DHA

Aksal, "Yakın zamanda projenin Çerkezköy- Kapıkule kesimine ilk kazmanın vurulacağını verebilirim. Projenin hayata geçmesiyle Kapıkule Gümrük Kapısı ile İstanbul arasında 2,5 saatte katedilen 231 kilometrelik kara yolu, hızlı tren ile 1 saat 20 dakikaya inecek" dedi.

AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, partisinin ulaşımda bugüne kadar yaptığı hizmetleri anlatarak, "AK Parti, iktidarının ilk günlerinden başlayarak duble yollar, hızlı tren hatları, uluslararası hava ve deniz limanlarıyla ulaştırmanın her alanında büyük hizmetlere imza atmış, farklı medeniyetlerin kesiştiği Anadolu’yu yine farklı medeniyetlere bu hizmetleriyle bağlama gayretinde bulunmuştur" dedi.

Pekin’den Londra’ya kadar kesintisiz demiryolu hattının önemli bir parçası olan Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu Hattı'nın tarihi İpek Yolu’nun 21’inci yüzyılda yeniden hayata geçirilmesinin ayrı bir önemi sahip olduğunu söyleyen Aksal, şöyle dedi: "Halkalı-Ispartakule, Ispartakule-Çerkezköy ve Çerkezköy-Kapıkule olmak üzere 3 kısımdan oluşan Halkalı-Kapıkule Hızlı Demiryolu Hattı projesinin 155 kilometrelik Çerkezköy-Kapıkule kesiminde 275 milyon Euro IPA fonu kullanılacak olup, 76 kilometrelik diğer kısımlar ise TCDD Genel Müdürlüğünce milli bütçe imkânlarıyla inşa edilecektir. Projenin tamamlanmasıyla Halkalı-Kapıkule arasında 231 kilometrelik güzergâhta çift hatlı, saatte 200 kilometre hızda, yolcu ve yük taşıma amaçlı bir hızlı tren hattı inşa edilmiş olacaktır. Böylece; İstanbul’dan başlayıp Bulgaristan sınırında son bulan güzergâhıyla Halkalı-Kapıkule projesi, ülkemizin AB ülkelerine yüksek standartlı bir demiryolu ile doğrudan bağlantısını sağlayacak. Türkiye’ye ve özellikle Trakya’da yaşayan vatandaşlarımıza bir müjde olarak, yakın zamanda projenin Çerkezköy- Kapıkule kesimine ilk kazmanın vurulacağını verebilirim. Projenin hayata geçmesiyle Kapıkule Gümrük Kapısı ile İstanbul arasında 2,5 saatte katedilen 231 kilometrelik kara yolu, hızlı tren ile 1 saat 20 dakikaya inecek. Yaptığı her hizmetinde gönülleri birbirine yaklaştırmayı ilke edinen AK Parti, mesafeleri de kısaltarak vatandaşlarımızın zamanda ve paradan kazancını sağlamaya devam edecektir."