HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

AK Partili Keşan Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Mustafa Serbes, dün yaptığı açıklamada, Keşan Belediyesi’nin kar yağışı ve buzlanma sonrasında aldığı tedbirlerin yetersiz olduğunu belirtti.

Yaklaşık 1 haftadır Keşan’da yaşanan kar yağışının sıkıntılarının görülmeye başlandığını ifade eden Serbes, “Ne yazık ki Keşan Belediyesi, bu karda yeterli çalışmayı yapamadığından hem yollarımız, hem de kaldırımlarımız berbat durumdadır. Yeterli çalışma olmadığından yollar kısa sürede karla kaplanırken, esas tehlike ise karın altındaki buzdur. Bu buzlanma nedeniyle de araçlar hafif eğimli yollarda kaymakta ve kalmaktadır. Ancak ne hikmetse biz belediyenin çalışan bir aracını sıklıkla göremiyoruz. Özellikle sabah saatlerinde işyerlerine gitmek isteyen vatandaşlarımız, uzun süre kara batan araçlarını çıkarmakla uğraşıyor. Ana yollara atılan tuzlardan dolayı eriyen karlar bile kısa süre içersinde temizlenmediği için, bu eriyen karlar buz olarak tekrar halkımıza çile olarak dönmektedir. Çarşı merkezinde yaşanan sıkıntıları tüm halkımız görmektedir. Özellikle trafiğe kapatılan İnönü Caddesi’nde herhangi bir temizlik yapılmaması nedeniyle vatandaşlarımızın bu cadde üzerinde yürürken, düşme tehlikesi geçirdiklerini görüyoruz. Yaşanacak olası bir sakatlanma ve yaralanmanın sorumlusu Keşan Belediyesi’dir. Bir de dikkat çeken diğer bir konu belediyenin temizlik ekibinin temizlemesi gereken kaldırımları, Keşan esnafımızın ellerinde küreklerle temizlemesi. Bunu esnafın mı yapması gerek, yoksa Keşan Belediyesi’nin mi?” dedi.

KEŞAN BELEDİYESİ, İŞ GÖRMEZ BİR DURUMDA

Mustafa Serbes, belediyenin pazarcı esnafını da mağdur ettiğini ifade ederek, “Yine Keşan Belediyesi, çok övündüğü Pazaryeri Projesi’ndeki meydanda, karları temizlemeyip, zaten zor durumda olan pazaryeri esnafını ve Keşan halkını çok ciddi bir şekilde mağdur etmektedir. Kendi yaptığı projeyi bile temizleyemeyen Keşan Belediyesi, karlı yolları nasıl temizleyebilir ki. Bunların dışında gerek Yenimescit Mahallesi, gerekse TOKİ 700 evler bölgesinde vatandaşlarımız kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zor durumda kaldıklarını sosyal medyadan ve çeşitli şekillerde duyuyor, görüyoruz. Sadece bu iki mahallemizde değil, tüm mahallelerimiz aynı sıkıntıları sürekli duyuyoruz. Bu acizliğe ara yolları söylemeye bile gerek duymuyoruz. Ana yolları temizleyemeyen bir belediyenin, ara yolları temizleyeceğinden halkımız umudunu kesmiştir.  Keşan Belediyesi bu yaşanan kar yağışında sınıfta kalmıştır. Keşan Belediyesi’nin iş görmez bir durumda olduğunu bir kez daha tüm Keşan halkı görmüştür. Ne yazık ki bu kar yağışında bir kez daha gördük ki, ‘şapka düştü kel göründü’. Esas endişemiz, şu an bir şey yapamayan Keşan Belediyesi’nin, bu karlar eridikten sonra ortaya çıkacak olan sıkıntılarla ilgili ne gibi bir çalışma yapacağı ve bu konu ile ilgili de ne gibi önlemler aldığı merak konusudur.”