HABER MERKEZİ

Akıllı, şunları söyledi: “Yönetim olarak etkin çalışmalarımız ve projelerimiz oldu. Bizden sonraki süreçte projelerin devam etmesi gerekiyordu ama bazılarında devam etmediğini gördük. Geçen hafta içerisinde Erikli’ye gittim ve kent merkezinde gezdiğimde ne belediyenin ne de kooperatifin olmadığını gördüm. Anlaşılan halen kış uykusundan uyanamamışlar. Çöp bidonları dolmuş, evsel ve çevresel atıkları olmak üzere kötü manzaralarla karşı karşıya kaldık. Erikli tamamen bakımsız durumda.”

BELEDİYE VE KOOPERATİFİN SAHADA OLMADIĞINI GÖRMEKTEYİZ

Turizm sezonunun yaklaştığını hatırlatan Şükrü Akıllı “Turizm sezonunun yaklaştığı bir süreçte bir takım hazırlıkların yapılması gerekiyor. Ama belediye ve kooperatifin sahada olmadığını görmekteyiz. Vatandaş ve esnaf kendi hazırlıklarını yapmaya çalışıyor. Fakat asıl çalışması gerekenler Erikli’de yok. Bu da üzüntü verici bir durumdur.” şeklinde konuştu.

ERİKLİ’YE SU GETİRİLMESİ GÜNDEMDEN DÜŞTÜ

Erikli’de su anlamında yıllardır sorunların yaşandığını belirten Akıllı sözlerine şöyle devam etti: “Kooperatif yetkilileri 2018 yılında musluklardan su akacağı yönünde söylemde bulunmuştu. Hatta işin ihale edildiği konusu dile getirildi. Konuyla ilgili olarak DSİ Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle, Mecidiye Göleti’nden Erikli’ye su getirilmesi işinin 2018 yılı yatırım programına alınıp-alınmadığı konusunda görüştük. Afrin’e yapılan operasyon nedeniyle devlet bir takım yatırım programlarını iptal ettiğini ve Erikli’nin de bu çerçevede iptal edildiğini bizlerle paylaştılar. Kısacası Erikli’ye su getirilmesi olayı suya düşmüş oldu. Erikli’ye su getirilmesi işi gündemden düştü.”

YAPILACAĞI DİLE GETİRİLMİŞTİ

Erikli’ye yeni bir arıtma tesisi kurulacağı yönünde yetkililerin açıklamaları olduğunu hatırlatan Şükrü Akıllı, şunları söyledi: “Erikli’deki artıma tesisinin yetersiz olduğunu ve yeni bir tesisin kurulacağını gerek kooperatif gerekse belediye yetkilileri dile getiriyordu. Çalışmalarında önümüzdeki yıl başlanacağı ifade ediliyordu. İller Bankası yetkilileriyle görüştüğümüzde, Erikli’de biyolojik arıtma tesisi yapılması yönünde projelerinin olmadığını ve herhangi bir başvurunun da kendilerine yapılmadığını dile getirdiler. Vatandaşa yapılacağı dile getirilmişti ancak böyle bir projenin olmadığı ifade ediliyor.”

KOOPERATİFİN GELECEK YIL GÖREV SÜRESİ TAMAMLANIYOR

Şükrü Akıllı sözlerini şöyle tamamladı: “Kooperatifin, Keşan Belediyesi’ne devri söz konusuydu ancak bununla ilgili de herhangi bir durum yok. Yetkililer verilen sözlerin arkasında durmadı. Sorunlar Erikli’de katlanarak bugünkü duruma geldi. Kooperatifin gelecek yıl görev süresi tamamlanıyor. Bundan ötürü de Erikli’de sorunların çözümü için belediye olmasından başka bir çaresi yoktur. Artık Erikli’de belediye kurulmalı.”