledi.

HELVACIOĞLU:

BİR ŞEHRİN MARKA OLABİLMESİ İÇİN BAŞTA YEREL BELEDİYECİLİK İLK AYAKTIR

Daha sonra söz alan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ise; yerel belediyecilikle, şehrin gelişmesiyle iş dünyasının paralel olduğunu unutmamak gerektiğini belirterek; “Çünkü bir şehrin marka olabilmesi için başta yerel belediyecilik ilk ayaktır. Bölgenin potansiyelini açığa çıkarmak için hep birlikte çalışmalıyız. Bizim sizlerden beklentilerimiz; trafik, otopark, yayalaşma, şehrin alışverişini geliştirme adına her türlü düzenleme ve etkinliklerde camiamıza yer verilmesini istiyoruz. Yeni belediyecilikte bizim ticaretimize daha çok önem verilmesi gerekiyor. Yeni dönem belediyeciliğinde yeni dünyada yeni dönem kuruldu. Bu anlamda artık şehrin her noktasında paylaşılacak bir kurum olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde olduğu gibi, yeni dönemde de belediyemizin elinden tutmak istiyoruz. Belediye bizim elimizden tutmalı. Ortak akıl platformuyla bu şehrin daha iyiye gideceğini düşünüyoruz. Keşan, Enez, İpsala bölgesine Hamzadere Bölgesi adını koyduk. Bu bölgede Saros Körfezi ile turizm, hayvancılık ve ticaret ile sadece yerel belediyeciliğin orada yaşayan halka değil, bölge bütünüyle bölgenin gelişimi ve zenginleşmesine fayda sağlayacak yeni bölgecilik, yeni gelişim sağlayan bir çalışmanın varlığını ortaya koymamız gerekiyor. Biz de Keşan TSO olarak esnafımızın ve işletmelerimizin hakkını korumak, işlerini takip etmek ve bu bölgenin potansiyelini daha da açığa çıkarmak için bugünlerde sizlerden aldığımız sözlerin takipçisi olacağız.” dedi.

“KİMSE DOĞALGAZ BEDELİ PEŞİN ÖDEMEK İSTEMİYOR”

Keşan Belediyesi’nin ekonomik anlamda sıkıntılarının olduğunu söyleyen Çevikel; “Yaklaşık 70 milyon TL’ye yakın bir borç söz konusu. Bundan dolayı da hem çalışan işçilerimizin borçları ödenmiyor, hem de Keşan’a gerekli olan projeler bir türlü çözülemiyor. Ama geçen yıl itibariyle Keşan belediyemizin geçmiş dönemdeki belediye başkanlarımız tarafından edinilmiş mülklerinin büyük bir kısmı satıldı. Sadece 2012 yılı içinde satılan mülkün değeri; 5,5 Milyon TL’dir. Bu Keşan’da kapıya kadar doğalgazı getirecek olan meblağ. Ama belediye ile birlikte daha önce yapılan açıklamada insanlarımızın 335’er TL yatırması durumunda doğalgazın gelebileceği söylendi. Yaklaşık da 18 bin tane abonenin bu rakamı yatırması istendi. Kimse almadığı hizmetin bedelini peşin ödemek istemiyor. Haliyle de 30-35 tane müracaat söz konusu oldu ve doğalgaz konusu tekrar askıya alınmış oldu. Keşan’da 2012 yılında satılan 5,5 Milyon TL’lik mülkün yanında geçtiğimiz yılda 3,5 milyon TL’lik mülk satıldı. Bu mülklerin parası tahsil edildiyse mutlaka depo edelim. Çünkü hava kirliliği Keşan’ın şu anda birinci sorunu. Gerçekten zehir soluyoruz. Üst solunum yolu, KOAH, kanser gibi hastalıklar ciddi şekilde arttı. Çocuklarımıza ve yaşlılarımıza zehir solutmak yerine bir an önce doğalgaza geçmeliyiz. Keşan halkına da belediyemizden doğalgazı kullanma anlamında gelip belediyeden çok rahat bir şekilde taahhütname verilebilir.”

MERCAN: KEŞAN’DA SİYASETTE VE TİCARETTE CİDDİ FIRSATLAR VAR

Son olarak konuşan Mustafa Mercan ise Keşan’da belediyecilik işlerinin yapılmadığını ifade ederek, slayt gösterisi ile birlikte projelerini anlattı. Mercan, “Keşan’da ticaretin içinden sıyrılıp; siyasete girme sebeplerimizin çeşitli sebepleri var. Keşan’da siyasi yapı ve yerel yönetimin çalışmadığı, eksik çalıştığı kanaatindeyiz.  Keşan sadece yerel anlamda geriye giden değil, daha büyük sorunlara yelken açar durumdaydı.  Etrafının farkında olmayan, zenginliklerin farkında olmayan, kurumlar arasında iletişim kuramayan normal işlerini halledemeyen, vizyon koyamayan bir anlayış vardı. Ben de Keşan’ı ve Keşanlıyı seven, Keşan’da yaşamaktan mutlu olan biri olarak 1 yıl kadar önce bu niyetle yola çıktım. Keşan’da 5 dönemdir kazanan bir anlayışı deşifre edebilmek, anlatabilmek adına bir çaba ortaya koyduk. Asla isimler ve kişiler üzerinden değil ama sistemin çöktüğünü görüyoruz.  Keşan’da siyasette ve ticarette ciddi fırsatlar var. Bunları değerlendirmek için bu yola çıktık.” dedi.