SONGÜL KONAR

Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, dün yaptığı açıklamada Gıda OSB’nin Keşan’a gelmesiyle birlikte yaklaşık 5 bin kişiye iş istihdamı sağlanacağını kaydetti.

60 tane fabrika olması planlandığını belirten Aksal, “Bölgemizi Gıda üssü yapmayı planlıyoruz. Bir tarafımızda Hamzadere Barajı bir tarafımızda Çakmak Barajı inşallah üreteceğiz ama sadece üretmek de yetmiyor. Katma değer katmak gerekiyor. Gıda OSB’yle bölgede üretilen ürünleri katma değer yapacağız. Domatesini salça yapacaksın, dondurulmuş gıda haline getireceksin, ürünlerin paketlemesini yapacaksın, ürünlerin konservesini yapacaksın. Bir yanımızda Avrupa, diğer yanımızda da Türkiye’nin en büyük pazarı İstanbul. İnşallah bölge hem Avrupa’yı besleyecek hem Türkiye’yi. En büyük sıkıntı istihdam. Bu sürede bakan beyle de konuştuk. Bir an önce sulama kanallarımızın bitirilmesini istiyoruz. Sulama kanallarımız bittiğinde hemen ürün çeşitliliğine geçeceğiz.”  dedi.

Gıda OSB’yle ilgili çalışmaların devam ettiğinin altını çizen Fatma Aksal, “Bölgemize gelmek isteyen yatırımcılarımız var. En kısa zamanda bölgemize iş ve aş getireceğiz.” şeklinde konuştu.