SONGÜL KONAR

AK Parti İlçe Başkanlığında, saat 14.30 sıralarında başlayan toplantıda İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da hazır bulundu.

“HİZMET YERELDE BAŞLAR”

Yerel seçim sürecinin hayırlı olmasını dileyen Aksal, “Adaylar yavaş yavaş açıklanıyor. Önümüzdeki hafta tüm adaylarımız belli olacaktır. Yoğun bir süreç. Çok seçim geçirdik ve inşallah 31 Mart seçimlerinden sonra uzun bir süre seçim olmayacak. Edirne’de adayımızı açıkladık. Çalışmalarına destek veriyoruz ve iyi gidiyor. İpsala’da Mehmet Kerman başkanımız çalışmalarına devam ediyor. Çok iyi çalışıyor. Enez öyle. Aday adaylarımız heyecanla bekliyor. Çok zaman var. Biraz acele ediyoruz. Yaklaşık 3 ay bir süre var. Yerel seçimler genel seçimlerden daha farklı. Yerel seçimlerde aday çok önemli. Bu yüzden zamana ihtiyacı oluyor. Keşan’daki aday adaylarımız gayet güzel çalışıyorlar. Adaylık açıklansın diye beklemiyorlar. Bu seçimlerde sloganımız gönül belediyeciliği. Hizmet yerelde başlar. Sayın Cumhurbaşkanımız bakandan daha çok belediye başkanına değer veriyor. Birinci aşamada insana belediye ile dokunuyorsunuz. AK Parti’nin belediyecilik hizmetleri tartışılmaz. Hizmetin merkezinde insan olmuştur. İnsana hizmeti esas alıyoruz. Edirne genelinde destek istiyoruz. Bir kez belediyeyi aldığımızda insanlar başka bir partiye belediyeyi vermeyecektir. 92 yıl Osmanlı Devleti’ne başkentlik yapmış Edirne, belediyecilik anlamında hak ettiği yerde değil. Lise yıllarımızda Konya dediklerinde aklımıza daha geri ve tutucu yerler geliyordu.  Ama inanın belediyecilik anlamında korkunç hizmet yapılmış. İstanbul nereden nereye geldi. Ama burada çukur, çamur, çöp içerisindeyiz. 3Ç problemimi Edirne hâlâ çözememiş,” dedi.

“AMACIMIZ HALKIN ÖNÜNE EN İYİ ADAYLA ÇIKMAK”

“Keşan’da aday adaylığı başvurusu yapan isimler oldu. Bu isimlerin dışında sürpriz bir aday gösterilme ihtimali var mı?” sorusuna cevap veren Fatma Aksal, şunları söyledi: “Amacımız halkın önüne en iyi adayla çıkmak. Benim şahsi düşüncem her zaman ben varım diyenden yana olmuştur. Her defasında ben varım dedim. Buraya hizmet edecek, halkın teveccühünü kazanmış birisi varsa aday olmayı düşünmese bile biz gidip buyurun gelin diyebiliyoruz. Keşan’da sürpriz beklemiyorum. Ama bir ittifak süreci var. Şu an için Edirne’de ittifak yok, ama değişebilir.  Listeler açıklanana kadar hiçbir şeyin garantisi yoktur. Şartlar değişebilir.”

“TRAKYA İNSANI BU İTTİFAKI SORGULAYACAKTIR”

“İYİ Parti-CHP ittifakı konuşuluyor. Bu konuda neler düşünüyorsunuz?” sorusuna Aksal, şu şekilde cevap verdi: “Adını koysalar da koymasalar da CHP’nin HDP ile gizli bir ittifakı var. Mecliste bazen konuşurken CHP milletvekili mi HDP milletvekili mi konuşuyor ayırt etmekte zorlanıyorum. İYİ Parti daha çok milliyetçi muhafazakâr, ülkücü kesimden ayrılanlar. Özellikle CHP’nin üst yönetimindeki kişiler ile Trakya insanının birlikte hareket etmesini hayal bile edemiyorum. Milli Savunma Bakanımıza karşı HDP’li vekiller ağzını bile açmadı, CHP’lilerin neler yaptığını hepiniz gördünüz. Ben Meclis’te birçok İYİ Partilinin bundan rahatsız olduğunu gördüm. Neticede de İYİ Parti Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesine de ‘Evet’ oyu verdi. Gizli ortağı HDP olan CHP ile Trakya’da İYİ Parti’nin ittifak yapması ne kadar doğrudur? Bunu ben bilemem. Kendi partimiz ve ittifakımıza bakıyoruz. Trakya insanı bu ittifakı sorgulayacaktır. Bunu da görüyoruz. İYİ Parti Keşan İlçe Başkanı Zafer Sarıkeçe, ‘3 tane oy olsun, bizim adayımız olsun’ diyor. Bunun altında CHP’nin HDP ile olan ortaklığından duyulan rahatsızlık var. Son karar yine partinindir. Diğerleri ne yapıyor diye hiç bakmadık. En doğru adayı belirleyeceğiz. Önümüze bakıyoruz.  Edirnelilerden AK Parti’ye şans vermesini istiyorum. AK Parti belediyeciliğini görmek isteyenler İpsala’ya gitsin. Bir dönemde belediyecilik hizmetlerinin dışında hizmetler yapıldı. Edirne’de neler yapılabileceğini siz düşünün. 92 yıl başkentlik yapmış bir şehir. Her yeri tarih kokuyor.  Bir AK Partili belediye olursa 5 yıl sonra Edirne nerede olur düşünün.  Keşan’da bir merkez. Burada belediyeyi alırsak çok güzel işler yaparız ve bölgeye örnek oluruz.”

Daha sonra söz alan Kılınç ise:“Seçimler ülkemize hayırlı olsun. AK Belediyecilik ile Keşan’ı tanıştırmak istiyoruz. Adayımızın açıklanmasını bekliyoruz. Her insana ulaşarak, hizmeti anlatacağız,” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.