Adalet ve Kalkınma Partisi Keşan İlçe Teşkilatı’nın, 2013 Mayıs-Haziran Ayı Danışma Meclisi Toplantısı 30 Haziran Pazar günü yapıldı.

Saat 11.30 sıralarında başlayan toplantıya, AK Parti Edirne eski Milletvekili Prof. Dr. Necdet Budak, Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Avukat Hakan Çevikel, AK Parti Enez İlçe Başkanı Nurettin Işık, AK Parti’den Keşan Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Mercan ile partililer katıldı.

ÇEVİKEL: “RAMAZAN AYI BOYUNCA 30 BİN KİŞİYE ULAŞACAĞIZ”

Toplantıda, Divan Heyeti Başkanlığına Ahmet Karaağaç, katipliğe ise Halime Akıncı, Hasan Sevin ve Ahmet Öztopuz seçildi. Divan Heyeti’nin seçilmesinin ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Açılış konuşmasını yapan Hakan Çevikel yapılan bu toplantıların, AK Parti Genel Merkezi’nin üzerinde durduğu sıkıntıların ve yapılan icraatların parti içerisinde paylaşılması anlamında son derece yararlı olduğunu söyledi. Çevikel, Ramazan Ayı’nın yaklaştığına değinerek, “Geçen yıl yaptığımız Ramazan Ayı programlarını bu yıl da gerçekleştireceğiz. Bu yıl, daha fazla vatandaşa ulaşmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl ulaştığımız yaklaşık 25 bin kişi, bu yıl 30 bin olacaktır. Biz tüm Keşan halkı ile aynı sofrada oturduğumuz bu sofralarda siyaset yapmadık, oruçlu ya da oruçsuz ayrımı da yapmadık. Ramazan Ayı’nda yapacağımız programın en iyisini organize etmek için 10 gündür çalışıyoruz.” dedi.

ÇEVİKEL: “ÜYE SAYISI 8 BİNİ GEÇTİ”

Üye sayısının 8 bini geçtiğini belirten Hakan Çevikel, “Bu üye sayısına ulaşmamızda, tüm partililerimizin emeği söz konusudur. Bu anlamda tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Yürüttüğümüz yerel seçim çalışmaları kapsamında, yaklaşık 20 gün sonra sandık kurullarımız belirlenecek. Üyelerimiz, herkese ulaşabilmek konusunda bizler için son derece önemlidir. Tüm mahallelerdeki sandık kurulu başkanlarına, vatandaşa ulaşması anlamında görevler verildi. Ayrıca, üyelerimizin, Keşan Belediye Başkan aday adaylığı ve Belediye Meclis üyelerinin belirlenmesinde bildireceği görüşler de bizler için son derece önemlidir. Biz, AK Parti Keşan İlçe Teşkilatı olarak ekip ruhu ile başarılı çalışmalar yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

BUDAK: “HİÇBİR ZAMAN SİTEM ETMEDİM”

Çevikel’in ardından, toplantıya katılan Necdet Budak’a söz verildi. Budak, 1 hafta boyunca bölgede bulunacağını bildirerek, Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile birlikte, İpsala, Uzunköprü ve Edirne’de programlara katılacağını dile getirdi. Budak, bölge için büyük projeler hayata geçirdiklerini vurgulayarak, bu projelerin ne kadar büyük olduğunun şimdi daha da iyi anlaşıldığını ifade etti. Ergene Nehri kirliliği ve Çakmak Barajı ile ilgili olarak Veysel Eroğlu ile bir çalışma yapacaklarını da bildiren Budak, “Bölgenin ruhunu değiştirecek bir proje idi Hamzadere barajı. Cumartesi günü TRT GAP televizyonu aracılığıyla bir program olacak. Hamzadere’nin bölge ekonomisine katısı ve yapılması gereken sulama projeleri var onları konuşacağız. Ergene kirliliği ve Çakmak Barajı konusunu da görüşeceğiz. 20 kişilik bir ekibim var. Onlarla beraber Veysel Eroğlu ile görüşmeler yapacağız. Şu anda milletvekili değilim fakat birçok çalışmamız sürüyor.” dedi.

“MİLLETVEKİLLİĞİNİN ESKİSİ OLMAZ”

2023 vizyonu çerçevesinde birçok özel sektör ile çalışma içinde olduklarını da dile getiren Budak, sözlerini şöyle tamamladı: “Geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapan bazı arkadaşlarımız, zaman zaman sitemde bulunsalar da, benim bu zamana kadar hiçbir sitemim olmadı. Aksine, iyi ki hizmet için koşturmuşum diyorum. Ben bölgeye bir şey yapılmışsa takipçisi oldum. Milletvekili olduğum sürede her hafta 4 gün bölgede koşturuyorduk. Bu topraklara bu memlekete helal olsun. Daha fazlasını yapmak lazım. Bölgeye geldiğimde milletvekili olmamama  rağmen gösterilen teveccühten memnunum. Gerçi milletvekilliğinin eskisi olmaz diyorlar ama yine de gurur duydum. Mustafa Mercan da aramıza katılmış ona da başarılar diliyorum. Çok değerli bir arkadaşımız. Ben uzakta olsam da her zaman gönlüm sizinle. Sizlere, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Toplantı, parti içi çalışmaların değerlendirilmesiyle devam etti.