Yeşilay Derneği Keşan Temsilcisi Ramazan Kök’ün KTSO Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki müdür odasında gerçekleştirilen ve saat 14.00’te başlayan ziyarete, AK Parti Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Ziyarette ilk olarak söz alan Çevikel, Yeşilay’ın kamu yararına çalışan bir kuruluş olduğunu ve Keşan’da bir şubesinin bulunmasından son derece mutluluk duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti: “İçinde bulunduğumuz Yeşilay Haftası münasebeti ile bizler AK Parti İlçe Teşkilatı olarak Yeşilay Keşan Temsilcisi Sayın Ramazan Kök’ü ziyaret etmek istedik.

Sivil toplum kuruluşlarının bölgemizde gösterdikleri faaliyetler bizler için çok önemli. Umarım Yeşilay Temsilciliğimiz de bu anlamda gösterecekleri azim ve yararlı çalışmalar ile Keşan’ın geleceğine özellikle de geçlerimize sağlıklı bir yaşam için zihinsel ve fiziksel gelişmelerine büyük katkı sağlayacak. Ortak hedefler arasında halkın refahı sağlık ve mutluluğu var.”

KÖK: SİZLERDEN DESTEK ALDIK

Kök ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizler bu faaliyeti Keşan’da yapmak istediğimizde, büyük destek aldık. Siz siyasi partiler de bir anlamda sivil toplum kuruluşu sayılmaktasınız. Bizim ise bir anlamda eğitim ağırlıklı çalışmalarımız var. Bu anlamda ortak hedefler arasında halkın refahı sağlık ve mutluluğu bulunmaktadır.” dedi.

GENÇLERE YÖNELİK TARİHİ GEZİLER İSTEDİ

Yeşilay’ın 5 Mart 1920’de kurulduğuna dikkat çeken Ramazan Kök, derneğin tarihçesinden ve Keşan’da bu güne kadar yürütülen faaliyetlerinden örnekler vererek, gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ya da kurtulmaları için tarihi gezilerin düzenlenebileceği örneğini verdi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA DAİMA HAZIRIZ

Bunun üzerine tekrar söz alan Hakan Çevikel, şöyle konuştu: “Bizler Keşan’da yaşayan hemşehrilerimizin daha rahat daha sosyal koşullarda yaşamaları için çaba sarf etmekteyiz. Bu anlamda bizim asıl gayemiz, öncelikle Keşan’ın kazanması ve sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık alanında gelişmesidir. Bu anlamda biz siyasi partiler dışında Keşan Belediyesi’nin de, maddi durumu yerinde olan sivil toplum kuruluşlarının da çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Siyasi kimliklerin bir kenara bırakılarak, kabuğuna çekilen Keşan’ın gelişmesi adına bir şeylerin yapılması lazım. Söylediğiniz geziler anlamında da bizler elimizden geleni yapmaya daima hazırız”

Basın mensuplarının ayrılmasının ardından, ziyaret karşılıklı sohbet şeklinde devam etti.