AK Parti Keşan ilçe Başkanı Hüseyin Boyalık dün düzenlediği kahvaltıda gazetecilerle bir araya gelerek Gazeteciler Bayramını kutladı.
Dün sabah saat 10.00 sıralarında Saros Otel’de gerçekleşen kahvaltıya Edirne İl Genel Meclisinin AK Partili üyesi Adnan Vural, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Savaş Pekdemir ve Özgür İnceoğlu ile Keşan’daki yerel gazetelerde çalışan bazı gazeteciler katıldı.21 EKİM GAZETECİLER BAYRAM’INIZI KUTLUYORUM
21 Ekim Gazeteciler bayramı nedeni ile gazetecilerin bayramını kutlayan Boyalık: “Siyasette her gün beraber olduğumuz, Keşan’ın dertlerini, sıkıntılarını ve iyi olaylarını gazetelerinde paylaşan Keşan’ın hakikaten daha iyi bir yere gelmesinde emeği olan gazetecilerimizin 21 Ekim Gazeteciler Bayramı’nı kutluyorum” dedi.
BASIN TÜRKİYE’MİZİN OLMAZSA OLMAZIDIR
Kahvaltıda basın mensuplarının önemine değinen Boyalık “ AK Parti ailesi olarak basına her zaman bir değer vermişizdir. Bu değeri de hiçbir zaman eksiltmemişizdir. Çünkü basın olmazsa olmazdır. Demokrasi’nin temel taşıdır. Nitekim geçtiğimiz 15 Temmuz darbe girişiminde bu darbenin atlatılmasında gazetecilerin tartışılmaz büyük emeği vardır. Bunun sebebi de dilediğini yazan ama tabii ki ülkesinin menfaatlerini ön plana çıkaran özgür basındır. Geçen 15 Temmuzda şayet düzgün ve özgür bir basınımız olmasaydı, özel televizyon radyo kanalları ve sosyal medya açık olmasaydı ülkemizin hali daha kötü yerlerde olabilirdi. Bu yüzden hiç kimse tartışamaz ki basın Türkiye’mizin olmazsa olmazıdır, demokrasimizin de temel taşıdır” dedi.
Sözlerine “Sizin bu özel gününüzde güzel bayramınızda sizlerle beraber olmaktan biz keyif alıyoruz ve mutlu oluyoruz. Sizin yaptığınız eleştirilerle biz kendimize daha fazla çeki düzen veriyoruz. Sizin yaptığınız haberlerle biz bazen doğruyu görüyoruz. Siyaset ve basın ortaklaşa çalışmak durumundadır. Her zaman iç içe olacaktır” diye devam eden Boyalık “Zaman zaman eleştiriyorsunuz kızmıyoruz. Hatalarımızı bazen sizin sayenizde görüyoruz. Yanlışlarımızı ve doğruları sizin sayenizde görüyoruz. Bizim de doğru yaptığımız işlerde yanımızda olduğunuz zaman bir o kadar daha mutlu oluyoruz. Eleştirdiğinizde de mutlu oluyoruz. Bizi takdir ettiğinizde de mutlu oluyoruz” diye ekledi.
GÖSTERDİĞİNİZ EKSİKLİKLERİ GİDERMEK İÇİN HER ZAMAN ÇALIŞACAĞIZ
AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan’daki basının yanlı olmadığını ifade ederek şunları söyledi: “AK Parti ailesi olarak Keşan’daki hiçbir gazetemizden hiçbir radyo kanalımızdan hiçbir şekilde şikâyetimiz yok. Neden yok çünkü Keşan’daki basın yanlı bir basın değil. Taraf tutan bir basın değil. Bu arkadaşlarımızın tamamı değişik görüşlere sahip olsalar bile müşterek menfaatimiz olan Keşan’ı iyi bir konuma getirmek konusunda aynı noktada buluşuyoruz. Bu da nedir? Yaşanabilir, derli toplu, huzurlu, mutlu ve daha zengin bir Keşan. Ben yerel bir siyasetçiyim. Önce Keşan diyoruz ve bütün çalışmalarımızı Keşan üzerinden yapmaya çalışıyoruz. Keşan’da illa ki eksik ve yapılması gereken işler çoktur. Bunların eksikliğini görmek de sizlerin biraz daha çaba sarf etmeniz gerektiğini göstermekte. Önce Keşan diyorsak basına çok iş düşüyor. Keşan’da neler olduğunu daha çıplak daha net bir şekilde göstermeniz gerekiyor. Bu konuda benim temennimdir bu. Sizden kesinlikle böyle bir şeyi talep edemem ama temennimdir. Bizler de bu gösterdiğiniz yolda ve gösterdiğiniz eksiklikleri gidermek için her zaman çalışacağız”
BENİM YAPABİLECEK BİR ŞEYİM YOK
Son günlerde Keşan’da yaşanan olumsuz olaylara değinen Hüseyin Boyalık: “Son günlerde Keşan’da istemediğimiz olaylar olmaya başladı. Bonzai, motor terörü, ahlaksızlık aldı başına gidiyor. Özellikle eğlence sektörü işyerlerinin kapanış saatleri sabaha karşı 04.00-05.00. Bunlar cezp edici halden çıkmalı bence. Bunların açılış kapanış saatlerini belirleyen o kriterleri koyan buradaki yerel yönetimdir, belediyedir. Bu noktada benim yapabilecek bir şeyim yok yalnızca telkinde bulunabiliyorum” dedi.
POLİS SAYISINDA SIKINTI VAR
Türkiye’de polis sayısında sıkıntı olduğunu söyleyen Boyalık Keşan’da da aynı sıkıntının görüldüğünü ifade etti. Boyalık şunları söyledi: “Maalesef ki ülkemizdeki polis sayısında bir sıkıntı da var. Keşan’da da polis memuru konusunda sıkıntı var. Bunlar hakkında zaman zaman bilgiler alıyoruz. Ama hak verirsiniz ki bugün bir öğretmen arasanız bulursunuz. Öğretmen arıyorum deseniz bulursunuz. Ama bir polis deyince polis eli silah tutan polislik vasfına sahip ne kadar insan alabilirsiniz? Polislik zor bir iş. Onlar da elinden geleni yapıyorlar. İnşallah Keşan daha iyi konumlara gelecektir. Özellikle bu son olaylar bonzai, alkol, uyuşturucu bunların bir sonu gelecektir”
Konuşmasının sonunda basın mensuplarına kahvaltıya katıldıkları için teşekkür eden AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık şöyle konuştu: “Sizin buraya gelmenizden onur duyduk, mutlu olduk. Sizlerle bir arada olmaktan biz her zaman mutluyuz. Basın mensubu arkadaşlarla özellikle muhabir olarak çalışan arkadaşlarla çok iyi ve koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Hepsinden bir siyasi olarak zaman zaman çok ders alıyorum. Hepsi ile ağabey-kardeş hukuku içerisinde çalışmaya devam ediyorum edeceğim. Siz eksiklikleri çok iyi gören insanlarsınız bu eksiklikleri bazen gazeteniz ile bazen telefon ile bildirirseniz çok daha iyi koordineli çalışmış oluruz. Geldiğiniz için teşekkür ediyorum”