HABER MERKEZİ

Saat 10.00 sıralarında başlayan kahvaltıya; AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Beyhan Nanta, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuriye Altın, partili bayanlar, şehit ve gazi ile engelli bireylerin anneleri katıldı.

Kahvaltıda konuşan Altın, Dünya Kadınlar Günü 1921’den beri Türkiye de Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Her alanda kadınlarımız eşitlik, mutlu ve güvenli alanlar için birlik olmuştur. Bugün şiddet, cinsiyet ayrımcılığı, kadının ulaşamadığı eşitsizlikleri duyurmamız için önemli bir fırsattır. AK Parti Kadın Kolları olarak siyasette ve karar alma mercilerinde ekonomik ve kültürel alanda daha çok sesimizi duyurma amacımızı gerçekleştirme yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Teşkilatlanmamız Fatma Bacı ve Nezihe Muhittin gibi kadınlarımızı örnek alarak siyasette de hiçbir zaman geride durmayacaktır. Bizler yuvalarımızın dişi kuşu, çocuklarımızın yol göstericileriyiz. Şiddete ve istismara maruz kalmış kadınlarımızın takipçileri ve destekçileriyiz. Kadınlarımız hiçbir alanda çekingen tutum ve tavır sergilemeyerek şehitlik ve gazilik mertebesinden de hamd olsun ki mahrum kalmamıştır. Savaşın göbeğinde Kara Fatma, Şerife Bacı, Nene Hatun, Gördesli Makbule, Aydınlı Emir Ayşe ve niceleri olup 15 Temmuz gecesinde tankların ve namluların önünde gözlerimizi kırpmadan, tereddüt etmeden yüreklenerek vatanımızın arkasında durduk. Afrin Harekatında geride durmadan emeklerimiz ve dualarımızla Mehmetçiğimizin yanındayız. Dünya içerisinde yaşanan kargaşadan hepimiz nasibimizi alıp değişen konjonktürde Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hayata geçmesi kazancımıza olacaktır. Yeni sistem ile beraber ekonomik, yönetimsel ve terör ile mücadelede daha etkin ve hızlı hareket garantisi yer almaktadır. Bizler nice şehit, gazi, şehit yakını ve gazi yakını olarak vatana yetiştirdiğimiz evlatlarımız için daha güçlü ve daha dik durmalıyız. Kuran'ı Kerim Nisa Suresi 124. Ayetinde ‘Erkek veya Kadın kim mumin olurda güzel ameller işlerse işte onlar cennete giderler. Zerre kadar da haksızlığa uğramazlar.’ diye müjdelemiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız;Biz öyle bir Peygamberin takipçileriyiz ki ilk geldiğinde yasakladığı şey, kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesidir.’ diyerek eşitliğimiz konusunda açıklamada bulunarak Anayasal düzende pozitif ayrımcılık yapmıştır. Bizler böyle bir ümmetin ve hükümetin birer neferiyiz. Bu milletin görünmez kahramanları olarak her zorluğa göğüs geren engelli yakınlarımıza ve başta Afrin olmak üzere memleketin her köşesinde bizler bu vatan toprakları için savaşan evlatlarımıza Allah’tan yardım, bu vatani müdafaa için şehit düşmüş evlatlarımıza rahmet ve yakınlarına sabır dilerim. Unutmamalıyız ki Nene Hatun ‘Bebem anasız büyürde vatansız büyümez.’ diyerek kadınlarımız tek derdinin vatan olduğunu aklımıza kazımıştır. Bu zorluklara rağmen yıkılmayan mücadele eden ayakta duran kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlar, gönlünüzden geçen her iyi düşüncenin hayırlara vesile olmasını dilerim. Bu organizasyonda birlikte olmamızı sağlayan Hüseyin Boyalık’a teşekkür ederim.” dedi.

AK Parti’den kadınlar günü kahvaltısı Nuriye Altın  AK Parti’den kadınlar günü kahvaltısı Beyhan Nanta

KADINLARIMIZ ÜLKEMİZİ ÇOK DAHA İLERİYE TAŞIYACAK

Daha sonra Nanta şunları söyledi: “Bizler cenneti annelerin ayağının altına seren bir dinin mensubuyuz. Nene Hatunların, Kara Fatmaların torunlarıyız. İş hayatından siyasete kadar birçok alanda kadınlarımızın başarılı olduğunu görüyorum. Kadınlarımız bu başarılarla ülkemizi çok daha ileriye taşıyacak. Ancak dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddete halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Şiddetin önüne sadece yasal düzenlemeler ile geçilemeyeceği açıktır. Kadına yönelik şiddetin engellemesi konusunda toplumumuzun her kesimine görevler düşmektedir. 2011 yılında kurulan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalarıyla büyük bir ivme kazandırdı.”

Konuşmaların ardından kahvaltı devam etti.