Enez’de beslenme alanlarının soğuktan buz tutması nedeniyle aç kalarak bitkin düşen ve hayvanseverler tarafından yol kenarında bulunan küçük akbalıkçıl kuşu, tedavi altına alındı.

Enez’de beslenme alanının soğuktan buz tutması nedeniyle aç kalarak bitkin düşen ve yol kenarında ölmek üzereyken Enez Doğal Yaşamı, Çevreyi ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Selma Yılmaz tarafından bulunan küçük akbalıkçıl kuşu, dün Keşan Gala Gölü Milli Parklar Şefliği ekibine teslim edildi. Akbalıkçıl kuşunun tedaviye alınarak, 1 hafta gözlem altında tutulacağı ve daha sonra tekrar doğaya salınacağı bildirildi.

KÜÇÜK AKBALIKÇIL KUŞU

Küçük akbalıkçıl (Egretta garzetta), balıkçılgiller (Ardeidae) familyasına ait 55–65 cm boyunda, 88–95 cm kanat açıklığına sahip bir kuş türüdür. Ağırlıkları 350-550 gramdır. Bütün tüyleri beyaz renklidir. Sarı ayaklara sahiptirler. Gagası ve bacaklarının siyah olması sayesinde kolayca tanınabilirler. Uzun gagası ve bacaklarıyla sığ sularda beslenmeye uyum sağlamış bir kuştur. Balık, amfibiler, kabuklular ve böcekler gibi küçük hayvanlarla beslenirler.