Akbank, Keşan TSO’yu ziyaret etti

Solmaz: “Daha güzel bir yıl olacak”

 

Akbank Keşan Şubesi Müdürü Murat Solmaz, Keşan TSO’yu (Ticaret ve Sanayi Odası) ziyaret etti.

Dün saat 13.00 sıralarında gerçekleşen ziyarete Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Başkan Yardımcısı Mustafa İşçimen ve yönetim kurulu üyeleri Kadir Mutaf, Merthan Dağtaş, Cüneyt Yüksekdağ, Yusuf Cemil Çakıcı katıldı.

KEŞAN’A GELDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Ziyarette ilk olarak söz alan ve kariyeri hakkında bilgi veren Akbank Keşan Şubesi Müdürü Mustafa Solmaz şunları söyledi: “Yaklaşık olarak 14 yıldır bankacıyım. Bankacılığı öğrendiğim diyebileceğim yer Keşan’dır. 6 Yıl gibi bir süre Keşan’da KOBİ Müşteri Temsilcisi olarak görev yaptım. Sonrasında Kapaklı Şubesinde 3 buçuk yıl şube müdürlüğü görevi yaptım. Sonunda yuvaya dönüş gerçekleşti. Buraya geldiğimden dolayı çok mutluyum. Buradaki halk ve esnaf çok içten davranıyor. Trakya’da yaşadığımı burada hatırlıyorum. Geldiğim yer böyle değildi. İnsanlar sürekli menfaat içerisindeydi. Orada esnafa kredilendirme anlamında çok zorluk çektik. Bir gün açık olan bir dükkan öbür gün geldiğimizde açık olmuyordu. Ama Keşan’da görüyorum ki aynı esnaf güçlü bir şekilde yoluna devam ediyor. Bu Keşan için önemli bir faktör. Beni buraya gönderirlerken benden istenen esnafımıza ve bireysel müşterilerimize desteği en üst seviyeye çıkarmamdı. Bu işlemi yaparken de Akbank olarak kolaylık sağlayacağız. Mutlaka esnafımızın dileklerini yerine getiriyor olacağız. Keşan’a geldiğimden dolayı mutluyum.”

ÇALIŞTIĞI BANKAYA MÜDÜR OLDU

Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Solmaz’ın Akbank Keşan şubesi Müdürü olmasının kendilerini memnun ettiğini dile getirerek, “Alt yapısı Keşan’da olduğu için çalıştığı bankaya müdür oldu. Akbank gibi dünya bankacılık sıralamalarında önemli bir yere sahip olan yerli bankamızın Keşan şubesine yönetici olması bizi de memnun etti.” şeklinde konuştu.

DAHA GÜZEL BİR YIL OLACAK

Helvacıoğlu’nun “2017 yılı hakkında bir bankacı olarak ne düşünüyorsunuz?” sorusuna cevap veren Solmaz, “2017’nin gelişi biraz da bizim elimizde diye düşünüyorum. Esnafımız yatırım konusunda korkak davranmasın. Çünkü biz 2017’nin 2016 yılına göre çok daha güzel geçeceğine inanıyoruz. Bu konuda da Akbank olarak yatırımların sonuna kadar arkasında olacağız. Esnafımız kesinlikle kötü düşünmesin daha güzel bir yıl olacak diye düşünüyorum.” dedi

BÖLGE DURGUNLUĞU YAŞIYORUZ

Mustafa Helvacıoğlu, bölge olarak durgun günler geçirdiğimizi dile getirerek şunları söyledi: “Ülkemiz zor günlerden geçiyor. 15 Temmuzu yaşadık, iki seçim geçirdik. Dünyadaki jeopolitik nedeniyle bölgemizde sıkıntı ve daralmalar yaşıyoruz. Finansal erişim zorlaştı. Bölgemizde de dönemsel bir daralma yaşıyoruz. Çünkü Eylül Ayı ile Nisan ayı arası bölgemizde kabuğumuza çekilme dönemi olduğunu hepimiz biliyoruz. Nisan ayından Ekim ayına kadar da Tarım, Ticaret ve Turizmin arttığı bir dönem var. Bölge durgunluğu yaşıyoruz. Dünyada yeni ekonomik bir yapı oluşuyor.”

AYAĞIMIZI GAZDAN ÇEKMELİYİZ

Esnafları hızlı karar vermeme konusunda uyaran Helvacıoğlu şunları aktardı: “Eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz. Neden vazgeçmeliyiz? Harcamalarımızdan, yatırımlarımıza hızlı karar verme noktasında şirketimiz ve muhasebemizle daha iyi görüşüp daha iyi kararlar vermeliyiz diye düşünüyorum. Ticareti bir benzetmeyle anlatacak olursam  ‘Ayağımızı gazdan çekmeliyiz. Frene sert basmamalıyız.”  

BANKALAR BİZE DAHA YAKIN OLMALI

Bankaların para transferi ve para satışından öte mali danışmanlık yapması gerektiğini bildiren Helvacıoğlu şunları dile getirdi: “Dünya ticareti yeni bir döneme giriyor. İyi okumak ve iyi anlamak gerekiyor. Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Piyasalarda güven unsuru bozuldu. Bu güven unsurunu yeniden inşa etmeliyiz. Güven unsuru olmazsa ticaret ve yatırımın olmayacağını biliyoruz. Bankalar bize daha yakın olmalı. Bankaların bize para vermekten öte danışmanlık hizmeti yapmalı. Bankalar bizim akıl ortağımız olmalı.”

KENDİMİZİ YENİLEMEMİZ LAZIM

2017 yılı ile ilgili uyarılarda bulunan Mustafa Helvacıoğlu “Bunu söylemek istiyorum hayat herkese zorlaştı. İşçiye de zorlaştı işverene de zorlaştı. Şirketlerin karları çok düştü. Nakit akışı bozuldu. Bütçe dengesi yapmamız lazım. Bol para dönemi bitti. Artık banka da çok iyi inceliyor. 2017 zor geçecek denilse de kendimizi yenilememiz gerektiğini düşünüyorum. Bankalar nasıl kendilerini yeniliyorsa bizim işletmelerimiz de kurumsal yapısı çerçevesinde kendilerini yenilemeleri gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Keşan TSO Yönetim Kurulu üyesi Kadir Mutaf, Solmaz’ın görevinde başarılar dileyerek fikirlerini dile getirdi ve şunları kaydetti, “Bankaların bu dönemde daha fazla görev ve sorumluluk alması gerektiğini düşünüyorum. Zor günümüzde bankalar yanımızda oluyor ama ticari işleyişimizde de sıkıştığımız anda bize kredi veren değil şirketlerimize mali bir danışmanlık yapması gerekiyor. Ticari olarak performansımızın artması için bankalara bu konuda sorumluluk düşüyor. Altyapısını tamamlayamamış şirketlerde büyüme de zor oluyor. Müdür Beyin Keşan’ı tanımasından dolayı biz bu konuda biraz daha şanslıyız. En azından o güven unsurunu Müdürüm dolayısıyla daha rahat bulabileceğimizi düşünüyorum.”

Son olarak konuşan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Müdür Bey’e az önce ortak bir kanı çıktı. Müdür Bey sadece para transferi ve para satışı değil, 2017 gibi zor bir döneme girerken Akbankın ziyareti vesilesi ile Bize daha yakın olmalarını istiyoruz.” dedi.