GİZEM GÖRÜR

Akıllı, açıklamasında turizme yönelik çalışmaların henüz başlamamış olduğunu, Erikli sahilinde etrafta çöpler olduğunu ve bölgenin henüz turizm anlamında, hazır olmadığını dile getirdi.

ERİKLİ’DE TURİZME YÖNELİK ÇALIŞMALARIN BAŞLAMIŞ OLMASI GEREKİRDİ

Ramazan ayı içinde bulunulduğu için sahil kesimde hareketliliğin henüz yoğun olmadığını kaydederek sözlerine başlayan Şükrü Akıllı, şunları söyledi: “Ramazan ayı içinde bulunduğumuz için henüz sahillerde bir durgunluk söz konusu. Bu durgunluktan da faydalanılarak, Erikli’de turizme yönelik çalışmaların başlamış olması gerekirdi. Fakat maalesef burada bir çalışma göremiyoruz. Ben bir hafta on gündür buralardayım fakat ses seda yok.”

ERİKLİ’DE BİR İHMALKARLIK SÖZ KONUSU

Erikli sahilinde evi olan vatandaşların çöplerini yol kenarına attığını, sokakların caddelerin çöp yığını içinde olduğunu dile getirerek açıklamasına devam eden Şükrü Akıllı, “Her taraf çöp yığını. İnsanlar evlerinden, bahçelerinden çıkan atıkları yol kenarlarına atmışlar. Sokaklar caddeler çöp içerisinde. Bizim dönemimizde bir kanal çalışması ile ilgili proje başlatılmıştı. Projenin devamına başlandı fakat tam da sezon içinde başlandı. Mecidiye yönünden gelen insanlar bu çalışma ile alakalı sıkıntı yaşıyor. İki üç ay içinde de, yani sezonun içinde bu çalışmaların sonlandırılabileceğine ihtimal vermiyorum. Erikli’de bir ihmalkarlık söz konusu zaten. Biz bir gelişme göremiyoruz. Kooperatifin de bir çalışmasını göremiyoruz.” şeklinde konuştu.

MECİDİYE DE ERİKLİDEN FARKSIZ

Şükrü Akıllı’nın Mecidiye Sahili’nin de Erikli Sahili’nden farklı bir durumda olmadığını kaydettiği konuşması ise şöyle: “Birkaç gün önce Mecidiye Sahili’ni ziyaret ettim. Ancak Mecidiye Sahili o kadar kötü durumda ki, vatandaşın orada büyük bir risk altında olduğunu gördüm. Geçen sene atılan çöpler, şişeler, dalgalar ile birlikte geri gelmiş. Yarın insanlar, çoluk çocuk yalınayak sahilde gezecek. Denize girecek. Deniz ve kumun içinde kırık cam parçaları dolu. Halkımız çok sıkıntı çekecek. Yaralanmalar olacak.”

ALLAH AŞKINA, ŞU SAHİLLERİN HALİNİ BİR GÖRÜN

“Şu yetkilileri bir uyarmak lazım. Gelin Allah aşkına, şu sahillerin halini bir görün” diyerek açıklamasına devam eden Akıllı,“Tüm yetkililere sesleniyorum. Gelin Allah aşkına şu sahillerin halini bir görün. Şu sahilde kırılmış cam şişelere bir çözüm bulun. Bu kadar vurdumduymazlık, bu kadar boş vermişlik olmaz. Ben yetkilileri defalardır uyarıyorum. Özellikle Mecidiye’deki şu cam kırıklarını bir temizlesinler.” diye konuştu.

Son olarak Şükrü Akıllı, 16 Haziran’da yapılacak olan Olağan Toplantı’da bu konuların gündeme geleceğini umduğunu söyleyerek açıklamasını sonlandırdı.