Keşan Dülgerler, İnşaat Sanatkarları ve Elektrik Tesisatçıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Akbınar, inşaat sektörünün artık kış mevsiminden etkilenmediğini ve bu sayede çalışmaların ara vermeden sürdürüldüğünü söyledi.

Akbınar, konuyla ilgili olarak dün gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaat betonlarında antifriz ve çeşitli katkı maddeleri kullanılarak, kış mevsiminde de donmanın ortadan kaldırıldığını ve bu sayede çalışmaların yılın 12 ayı sürdürebildiğine dikkat çekti.

Halil Akbınar, konuyla ilgili olarak şöyle dedi: “Eskiden kış gelince, inşaat çalışmaları ilkbahara kadar dururdu. En fazla kaba inşaatı bitmiş binanın içlerinde ince işçilik tabir edilen işler yapılabilirdi, ancak son yıllarda teknolojinin gelişerek, kış mevsiminde de beton dökülmesine olanak sağlandığını görüyoruz. Bu sayede inşaat sektöründe çalışan işçiler yılın yarısında köylerine gitmek zorunda kalmıyor. Yılın 12 ayında istihdam sağlanıyor. Antifriz ve katkı maddeleri sayesinde beton dökülüyor, duvar işleniyor, hatta kalıplar bile değiştirilebiliyor.”