SONGÜL KONAR

AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal da emekli amiraller tarafından yayınlanan bildiri hakkında açıklamalarda bulunuldu.

Bildirinin kamyonunda darbe çağrısı olarak algılandığını belirten Aksal, ülkemizin darbelerden çok çektiğini vurgulayarak artık eski Türkiye yok dedi.

İktidarın sandıkla geldiğini ve sandıkla gideceğini kaydeden Fatma Aksal, millet iradesinin üstünde bir irade tanımadıklarını söyledi.

“BU ÜLKEDE MİLLET İRADESİNİN ÜZERİNDE BİR İRADE TANIMIYORUZ”

Bildiriye muhalefet partilerinden gelen destekleri de eleştiren Aksal, Türkiye’de çok uzun yıllardır belli vesayet odaklarının bir darbe merakı olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Türkiye darbelerden çok çekti. Bildiğiniz gibi 60 darbesi, muhtıralar gibi olaylar yaşandı. En sonda 15 Temmuz’da bir darbe girişimi denendi ama millet o gün sokaklara dökülerek buna fırsat vermedi. Artık eski Türkiye yok. Ne olursa olsun biz bu ülkede millet iradesinin üzerinde bir irade tanımıyoruz. İktidarı değiştirmenin bir tek yolu var. O da sandık. İktidar nasıl seçimle geliyorsa seçimle gider. Maalesef birileri millet iradesinin üzerinde karar vermeye, demokrasiye müdahale etmeye meraklı. Son olarak emekli amiraller kalkıyor gece yarası darbe iması olan bir bildiri yayınlıyor. Gördüğünüz gibi toplumun bütün kesimlerinden inanılmaz bir tepki geldi ve ilk önce çıkıp bunu kınaması gereken muhalefetimizdir. İYİ Partili milletvekili Meral Akşener’in danışmanı Aytun Çıray altına imzamı atarım diye bir açıklama yaptı. CHP’den destek veren açıklamalar geldi. Sayın genel başkanları da bir açıklama yapmak için akşama kadar beklediler. Bu milletin artık darbe imasında bulunanlara bile asla fırsat vermeyeceğini herkes gördü. İktidara gelmenin de iktidardan gitmenin de tek yolunun sandık olduğunu bu ülkede herkes bilmeli. Bu millet milletin üzerinde bir irade kabul etmez.  Maalesef belli vesayet odakları kalktılar ve milletimizde tepkisini verdi. Bundan sonra da vermeye devam edecek. Artık bu ülkede darbe günlerinin zamanı geçti. Bir daha bu ülkede hiç kimse darbe yapmaya niyetlenmesin. Misliyle cevabını alacaktır.”