HABER MERKEZİ

Saat 12.00 sıralarında başlayan Genel Kurul derneğin Bilun İş Merkezi’ndeki bürosunda düzenlendi.

Genel Kurul, divan heyeti seçiminin ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Genel Kurul’da yönetim ve denetim kurulu faaliyet raporları ile bilanço gelir ve gider hesapları okundu. Daha sonra yönetim ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Emekli İlçe Tarım Müdürü Lütfü Açar söz aldı.

‘EMEKLİDİRLER’ DEYİP BU KESİME İLGİSİZ KALINMASIN

Açar, şunları söyledi: “Kendisine de gayretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Her şeyden önce derneğimiz sosyal amaçlı bir dernek olduğunu hatırlatarak bu konuda gerek bugün olsun gerek ise, gelecekte olsun emeklilerimizin sorunlarını gündemde tutmak ve de ilgili makamlar nezdinde çözüm üretmek amacı ile de görüşlerimizi ortaya koyarak çözüm üretilmesine katkı verilmesi amacımızdır. Huzurevi konusunda düşüncelerimizi yine basın yolu ile gündeme taşıdık. Bu konuda sayın milletvekilimiz Mehmet Müezzinoğlu’nun bakanlığı döneminde ilçemizi ziyareti esnasında kendilerine bu konuda yazılı bir mektubumuzu verdik. Özellikle ilçemiz sınırları dahilinde atıl vaziyette bulunan kamuya ait binaların ilk etapta bu konuda değerlendirilebileceğini dile getirdik. Radyo programlarında düşüncelerimizi ortaya koyduk. Akabinde belediye imar çalışmaları neticesinde huzurevi konusunda 20 dekarlık bir arazinin bu amaçla tahsis edildiğini öğrendik. Bütün bu istek ve taleplerimizin yerine getirilebilmesi için emekli olan tüm insanlarımızın bu kuruluşa sahip çıkmaları ile olacağı konusunu hatırlatmak isteriz. Hatırlatmak istediğimiz diğer bir konu da özellikle bu gün gerek kamu idaresinin başında bulunanlar olsun gerek ise siyasi kadrolarda bulunanlar olsun onlarda bir gün emekli olacaklarının hatırlatmak isteriz. Lütfen bunlarda ‘Emeklidirler’ deyip bu kesime ilgisiz kalınmasın.”

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi ve Keşan Tüm Sivil Emekliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı’na yeniden Yalçın Akay seçildi.

Akay, dernek üyelerinin kendisini yeniden başkan seçmelerinden ötürü mutlu olduğunu ve onur duyduğunu belirterek, üyelere teşekkür etti.

Yeni seçilen yönetim ve denetim kurulu ise, şöyle:

Başkan: Yalçın Akay.

Yönetim Kurulu: Günay Gümülcineli, Tahir Ç. Akay, B.Ali Kalfalar, Hüsrev Dağlar, Hasan Demirkol, Hasan Eren, Nuri Cevren, Lütfü Açar.

Denetim Kurulu: İ. Hakkı Öztürk, Nurettin Soysal, Necdet Uybaş.