Cengizhan AKTAN

Sonay CAN

Mehmet İLMAN

Bülent SAYLAM


Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün, eşi Emine Erdoğan, Sağlık Bakanı Mehmet MüezzinoğluBilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat ErgünÇevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel EroğluAK Parti Genel Başkan yardımcıları Mustafa ŞentokSüleyman Soylu, Edirne Valisi Hasan DuruerTekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Ankara Milletvekili Cevdet Ergün, İstanbul milletvekilleri Türkan Dağoğlu, Hüseyin Bürge, Güray Dalyan, Tülay Kaynarca ve çok sayıda başbakanlık, bakanlık ve AK Parti yetkilisiyle geldiği Keşan’da halka hitap etti ve toplu açılış törenine katıldı. Tören sırasında Keşan’da çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı gözlenirken, çevre il ve ilçelerden gelen 600 resmi ve sivil polis görev yaptı.

Saat 15.45 sıralarında helikopterlerle Keşan Belediyesi Atatürk Stadı’na inen başbakanı, buradaKeşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, resmi daire amirleri, AK Parti Edirne İl Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Kahve, Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çevikel ve çok sayıda yetkili karşıladı. Daha sonra çevre yolundan konvoy eşliğinde İstiklal Caddesi yoluyla Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. Burada protokolün yerini almasının ardından, Keşanlı klarnet vitrtüözü Serkan Çağrı ile Balık Ayhan kısa bir konser verdi. Daha sonra Recep Tayyip Erdoğanhalka hitap etti.

















“TRAKYA’NIN BİZİM İÇİN AYRI BİR ÖNEMİ VARDIR”

Trakya’nın kendileri için ayrı bir önemi olduğunu kaydeden Erdoğan, “Diklenmeyeceğiz, dik duracağız. Sevgili Keşanlılar, sizleri hasretle ve muhabbetle selamlarım. Açılışını yaptığımız TOKİ tarafından yaptırılan 504 konut ve 24 derslikli ilkokulun, hayırlı olmasını diliyorum. Trakya maratonumuzun son durağındayız. Cuma günü; Kırklareli, Pınarhisar, Lüleburgaz, ardından Çerkezköy, Çorlu, son olarak da bugün Edirne’deyiz. Edirne merkezden yola çıktık, Uzunköprü ve artık final Keşan’dayız.

Tüm toplu açılış ve törenlerin Trakya’ya hayırlı olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Trakyamızda özlem giderdik. Bizim için meydanları, yolları dolduran, bize yüreğini açan, sevgisini gösteren her bir kardeşime, buradan, Keşan’dan bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. Trakya’nın bizim için ayrı bir önemi ve manası vardır. Trakya aynı zamanda; Selanik, Gümülcine, İskeçe, Deliorman, Kırcaali, Üsküp, Priştine, Prizen ve Saraybosna’dır. Trakya bizim Avrupa’daki ortak tarihimizin canlı şahididir. Bu coğrafyadaki geçmişimizin tamamının temsilcisidir. Bugün de tüm Balkan Coğrafyası’yla olan bütün bu ilişkilerimizin kalbinde; Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’siyle ve elbette İstanbul’uyla Trakya’mız bulunuyor. Trakya aynı zamanda tüm renkleri ve farklılıklarıyla ülkemizin en kıymetli hazinelerinden biridir.” dedi.

“TRAKYA DEMEK, BALKANLAR’DA KARDEŞLİĞİN GELİŞMESİ DEMEK”

Trakya’nın Balkanlar için önemini de vurgulayan Recep Tayyip Erdoğan şöyle dedi: Biz hiçbir ayrıma gitmeksizin ve hiçbir fark gözetmeksizin, Trakya’daki kardeşlerimizi ayrılmaz bir parçamız olarak görüyor ve bunun için Trakya’nın kalkınması ve gelişmesine ayrı bir önem veriyoruz. Güçlü Trakya demek, Balkanlar’daki kardeşliğin tamamının güçlenmesi ve Türkiye’nin Avrupa standartlarına daha da yaklaşması demektir. Trakya’daki tüm illerin ve ilçelerin kalkınması, büyümesi ve gelişmesi için her alanda yatırım yapıyoruz. İşte Edirne’ye, 11 yılda yaptığımız yatırım 5,3 katrilyon liradır. Bizim boş sloganlarla işimiz yok. Sadece birkaç başlıkla söyleyeyim, Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak 1,3 katrilyon Lira, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak 1,2 katrilyon Lira, Ulaştırma Bakanlığı olarak 740 trilyon Lira, İller Bankası olarak 647 trilyon Lira, TOKİ olarak ise 388 trilyon Lira yatırım yaptık.

“BİZ, MİLLETE SEVDALIYIZ”

Türkiye’ye ve Türk Milleti’ne sevdalı olduğunu söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:Kardeşlerim, bizim hamasetle ve istismarla hiç işimiz yok. Biz Türkiye’ye sevdalıyız. Biz bu millete sevdalıyız. Türkiye’yi büyütmek ve millete eser kazandırmak için her daim yollardayız. Bir ay önce Diyarbakır’da, Bismil’de Ergani’deydik. Ondan bir hafta sonra Trabzon’da, Vakfıkebir ve Araklı’da, geçen hafta ise Muğla, Fethiye ve Milas ilçelerindeydik. Bu hafta da Kırklareli, Tekirdağ ve Edirne’deyiz. Durmak yok, yola devam! Gittiğimiz her yere, hizmetlerimizle ve eserlerimizle gittik. Eğitimde neler yaptığımızı biliyorsunuz. 300 bini aşkın derslik inşa ettik. Sıraların üzerine ücretsiz olarak kitapları koyduk. Engelli kardeşlerimizin evde bakımı için annelere ücret ödedik. Taşımalı sistemi getirdik. Üniversite öğrencilerimizin bursunu ayda 45 Lira’dan, 280 Lira’ya çıkardık. Ayrıca bu öğrenciler devlet yurdunda kalıyorsa, 200 Lira da beslenme yardımı veriyoruz. Toplam, 1 milyon 250 bin üniversite öğrencisine burs ve kredi veriyoruz. Daha öncekiler neden vermiyorlardı? Veremiyorlardı. Çünkü onlar hortumu cebine takmışlardı.



“EĞİTİM, SAĞLIK VE BÖLÜNMÜŞ YOLLARDA YAPTIKLARIMIZ ORTADA”

Recep Tayyip Erdoğan sözlerinin devamında, eğitim, sağlık ve duble yollar konusundaki hizmetleri konusunda şunları söyledi: Sadece eğitimde değil, sağlıkta da yaptığımız yatırımlar ortada. İstediğiniz hastaneye gidebiliyor, istediğiniz eczaneden ilacınızı alabiliyor musunuz? 10 sene öncesine gidelim. Hastaneler ne durumdaydı biliyorsunuz. Doğru dürüst hastane bile yoktu. Şimdi yeni adımlar atıyoruz. Trakya’da Tekirdağ, bir şehir hastanesine kavuşacak. Bu şehir hastanesi Trakya’nın geneline hitap edecek. Gittiğimiz her yere gönül diliyle gittik. Diyarbakır’da ne söylemişsek, Keşan’da da aynısını söylüyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek vatan diyoruz. 10 yıl önce yol mu vardı? Bu bölünmüş yolları hangi iktidar yaptı? Biz yaptık. Edirne’den taa Gelibolu’ya, İpsala’dan İstanbul’a kadar biz yaptık. Şimdi de Çanakkale Köprüsü’nün hazırlıklarını yapıyoruz. İnşallah onu da yapıp, Türkiye’yi her yönüyle birbirine bağlayacağız.

“FARKIMIZ BU, MİLLETE BU YAKIŞIR”

Daha sonra Keşan’a yapılan hizmetleri açıklayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: Keşan’la ilgili bazı bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum: İpsala Sınır Kapısı -Keşan. Keşan - Gelibolu duble yolu. Keşan - Malkara - Tekirdağ ve Keşan - Uzunköprü - Edirne duble yolunu yaptık. Bölünmüş yollarla, bunları birbirine biz bağladık. Şimdi bu yolların sıcak asfalt çalışmalarını da devam ettiriyoruz. Ayrıca, Keşan - Enez Karayolu’nun yapım çalışmalarına başladık. İpsala Enez - Yenikarpuzlu Karayolu’nun da sıcak asfalt çalışmalarını bitirdik. İktidara geldiğimiz ana kadar Türkiye’de bölünmüş yol 6 bin 100 kilometreydi. 10 yılda biz bunun üzerine 17 bin kilometre ilave ettik. Yani 79 yılda 6 bin 100 kilometre, 11 yılda ise 17 bin kilometre. Farkımız bu. Bu millete bu yakışır. 780 bin kilometrelik ülkemizin her zerresinde, eserlerimizle varız. Çanakkale’de birdik, Edirne müdafaasında birdik. Edirne’nin fethinde vardık. İstiklal Savaşı’nda birdik. Bugün de biriz. Birlik ve kardeşlik içinde Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz.




MHP’YE ÇATTI

Sözlerinin devamında, milliyetçilik konusunda MHP’ye çatan Erdoğan, şu iddialarda bulundu: MHP,milliyetçiyiz diyor.> değil mi? Devraldığımız Merkez Bankası’nın kasasında 27,5 milyar dolar döviz vardı. Şu anda ise 135 milyar doların üzerinde para var. Milliyetçilik bu. Milleti sevmek bu. İşte biz bu aşkla yürüyoruz. Milliyetçiyiz dediler, IMF’ye borçlandılar. 23,5 milyar borçla hükümeti devraldık. Şu anda IMF’ye borcumuz yok. Geçen mayıs ayında borcumuz bitti. Artık borç veriyoruz. 5 milyar dolar bizden borç istiyorlar. Anlaşmalar imzalandı. Veren el alan elden hayırlıdır. Ey MHP senin milliyetçiliğin bu, sen borçlandın, bize bıraktın. Bankaları 46 milyar dolar borçla bize bıraktı. Ama aynı Ziraat Bankası şu anda Avrupa’nın en saygın bankası haline geldi.

AK PARTİ BELEİDYE BAŞKAN ADAYI OLARAK MUSTAFA MERCAN’I AÇIKLADI

Recep Tayyip Erdoğan, sözlerinin son bölümünde Keşan Belediye Başkan Adayını da açıkladı.Erdoğan, şöyle dedi: Eskiden Ziraat Bankası %59 faizle çiftçimize kredi veriyordu. Şimdi ise kredi aralığı %0,7. Aradaki faiz farkı çiftçimin cebinde kaldı. Halk Bankası %45’le faiz veriyordu bunu da %5’e düşürdük. Biz buyuz. Bunu yaptık. Eğer, okullar, hastaneler, Marmaray, 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim Köprüsü yapılıyorsa, bu güçle yapılıyor. İktidara geldiğimizde 9 vilayetimiz doğalgaz kullanıyordu. Şimdi ise 72 vilayetimiz doğalgaz kullanıyor. Modern Türkiye bu. İstiyorum ki Keşan da bu modern gelişmeden nasibini alsın. Onun için düşündük taşındık. Keşan’a layık bir isim bulalım dedik. Merkezi yönetimle de el ele ve omuz omuza veren bir anlayışla yürüyelim istedik. Bu yüzdenMustafa Mercan’la inşallah Keşan’da beraber yürüyeceğiz. Beraber yürüdük biz bu yollarda / Beraber ıslandık yağan yağmurda / Şimdi bize her şey Keşan’ı hatırlatıyor. Hayırlı olsun inşallah. 30 Mart’ta bir dönüşüm istiyoruz. İnşallah Keşan da ülkenin en huzurlu ilçelerinden biri olacak.




MERCAN’I 
SAHNEYE DAVET EDİP KUTLADI  

Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra Mustafa Mercan’ı sahneye davet edip kutlarken, şunları söyledi:Hükümetin büyük Türkiye vizyonu inşallah yereldeki vizyonla da tamamlanacak ve Trakya tüm il ve ilçeleriyle kabuğunu kırıp, potansiyelini açığa çıkaracak. Edirne bundan çok daha iyisine layık. Keşan, şu içinde bulunduğu durumdan daha fazlasını hak ediyor. Buradaki coşkuyu Uzunköprü’de de gördüm. Mutluyum. Ankara’ya bu heyecanla döneceğim. Edirne, Uzunköprü ve Keşan, inşallah istismar siyasetçiliğine, yolsuzluklara, usulsüzlüklere son verecek ve hizmet siyasetiyle buluşacak. Edirne’yi, Keşan’ı ve Uzunköprü’yü büyütecek 2023 hedeflerine ulaştıracağız.





RESMİ AÇILIŞLARIN KURDELESİ HEP BERABER KESİLDİ

Konuşmanın ardından, sembolik olarak toplu açılışlar gerçekleştirildi. Keşan TOKİ tarafından yaptırılan toplu konutlarla, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu’nun resmi açılışını gerçekleştirecek kurdeleyi,Erdoğan ile bakanlar, milletvekilleri ve diğer yetkililer kesti. Recep Tayyip Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: Keşan’da açılışını yaptığımız TOKİ konutlarının hayırlı olmasını diliyorum. Resmi açılışını yaptığımız konutların, hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Trakya ziyaretimizi burada nihayetlendirirken Keşan’daki ve tüm vatandaşlarımı Allah’a emanet ediyorum.Gününüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun.

Toplu açılış töreninin ardından Başbakan Erdoğan ve bakanlar ile diğer konuklar Keşan’dan ayrıldı.