AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Boyalık, CHP (Cumhuriyet Halk Partisi) Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu hakkında Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Boyalık, “Bugünkü yerel basında ana muhalefet partisi milletvekilinin açıklamalarını hep birlikte okuduk. Bu açıklamalar gösteriyor ki, bu şahıs hakikaten zıvanadan çıkmış. Zekâ olarak da çağın çok gerisinde kaldığı için, kendilerinin başkanlık sisteminin Türkiye’ye nasıl bir ivme katacağını anlamamasını normal karşılıyorum. Bir de burada dikkat çekilmesi gereken başka konu, bu milletvekilinin Kemal Kılıçdaroğlu’nun baş danışmanı olmasıdır. Burada Kılıçdaroğlu’nu takdir etmek gerekir çünkü kendisine danışman olarak kendisi gibi ağzı bozuk birini seçmiş. Kötü söz sahibinindir diyoruz.” dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZA HAKARET ETMİŞTİR

Hüseyin Boyalık, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Her ne olursa olsun biz halkımıza güveniyoruz ve halkımızla birlikte hareket ediyoruz. Gücümüzü de halkımızdan alıyoruz. Ama bunlar gibi gücünü halktan almayıp başka odaklardan alanlar ise, sandıktan korktukları için çeteciliğe, terörizme güvenip tehditlere başvuruyorlar. 7 Haziran seçimlerinde HDP’ye destek veren bu zihniyetin başındaki kişi, daha sonra Başkanlık sistemi için ise, ‘Kan dökmeden başkanlık sistemini gerçekleştiremezsiniz’ diyerek açık tehditte bulunmuştur. Daha sonra da bu zihniyetin danışmanı olan ve Edirne’yi temsil eden kişi, halkın % 51 oyunu alarak Cumhurbaşkanı olan Sayın Cumhurbaşkanımıza söylemlerde bulunarak hakaret etmiştir. Ben burada kimin ne olduğunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Burada son olarak ise şunu söylemek istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, yanında halkla, bileğinin gücü, sözünün eri olarak bu göreve geldi. Sizin tehdit ve hakaretleriniz yalnızca sizi küçültüyor ve dar kalıba sokuyor. Bu dar kalıptan çıkmanın yolu da adam olmaktan geçer. Efeliği bırakın, dağda gezenlerle geze geze onlara benzediniz. Bırakın dağda gezenleri halkın arasına inin. Son olarak biz 30 yıldır Keşan’da CHP belediyesine katlanıyor hakaretler etmiyorsak, sizler de aynı şekilde Türkiye’de bizi kabul edeceksiniz halkın verdiği karara saygı göstereceksiniz. Yoksa sizin demokrasiyle bir sorununuz mu var?”