AYŞİN SEÇİL GEZER

Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan iftara; İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Alper Arıtan, AK Parti Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İftarda söz alan Boyalık, “Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız, reisimiz, başkanımızın emriyle sokaklara indiğimiz, demokrasi nöbetlerini tuttuğumuz bu Cumhuriyet Meydanı’nda iftar yapıyoruz. Allah yaptığımız ibadetleri kabul etsin. Bu yardımlaşma ayında her beraber olmayı kısmet etsin. Hedefimiz Keşan’a yakışan belediyeyi, hizmeti getirmek. Sizlere burada olduğunuz için teşekkür ediyorum.” dedi.

Hüseyin Boyalık’ın ardından söz alan İlyas Akmeşe, şunları söyledi: “Sultangazi Belediyemiz hayırlı işlere vesile oluyor. Başta Sayın Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

RAMAZAN AYINI UĞURLUYORUZ

Daha sona konuşan Altunay, iftara katılanlara teşekkür etti.

Cahit Altunay, konuşmasında şunları söyledi: “Top sesleri ile oruç açtığımız, davul sesleriyle sahura kalktığımız günleri hatırladım. İnsanların bir araya gelmesine, yeniden kardeşçe bir birinin yüzüne bakmasına vesile olan Ramazan ayını artık uğurluyoruz. İnsanlarımızı 15 Temmuz’da bir birine düşürmek ve iç savaş başlatmak istediler. Ancak bunu başaramadılar. Aksine bir yumruk yapmayı başardılar. İşte o kardeşlik ruhu burada. Bir birimize düşmezsek alsa bu ülkeyi bölemeyecekler. Makedonya’da Bulgaristan’da iftar verdik. Oradaki vatandaşlarımız bize ‘Osmanlı geldi’ gözüyle bakıyorlar.  Türkiye güçlüyse mutlular, değilse hüzünlüler. Belki biz sıkışırsak hiçbir ülke bize kucak açmaz ama Allah’a şükür bizim herkes ile paylaşacak soframız var. Dünyanın en güçlü ülkesi değiliz ama dünyanın en çok yardım yapan ülkesiyiz. Atalarımız çok büyük hedeflere ulaşmış. Mustafa Kemal Atatürk; bu ülkeyi, bu toprakları bize vatan olarak bırakmış. Bizler de korumak ve daha da büyütmek ile mükellefiz. Yeni nesille kardeşlik duygularımızı yansıtamazsak, onlardan sonra gelen nesil heba olur. Bu yüzden bize büyük görevler düşüyor. Bundan sonra da kardeşliğimize zarar vermek isteyenlere izin vermeyeceğiz.”

15 TEMMUZ’DA MECLİSİMİZİ YENİDEN AÇACAĞIZ

İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ise iftarda yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin gündeminin yoğun olduğunu dile getirerek, “TBMM’deki faaliyetlerimize Ramazan ayı boyunca devam ettik. 20 Haziran 2017 Salı günü itibarıyla Meclis çalışmalarımıza 15 Temmuz’a kadar ara verdik. 15 Temmuz’da şehitlerimiz anısına düzenlenecek programla meclisimizi yeniden açacağız. AK Parti döneminde TSK’nın ihtiyaçlarının karşılanması oranı %60’lara kadar yükselttik. Türk Deniz Kuvvetleri için inşa ettiğimiz milli gemilerimizden 4 adet Pakistan Deniz Kuvvetleri için üreteceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emrettiği muasır medeniyetler seviyesine inşallah çok kısa zamanda çıkacağız.”  şeklinde konuştu.

İftarda, yaklaşık 2 bin 500 kişi aynı anda oruç açtı. Konuşmaların ardından iftar sona erdi.