BÜLENT SAYLAM

Boyalık, yol kenarında bulunan Keşan Belediyesinin koyduğu tabelanın önünde durarak “Tabelada burada Keşan Belediyesi demiş ki ‘Temiz bir çevre için çöp atmayın kendisi çöpleri döküyor” şeklinde konuştu.

ÇEVRECİYİM DİYE GEÇİNEN CHP BELEDİYESİ İNSANLARIN SAĞLIĞIYLA OYNUYORLAR

Belediyenin yaptığının ormanları katletmek olduğunu iddia eden Boyalık, “Keşan Belediyesi son günlerde vurdum duymazlığını öne çıkartarak burada bu alanı çöplük olarak kullanmaya başladı. Çevreciyim diye geçinen CHP belediyesi insanların sağlığıyla oynuyorlar. Biz her zaman çevreci olacağız. Biz Atatürk’ün ormanlara verdiği değeri koruyacağız. Ama Atatürkçü bir belediye bunu hiçbir zaman için yapmamıştır. Tabela da burada Keşan Belediyesi demiş ki ‘Temiz bir çevre için çöp atmayın’ kendisi çöpleri döküyor. ” dedi.

YAYLA VEYA ERİKLİ’DEN TOPLADIĞI ÇÖPLERİ GETİRİP BURAYA ATIYOR

Meşelik bir alan bu yerlerin mesire yeri olması gerektiğini savunan Boyalık, açıklamasına şöyle devam etti: “Keşan Belediyesi Yayla veya Erikli’den topladığı çöpleri getirip buraya atıyor dozerler vasıtasıyla yayıyorlar buraya sonra içerisindeki plastik ve kağıt parçalarını ayırarak akılları sıra bir bertaraf tesisi kurmuşlar. Bunun affedilecek burası gerçekten doğayı katleden pislik içerisinde bir yer haline gelmiş. Keşan da çevre şehircilik bakanlığının katkılarıyla yapılan bir katı atık bertaraf tesisi var. Keşan Belediyesi bu tesisi ben yaptım diye övünüyor. Hayır, onu kesinlikle çevre ve şehircilik bakanlığı verdiği hibe ve destekle Keşan Belediyesi yapmıştır. Hatta ihalesini bile çevre ve şehircilik bakanlığı vermiştir. Keşan belediyesinin yaptığı bu, Keşan belediyesi bundan fazlasını yapamaz. Belediyenin yaptığı bu şekilde ormanları katletmek. 

KEŞAN HALKINA YAPILACAK BÜYÜK BİR AYIPTIR BURASI

Belediyenin Sazlıdere’yi,  TANAP’ı , doğal gaz boru hatlarını her gün eleştirdiklerini iddia eden Boyalık, “Hayır, eleştirilmesi gereken işte budur. Bizim çevremize verilen zarar meydandadır. Bunlar bizim çoluk çocuğumuza kalacak miraslardır. Bu ormanların bu şekilde katledilmesi çöp içerisinde olması. Burada çalışan insanlar var bu insanların bir defa sağlık güvenceleri yok. İnsanları bu şekilde pislik içinde çalıştırmaları da doğru değil. Bence bu vatandaşların ne sosyal nede sağlık güvenceleri var. Oraya bir baraka yapmışlar yatıp kalmaya bile doğru dürüst yerleri var. Doğru olan bu değil yanımızda çevre mühendisi Beyhan Hanım var aynı zamanda yönetim kurulu yardımcımız oda konuşacak ama Keşan halkına yapılacak büyük bir ayıptır burası.” diye konuştu.

BURADA TAM BİR ÇEVRE FAALİYETİ YAŞANIYOR

AK Parti Keşan İlçe Başkan Yardımcısı ve Çevre Mühendisi Beyhan Nanta da, Erikli- Danişment Köyü arasında bulunan alanda tam anlamıyla çevre felaketi yaşandığını ifade ederek şunları kaydetti: “Hiçbir gerekli tedbir alınmadan çöpler ormanın içerisinde depolanıp ayrılmaya çalışılıyor. Gerekli tedbirler ve izinler alınmamış tamamen kafasına göre Keşan Belediyesi çalışıyor. Yine buradaki çalışan arkadaşlarımız iş sağlığı güvenliği açısından da hiçbir güvencesi yok sigortasal anlamda bilemeyiz ama çalışma koşulları açısından bir maskeleri, iş kıyafetleri yok. Keşan Belediyesinin hiçbir yasaya uygun faaliyeti yok ne yazık ki burada tam bir çevre faaliyeti yaşanıyor. Sazlıdere’ye yapılan liman konusunda eleştiriler var ama biliyorsunuz BOTAŞ’ın en büyük tesisi Marmara Ereğlisi’nde, burada turizmin ne kadar canlı olduğunu herkes biliyor. Orada olan otel sayısı, yazlık, sosyal tesislerin sayısı bizim Saros körfezimizdeki tesislerin sayısından çok daha fazla ve orada Türkiye’nin en büyük doğalgaz LNC tesisi de mevcut demek ki bu çevreye zarar veren bir şey değil.” 

6 BİN BEŞ YÜZ TANE FİDAN EKTİK

Nanta’dan sonra konuşan Boyalık, AK Parti olarak orman haftasında eski taş ocaklarında atıl olan yerleri ağaçlandırdıklarını söyleyerek, “Yaklaşık olarak 2 bin beş yüz civarında fidan ektik, diğer tarafa da 4 bin tane fidan ektik, yani toplam 6 bin beş yüz tane fidan ektik. Bu fidanları da hepinizin huzurunda diktik gördünüz. Şimdi burasını Keşan belediyesi ağaçlandırıp fidan ekmek mi yakışır, yoksa bu şekilde çöplük alana çevirmek mi yakışır. Bizler çevreciyiz, bizler önce insanız bu insanlığımız gereği hem bu insanlarımızın bu şekilde çalışmaması lazım, insan gibi çalışması lazım ve her şeyden önemlisi buraların toplumun menfaatine kullanılacak yerler olması lazım, bu şekilde batakhane olmaması lazım.” şeklinde konuştu.

AK BELEDİYECİLİK İLE TANIŞTIĞI GÜN KEŞAN TEMİZLENECEKTİR

Keşan Belediyesi’nin çöp vergisini, kanalizasyon vergisini alıyor her türlü desteği alıyor ama hizmeti vermediğinin altını çizen Boyalık, “Bugün ben burasını sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan belediye başkan adayı olduğunda İstanbul’da her taraf çöp deryasıydı, her taraf rezil rüsvaydı, suyu yoktu,  kanalizasyonu yoktu, çeşmelerden kirli su, lağım suyu akıyordu. Bugün bakın İstanbul’da ne hava kirliliği kaldı ne çevre kirliliği kaldı ne çöp sıkıntısı kaldı nede başka bir şey kaldı. Bugün burda aynı İstanbul’un ilk haline dönmüş bir yer var. Ne zaman ak parti aldı istanbulu temizledi, Keşan’ı da Adalet ve Kalkınma partisi AK belediyecilik ile tanıştığı gün Keşan temizlenecektir. Keşan’ın temizlenmesi sadece ak partiye bağlıdır, Keşan’ın düzgün bir hayata kavuşması sosyal bir belediyeye kavuşması sadece adalet ve kalkınma partisin bağlıdır.” dedi.

TEMİZ ÇEVRE İÇİN ÇÖP ATMAYIN DİYORLAR AMA İÇERDE HER TARAF ÇÖP

CHP anlayışının ile bir adım ileriye gidecek bir Keşan olmadığını belirten Boyalık sözlerini şöyle sonlandırdı: “Keşan artık İpsala’sıyla, eneziyle, Malkara’sı ile Uzunköprü’sü ile tam göbekte kalmış bir yerdir. Kötü gece hayatıyla anılmaması gerekir. Ticareti ile, insanlığı ile, sosyal donatıları ile anılması gereken Keşan görüyorsunuz ormanları katleden bir Keşan var. Bu anlayışa son diyoruz biz o yüzden çalışmalarımızı daha hızlı yapıyoruz. Bu konuyu basın mensupları ile paylaşarak burada sizlere anlatarak Keşan Belediyesinin aslında ne kadar kötü idare edildiğini tekrar perçinlemiş olduk. Çöp dökmeyin dediler ama kendileri çöplüğe çevirdiler burası da Keşan belediyesinin kaçak olarak kullandığı kaçak çöplük. 4 tane çevre ödülü almış belediye ama ormanın içerisini çöplüğe çevirmiş orada kötü şartlarda çalışan işçiler bir tane dozer çöpleri itiyor arasından elle plastik topluyorlar birilerini muhtemelen peşkeş çekilmiş çöplük ama bu kadar vurdum duymazlık olmaz temiz çevre için çöp atmayın diyorlar ama içerde çöp alanı her taraf çöp bunun adı çevre felaketidir. Keşan haklıda buna duyarsız kalmayacaktır.”