SONGÜL KONAR

2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı tartışmaları son günlerde siyaset gündeminin önemli konuları arasında yer alırken Aksal, AK Partinin adayının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

CHP’li Dursun Çiçek’in geçtiğimiz günlerde "Millet İttifakı seçimi kazanırsa HDP'li bir iki bakan olabilir" açıklamaları da ülke gündeminde tartışmalara neden olmuştu. Dursun Çiçek’in açıklamalarına da cevap veren Aksal, milletin feraset sahibi olduğunu vurgulayarak, millet ittifakına fırsat vermeyeceğini söyledi.

“DURSUN ÇİÇEK BİLİNEN BİR ŞEYİ AÇIKÇA DİLE GETİRDİ”

Dursun Çiçek’in söylediğinin sır olmadığını kaydeden Fatma Aksal, “Kulislerde uzun süredir konuşulan bir konu. HDP’nin böyle bir talebi var. Dursun Çiçek bilinen bir şeyi gündeme getirdi ve açıkça dile getirdi. Maalesef millet ittifakının tek hedefi Recep Tayyip Erdoğan gitsin de ne olursa olsun. Onlar için bu amaçlarına ulaşmak için her yol mubah. Kemal Kılıçdaroğlu da HDP ile ittifak yapabileceklerini söyledi. HDP’nin duruşu belli. Bakanlık talepleri var. Sayın Alpay Özalan da HDP’nin Savunma Bakanlığını, İçişleri Bakanlığını isterse ne olur diye sormuştu. Bu millet feraset sahibidir ve neyin ne olduğunu çok iyi biliyor. Ben milletin bunlara fırsat vermeyeceğini biliyorum. Bizim adayımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Onun karşısında kim olur diye bir endişemiz yok. Maalesef millet ittifakı tartışmalar yapıyor. HDP’yi gündeme getiriyor. Milliyetçi olduğunu iddia eden Meral Akşener’den, İYİ Parti’den üzülerek söylüyorum en ufak bir açıklama gelmedi” ifadelerine yer verdi.